default-header
HomeNieuwsSchommelende Hartslag

Schommelende Hartslag

zaterdag 15 mei 2010, door Hartpatiënten Nederland

Ik ben een vrouw van 40 jaar met beginnende suiker en al enkele jaren een verhoogde bloeddruk. Ik ben vrij zwaar (ruim boven de 100 kg.) en ben ongeveer 1.75 lang. Mijn bloeddruk schommelt tussen 90/140 tot 120/180.

Ik ben een vrouw van 40 jaar met beginnende suiker en al enkele jaren een verhoogde bloeddruk. Ik ben vrij zwaar (ruim boven de 100 kg.) en ben ongeveer 1.75 lang. Mijn bloeddruk schommelt tussen  90/140 tot 120/180.

Als ik begin te sporten is mijn hartslag al redelijk hoog, zo rond de 125 en stijgt dan na matige inspanning naar 145 per minuut. Na een half uur sporten zakt mijn hartslag dan ineens naar rond de 80 per minuut. Daarna herstelt de hartslag zich weer tot rond de 145, om na een minuut of 10 weer te zakken.

Mijn arts vindt het niet nodig om mij door te verwijzen naar het ziekenhuis, ook aangezien ik een half jaar geleden pas een sportkeuring en een e.c.g. heb gehad, hij zei zich meer zorgen te maken als mijn hart pieken omhoog zou vertonen bij inspanning. Ik maak me hier toch zorgen over, wat moet ik doen?
 

Antwoord:

Dank voor uw uitvoerige verhaal, daar kunnen we wat mee. Allereerst geen paniek, uw huisarts heeft volkomen gelijk om u niet meteen naar een cardioloog te sturen. Uw situatie is duidelijk. Een heel fors overgewicht, wat al leidt tot een belasting van het hart. Een zeer matige conditie, gezien de al wat hogere frequentie in rust. Het door u beschreven fenomeen is een uiting van een hele matige conditie en zal verdwijnen als u 30 tot 40 kilo bent afgevallen en begint met een rustfrequentie van rond de 60 slagen per minuut. Dus uitgebreid werken aan deze zaken en alles zal in orde komen en u zult zich heel veel beter voelen. Succes,

Laatst aangepast op zaterdag 15 mei 2010 11:13

Geschreven door onze redactie.

 


Geef een reactie