default-header
HomeNieuwsVenVN eist duidelijkheid zelfstandigen

VenVN eist duidelijkheid zelfstandigen

dinsdag 12 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

V&VN trekt aan de bel bij de minister en de staatssecretaris van VWS. Dit vanwege de grote onduidelijkheid over de inzet van zelfstandige verzorgenden en verpleegkundigen in de AWBZ.

Marian Kaljouw, voorzitter V&VN: “De bewindslieden zien de belangen van duizenden zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden over het hoofd. Zelfstandigen mogen nu geen AWBZ-zorg in natura leveren. Op een constructie met bemiddelingsbureau zitten V&VN en de zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden niet te wachten.”

Niet via bemiddelingsbureau
Het probleem is dat de zelfstandigen ondernemers zijn en niet voor een bemiddelingsbureau met een AWBZ-erkenning in een soort loondienstconstructie zorg kunnen verlenen. Zelfstandigen moeten declarabele ondernemingsuren schrijven. V&VN is verbaasd dat het ministerie van VWS met werkgeversorganisaties om de tafel zit om de arbeidsconstructie en fiscale positie van zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in een convenant te regelen. In plaats van met de zelfstandigen zelf, die zich verenigd hebben in V&VN Zelfstandigen

Wijzigen besluit
V&VN vindt de beste oplossing om het Besluit Aanspraken AWBZ-zorg te wijzigen. Volgens dit besluit hebben alleen instellingen toegang tot de AWBZ-markt. Door dit besluit te wijzigen kan de minister verpleegkundigen en verzorgenden rechtstreeks toegang geven tot de AWBZ-zorg in natura.

Bron: VenVn.nl


Geef een reactie