default-header
HomeNieuwsVakantietrips voor jongere Hartgenoten

Vakantietrips voor jongere Hartgenoten

woensdag 17 november 2010, door Hartpatiënten Nederland

ROERMOND – De Stichting Hartpatiënten Nederland wil graag op reis met jonge hartpatiënten. Zij wil daaraan voorafgaand echter eerst de belangstelling peilen voor dergelijke trips naar landen binnen West-Europa.

Bij voldoende interesse denken wij meerdaagse vakantie-uitstapjes te kunnen organiseren voor groepen jongeren met een hartdefect tussen achttien en veertig jaar. Maar ook voor gezinnen, waarin bijvoorbeeld een kind met een geboren hartprobleem huist. 

Hartpatiënten Nederland heeft al ruim tien jaar ervaring met het organiseren van vakantiereizen voor oudere hartpatiënten en hun partners, inmiddels ook naar bestemmingen buiten Europa.  

De trips die wij voor jongeren in gedachten hebben, krijgen alle medische begeleiding. Bovendien staan wij in contact met vaste ziekenhuizen op de reisroutes, in geval van nood. Met dergelijke hospitalen bestaat overigens al jarenlang contact. Onze organisatie kent de medisch-technische faciliteiten daar – ook voor kinderen – en staat in contact met behandelaars die ons vertrouwen hebben.

Volgens deskundigen is dat, ook voor deze categorie jonge patiënten, een geruststellend argument dat hen kan overtuigen om mee te gaan. In het bijzonder deze groep jongeren wil graag zo zelfstandig en actief mogelijk hun eigen leven leiden. Echter, door hun veelal aangeboren probleem wordt hun leven – soms tot beklemmends aan toe – omgeven met allerlei goedbedoelde hulp. Onder van vaak overbezorgde ouders.

,,Mijn vader en moeder bedoelen het o zo goed”, vertelde Erwin van 31 jaar ons. ,,Ze voelen zich zo verantwoordelijk voor me. Al heel erg lang. Ik snap dat wel, maar ik wil weleens zelf iets ondernemen. Begrijpt u?” Op zijn veertiende jaar werd bij hem een zeer ernstige ritmestoornis vastgesteld. ,,Daar is medisch veel aan gedaan”, vervolgt Erwin. ,,Maar het blijft een zwakke schakel in mijn gezondheid, die voor de rest goed is. Dat hele ritme-gedoe heeft van mij wel iemand gemaakt die eigenlijk altíjd thuis is. ‘Wees voorzichtig’, hoor ik eigenlijk te vaak naar mijn zin. ‘Pas je op, hou je je rustig?’ Ik heb wel een paar vrienden, maar geen vriendin. Simpelweg, omdat de kans klein is dat ik haar tegenkom. Misschien wél op zo’n buitenlands tripje. Je weet het nooit “ 

Voorzitter Jan van Overveld van Hartpatiënten Nederland: ,,Wij kunnen een uitstekend programma bieden aan dergelijke jongeren. Wij gaan uit van de actievere vakanties, uiteraard binnen de mogelijkheden van de deelnemers. Ik noem bijvoorbeeld: een trip naar Kroatië en Venetië; dat is bepaald niet dicht in de buurt van het hotel blijven. Dat is lopen, en in Venetië natuurlijke brug op en af. Maar ook kan het bezoek aan een discotheek of een sportwedstrjd worden ingepland. We kunnen alle kanten op.” En voor gezinnen met kinderen met een hartprobleem? Dan behoort Euro Disney Parijs tot de mogelijkheden. Om maar wat voorbeelden te geven.”

Laat Hartpatienten Nederland – geheel vrijblijvend – weten of je belangstelling hebt voor deze nieuwe categorie reizen voor Jonge Hartgenoten, via onderstaande invulvelden.

 

Reisbestemming


 

 

 

 

= verplicht veld


Geef een reactie