default-header
HomeNieuwsWaarschuwing voor hartaanvallen en doden door hittegolf

Waarschuwing voor hartaanvallen en doden door hittegolf

AandoeningBehandeling

woensdag 19 juli 2023, door Hartpatiënten Nederland

GENÈVE – De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) waarschuwt dat het risico voor fatale hartaanvallen zal toenemen als gevolg van de aanhoudende hittegolf op het noordelijk halfrond. De WMO wijst erop dat die hitte alleen maar erger wordt, waarbij ook de temperaturen ’s nachts omhoog gaan. Het risico op een hartaanval en op sterfgevallen neemt daarmee toe.

“Temperaturen in Noord-Amerika, Azië en in Noord-Afrika en het Middellandse Zeegebied zullen deze week gedurende een groot aantal dagen boven de 40 graden Celsius uitkomen als gevolg van de intensivering van de hittegolf,” stelt de WMO in een verklaring. En omdat die temperaturen ’s nachts ook hoog zijn, neemt het risico op een hartaanval toe. “Hoewel de meeste aandacht uitgaat naar de maximumtemperaturen overdag, zijn het de nachttemperaturen die de grootste risico’s met zich meebrengen, vooral voor kwetsbare bevolkingsgroepen.”

De weerkaart kleurt rood tot dieprood in landen als Italië, Griekenland, Spanje en delen van Frankrijk, Duitsland en Polen.

 

 


Geef een reactie