default-header
HomeNieuwsStoppen met roken

Stoppen met roken

Leefstijl

woensdag 15 juni 2022, door Hartpatiënten Nederland

Vroeger was het eerder uitzondering dan regel dat iemand niet rookte en niemand keek dan ook op van een voorbijganger die een sigaretje opstak. Tegenwoordig is dat haast ondenkbaar. Rook jijzelf nog of ken je iemand die nog geen gedag heeft gezegd tegen sigaretten? Lees dan snel verder!

Dat roken ongezond is, weten we inmiddels allemaal. Maar waarom is roken zo ongezond? De schadelijke stoffen koolmonoxide, nicotine en teer die zich in sigaretten bevinden zijn de boosdoener. En de combinatie van deze drie verhoogt het risico op allerlei kankervormen, maar ook andere ernstige aandoeningen zoals maagzweren en de ziekte van Crohn. Longziekten en hart- en vaatziekten horen daar ook bij. En als je al iets onder de leden hebt, dan bevordert een sigaretje het ziekteverloop niet. Integendeel.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.