default-header
HomeNieuwsVliegende ezelin kreeg hartinfarct

Vliegende ezelin kreeg hartinfarct

woensdag 9 februari 2011, door Hartpatiënten Nederland

MOSKOU – Een grof staaltje van uitgestelde dierenmishandeling: de Russische ezelin Anapka die vorig jaar ernstig werd misbruikt door een eveneens Russisch parasailing-bedrijf is dood.

Volgens een dierenarts is het arme dier waarschijnlijk alsnog bezweken aan de gevolgen van ernstige hartstress. Die moet zijn ontstaan toen zij in het kader van een ‘reclamestunt’ vastgebonden aan een veelkleurige parachute de Russische Azov-zee over werd gestuurd.

Strandgangers raakten volgens de Nederlandse tabloidkrant Spits in shock toen ze de gruwelijke vliegmarteling van de ezel zagen en waren woedend dat dwazen het dier zo hadden misbruikt voor een commercieel doel. Journalisten van de Britse krant The Sun hadden dusdanig medelijden met de ezelin, dat ze haar kochten en in de luxestallen van het Kremlin lieten plaatsen.

Uiteindelijk ontfermde Yulia Dobrovolskaya van de elitemanege zich over de 40 jaar oude, maar voorheen nog ogenschijnlijk gezonde grijze ezelin. Al snel na haar mishandeling begon het dier voedsel en drinken te weigeren. ,,In december werd ze ziek en verzwakte daarna snel. Een jonge ezel kan daarvan wellicht nog herstellen, maar voor een oudere is er geen weg terug.”

Op het internet circuleren nog altijd foto’s en filmpjes waarop de infame stunt is te zien. En opnieuw wekken ze woede


Geef een reactie