default-header
HomeNieuwsTrouw lichtte patiëntenorganisaties door

Trouw lichtte patiëntenorganisaties door

vrijdag 5 november 2010, door Hartpatiënten Nederland

Roermond – Dagblad Trouw besteedde afgelopen week veel aandacht aan belangenorganisaties van patiënten. Het blad publiceerde onder meer interviews met voorzitter Jan van Overveld

van onze stichting Hartpatiënten Nederland en directeur Hans Stam van de Hartstichting. Ook passeerden onder meer de HIV Vereniging Nederland, de Leprastichting en Ypsilon de revue.

Om te beginnen schetste Trouw-redacteur Joop Bouma met verve het verschil tussen onze stichting Hartpatiënten Nederland en de Hartstichting. Waar onze organisatie vooral slagvaardig is en opkomt voor de belangen van hartpatiënten, is  de Hartstichting een wetenschappelijke organisatie. Bouma verhaalt over de vele successen van Hartpatiënten Nederland, die bovendien in de ook door Trouw gepubliceerde top 50 van goede doelen organisaties beter scoort!

In die top 50 staan wij op de 13e plaats! Een fantastische waardering voor ons werk, aldus Van Overveld. Trouw lichtte de goede doelen clubs door op de invloed die zij hebben op de maatschappij. Wij hebben dus veel invloed!

Maar ook andere organisaties kregen deze week aandacht in Trouw.

De HIV Vereniging Nederland zegt in een interview met Bouma ,,te bescheiden” te zijn geweest in het uitventen van successen. Slechts 2000 van de 18000 HIV-patiënten zijn lid van de vereniging, ook al weet deze organisatie veel te bereiken, aldus directeur Robert Witlox van deze vereniging.

,,Ziekte maakt mensen achterdochtig”, zegt directeur John Verkaik van de stichting Plus Wonen, een lokale organisatie in Leusden voor het huisvesten van mensen met schizofrenie. Dat maakt het belangrijk om organisaties die opkomen voor patiënten zo transparant mogelijk te maken. Datzelfde vindt directeur Bert Stavenuiter van Ypsilon, goed voor 7000 leden, vooral familieleden van schizofrene patiënten.

Goede doelen doen verkrampt over hun mislukkingen, schrijft Joop Bouma. Ze zijn bang dat donateurs dan afhaken. Dat is nergens voor nodig, want elke donateur weet goed dat er ook wel eens dingen kunnen misgaan. Toen het bij de Leprastichting een keer mis ging, kwamen er zelfs extra donaties binnen van mensen die vonden dat deze stichting wel wat extra hulp kon gebruiken.

Wilt u de tijd nemen om even een beoordeling over ons in te vullen? Het is zo gebeurd.


Geef een reactie