default-header
HomeNieuwsZorgverzekeraars botsen met Consumentenbond

Zorgverzekeraars botsen met Consumentenbond

donderdag 16 november 2017, door Hartpatiënten Nederland

De Consumentenbond heeft een flinke oorvijg gekregen van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De bond zou eenzijdig berichten over het afsluiten van zorgcontracten door verzekeraars met ziekenhuizen.

De Consumentenbond heeft een flinke oorvijg gekregen van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De bond zou eenzijdig berichten over het afsluiten van zorgcontracten door verzekeraars met ziekenhuizen. De consumentenbond verwijt enkele verzekeraars cliënten onvolledig te informeren door erop te hameren dat enkele zorgverzekeraars nog niet met alle ziekenhuizen contracten hebben afgesloten.
‘En de ziekenhuizen dan?’ roept ZN boos uit. ‘Die zitten toch ook aan tafel met de verzekeraars. Het is niet eerlijk om alleen naar de verzekeraars te wijzen en de ziekenhuizen buiten beschouwing te laten. Sterker nog: jullie verdienen aan zorgverzekeringen, bijvoorbeeld via de zorgvergelijker. Elke overstapper levert de Consumentenbond daar 45 euro op’. De bond veroorzaakt onrust, zodat mensen de zorgvergelijker gaan gebruiken, waar de bond weer aan verdient’ aldus ZN.
De Consumentenbond verwerpt deze kritiek: ‘Om te beginnen wordt het opstapgeld weer ingezet om de zorgmarkt te verbeteren. Verder snapt ook de bond dat “contractering van de ziekenhuiszorg” een gedeelde verantwoordelijkheid is van de verzekeraars en de ziekenhuizen. De Consumentenbond is het hiermee eens, maar consumenten sluiten hun verzekering af bij een zorgverzekeraar en niet met een ziekenhuis. Dus de Consumentenbond spreekt verzekeraars hierop aan’ aldus de bond. Zie voor stellingname Zorgverzekeraars Nederland: www.zn.nl
Zie voor reactie Consumentenbond: www.consumentenbond.nl
 

Geef een reactie