aardbeien, zomerkoninkjes,

Zomerkoninkjes

Hoewel aardbeien ook wel “zomerkoninkjes” worden genoemd, zijn ze vanaf mei al goed verkrijgbaar. Hoe rijper een aardbei, hoe lekkerder. Aan het kroontje kunt u zien of de aardbei goed rijp is. De blaadjes krullen dan namelijk omhoog. Daarnaast ruiken rijpe aardbeien lekker zoet.

Reacties (2)

 • afbeelding van Geewizz25
  Geewizz25 ( )

  Ze waren lekker met nadruk op waren !!.
  Tegenwoordig woorden ze gekweekt in tunnels met plastic rommel eronder waar de wortels inhangen. Alle smakelijke oude rassen zijn weg en die nieuwe smaken nergens meer naar ze zien er wel heel mooi uit en daar worden ze ook op gekweekt. Maar ja logisch ;als de huidige consument iets ziet liggen wat er iet minder uitziet koopt hij het al niet meer. Kaas wordt bijgekleurd, tomaten smaken ook al nergens meer naar maar mooi zijn ze wel. Sinaasappels worden gespoten om maar mooi oranje te lijken maar worden onrijp geplukt en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Zou zinvol zijn als daar een meer aandacht aan besteed zou worden want al dat zogenaamde gezonde fruit is dus helemaal niet zo gezond meer!!
  Daarbij halen we het soms ook nog eens uit verre landen waarvan we niet eens weten wat ze daar bv. voor meststoffen gebruiken en voeren de milieubelasting nog een beetje extra op omdat we ze met tonnen tegelijk met vliegtuigen en vrachtauto's over honderden kilometers vervoeren, vervolgens nog een of twee plastic bakjes eromheen et voila !!
  Hoezo gezond, we stikken vandaag of morgen in onze eigen rotzooi!
  Ik realiseer me wel dat ik hier wat chargeer maar het zou goed zijn als hier ook eens wat meer focus op kwam te liggen

  mei 23, 2018
 • afbeelding van Ruud Paap
  Ruud Paap ( )

  O, wat ben ik het toch eens met Geewizz25! Weg met die rotzooi!

  mei 23, 2018

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.