oproep

Oproep aan lezers

Hartpatiënten Nederland doet een oproep aan de lezers om hun verhaal te vertellen. Wat heb jezelf meegemaakt op het gebied van je hart? Of wat heeft je kind of naaste meegemaakt? Wil je het met ons delen? We zijn heel benieuwd naar je verhaal! Mail ons! Stuur je verhaal naar roermond@hartpatienten.nl 

Reacties (3)

 • afbeelding van Jan Siefkes
  Jan Siefkes ( )

  Na mijn bypass-operatie (4x) in 2001 in Rotterdam heb ik, J.G.Siefkes 80 jaar, de volgende problemen ondervonden:
  1. Na de operatie kreeg ik slaapproblemen. Het hoofd van deze afdeling, een psychiater, heeft toen slaapmedicijnen voorgeschreven en wel 2x Zolpidemtartraat 10 mg. In 2018 wilde ik van de bijwerkingen af. Een psychiater van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een ander tablet voorgeschreven. Dit hield ook verband met de keuring van het rijbewijs. Met deze medicijnen kon mijn rijbewijs niet verlengd worden. Dinsdag 29 oktober heb ik een afspraak gekregen voor het Slaapwaakcentrum in Zwijndrecht (vroeger was deze pijn poli in Sliedrecht). De problemen waren hallucinatie, sufheid enz. Deze problemen waren overdag , vooral 's morgens.
  2. Zenuwpijn in mijn rechter borst. Vanaf 2011 loop ik bij de pijnpoli, eerst in Sliedrecht. Deze is nu verhuisd naar Zwijndrecht. Nog steeds heb ik deze pijn dagelijks. Het verhindert mij actief te werken. Ik ben ook nog raadslid.
  Mijn vraag is hoe kan deze zenuwpijn behandeld worden?
  Ik ben lid van hartpatiënten.

  okt 09, 2019
 • afbeelding van L.H.Boumans
  L.H.Boumans ( )

  jaren hart ritme stoornis wel 2 keer per dag hartslag van plus minus 180 en hoger.
  diverse onder zoeken niks gevonden waar het van kwam ,heb nooit gerookt ,maar wel veel koffie gedronken ,en dronk toe nog graag een paar glazen wijn per dag,door te lezen hoe dat kwam ,ben ik coffeïne vrije koffie gang drinken en nog maar een glas wijn per dag ,heeft zeer goed geholpen ,heb het nog wel maar 1 a 2 per maand de ritme stoornis .ben anders gaan leven maak me nergens nog gek om ??? lukt niet altijd ,ook statines minder gaan gebruiken van 40 naar 10 mg per dag geen last meer in de spieren .en meer gaan wandelen .als het zo blijf ben ik tevreden ,misschien heeft iemand hier ook baad bij .

  okt 09, 2019
 • afbeelding van Peter Maartense
  Peter Maartense ( )

  Het kan nog anders ook.....

  Mei 1972. Aanval van tachycardie? langere tijd hartslag boven 120. Later gestelde diagnose: Hyperventileren.

  Juni 2004: Langere tijd hartslag boven 160. Opgenomen in Groene Hart Ziekenhuis Gouda. Nadat pols boven 200 kwam een selokeen injectie gekregen die na enige minuten de pols terugbracht tot 55. Nacht gebleven met telemetrie bewaking. De volgende dag ontslagen met medicatie tegen hoge bloeddruk. (o.a. selokeen) Geen verdere verschijnselen tot 2014.

  November 2014: Langere tijd, tijdens Ménière aanval, hartslag boven 170, zeer onregelmatige hartslag, atrium fibrilleren. HAP huisarts vertrouwt het niet en vermoedt een licht herseninfarct. In het ziekenhuis te Goes is een CVA niet aantoonbaar en word ik na een nacht met medicatie naar huis gestuurd. Hartslag nog steeds te snel.

  Na 2 ziekenhuisopnames wegens atriumfibrilleren, opgelost door elektrische cardioversie (elektrische defibrillatie) in augustus de eerste ablatie in Breda ondergaan. Helaas zonder succes, in 2015 nog vier maal door middel van een elektrische cardioversie van atriumfibrilleren verlost.

  In 2016 daarna vier maal opnieuw met een elektrische cardioversie van atriumfibrilleren verlost. 11 november een tweede ablatie, ditmaal in Eindhoven, ondergaan. Helaas, vóór het einde van 2016 driemaal opnieuw atriumfibrilleren en elektrische cardioversies.

  2017 begon goed met op 9 februari een derde ablatie, opnieuw in Eindhoven. Helaas, vóór het einde van 2017 zesmaal ziekenhuis en elektrische cardioversies.

  2018 begon "goed" met tweemaal ziekenhuis en een elektrische cardioversie voordat op 22 januari, opnieuw in Eindhoven de vierde ablatie werd uitgevoerd. Gesteld werd dat meer ablaties zinloos zouden zijn en dat indien ook deze ablatie geen succes opleverde een pacemaker het "laatste" redmiddel zou zijn.

  Dat redmiddel liet op zich wachten, ook nadat in 2018 nog viermaal een elektrische cardioversie een eind maakte aan atriumfibrilleren. Nadat in 2019 een chirurgische ingreep serieus bloedverlies opleverde en daardoor atriumfibrilleren en tachycardie werden geprovoceerd, 100 dagen met een veel te hoge hartslag rondgelopen, bovendien erg onregelmatig bij enige lichamelijke inspanning.

  Uiteindelijk op 5 april 2019 werd een pacemaker geïmplanteerd die op 2 mei door een pacemaker technicus zo werd geprogrammeerd dat er een eind kwam aan de 100 dagen hartslag 105 en ik weer 5 kilometer kon lopen zonder problemen.

  Moraal van dit verhaal: wacht niet te lang met een pacemaker, uw verzekering zal u dankbaar zijn en vermoedelijk uzelf ook.

  okt 09, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.