default-header
HomeNieuwsSamenwerking Atrium MC en azM op cardiologisch gebied

Samenwerking Atrium MC en azM op cardiologisch gebied

zaterdag 31 juli 2010, door Hartpatiënten Nederland

Atrium Medisch Centrum Parkstad en het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) hebben besloten samen te werken op cardiologisch gebied om zodoende de zorg voor de patiënt beter op elkaar af te stemmen.

Als eerste uitvloeisel daarvan is er overeenstemming over het uitvoeren van dotterbehandelingen. AzM heeft toegezegd Atrium MC hierbij te ondersteunen. Als de minister op basis van de overeenkomst tussen beide ziekenhuizen aan Atrium MC vergunning verleent, zal de capaciteit voor deze belangrijke behandeling in Zuid-Limburg worden vergroot. patiënten uit Parkstad hoeven dan niet meer voor een dotterbehandeling naar Maastricht gebracht te worden, maar de behandeling kan gewoon in Atrium Heerlen plaatsvinden. Alle voorzieningen zijn daarvoor aanwezig. Wanneer precies de eerste patiënt een dotterbehandeling in Atrium MC kan ondergaan, ligt aan het moment van vergunningverlening door de minister.

Dit vormt een eerste stap naar samenwerking ook op andere gebieden. In het najaar zullen nadere afspraken worden gemaakt over gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek op cardiologisch gebied, andere vormen van samenwerking op cardiologisch gebied en een azM-poli hartchirurgie in Atrium MC.

Bron: Atrium MC


Geef een reactie