internet, Pillen

Pillen bestellen op internet niet handig

Steeds vaker hoor je dat mensen medicijnen bestellen via internet. Medicijnen op recept, nota bene. De voorschrijvende arts is echter niet de eigen dokter, maar bijvoorbeeld een vaag figuur uit het oostblok, dat zich ook arts mag noemen. Deze vaagmans kent je helemaal niet, maar mag desondanks een recept voorschrijven. En laat dat nou net het gewenste recept zijn dat je via een illegale medicijnenwebsite thuis bezorgd wil krijgen.

Dat ontdekte de consumentenbond. Die deed onderzoek naar wat zich op internet afspeelde bij het bestellen van medicijnen via buitenlandse websites van twijfelachtig allooi. De bond ontdekte dat je makkelijk aan antibiotica, slaapmiddelen, kalmeringstabletten en kankermedicijnen kon komen. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Dat gebeurde onder meer via websites die leiden naar Groot Brittannië, Zwitserland, India en Singapore. Een mysterieshopper kreeg een antibioticakuur van een Engelse apotheek op voorschrift van een arts in Roemenië, schrijft de Consumentenbond. De bond roept minister Bruno Bruins van Medische Zorg op actiever te waarschuwen voor de risico’s en gevaren van bestellen via internet van zware medicijnen. Volgens de bond is de kwaliteit van dit soort medicijnen via illegale websites niet gegarandeerd. 

Niet doen, vinden ook wij. Gewoon naar de eigen dokter gaan en met haar of hem bespreken of en welke medicijn je nodig hebt. Dat is wel zo veilig!

 

Reacties (1)

  • afbeelding van Van den Bosch
    Van den Bosch ( )

    Natuurlijk ben je niet goed bezig als dit soort medicijnen gebruikt, maar!!! U weet toch ook hoe dit komt zeker, als je bijna op je knieën moet gaan doen om een voorgeschreven medicijn te krijgen bij je apotheek dan krijg je dit soort excessen en uiteindelijk is de patiënt de dupe.

    feb 27, 2019

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.