default-header
HomeNieuwsItaliaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

woensdag 21 november 2018, door Hartpatiënten Nederland

Minestrone: ideaal voor het verwerken van restjes
Vroeger stond minestrone in Italië bekend als een gerecht voor de arme mensen. Bereid van restjes grof gesneden groenten en witte bonen. In de moderne recepten voor deze heerlijke soep zit meestal ook pasta.

Minestrone: ideaal voor het verwerken van restjes
Vroeger stond minestrone in Italië bekend als een gerecht voor de arme mensen. Bereid van restjes grof gesneden groenten en witte bonen. In de moderne recepten voor deze heerlijke soep zit meestal ook pasta. Het is en blijft de ideale soep om restjes groenten op te maken. Nog een stukje prei of courgette in de koelkast? Dat kan er perfect in! Door de peulvruchten, heeft u niet alleen een heerlijk vegetarische soep, maar ook meteen een soep die lekker voedzaam is en goed vult. Maar als u wilt kunt u ook een restje fi jn gesneden ham of salami toevoegen.
 
Pel en snipper ui en knofl ook. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knofl ook even tot ze lekker geuren. Voeg 1,5 liter water en de fi jngesneden groenten toe en breng aan de kook. Snij de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de soep. Voeg, zodra de soep weer kookt, de pasta toe en kook de soep ongeveer 10 minuten. Voeg de peulvruchten toe en warm even goed door. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en verdeel over soepkommen. Strooi er geraspte kaas over en eet er eventueel een snee grof volkorenbrood bij.

Bevat per persoon:
• 805-1210 kJ (195-290 kcal)
• 8-12 g eiwit
• 8-12 g vet, waarvan 3-4 g verzadigd vet
• 20-30 g koolhydraten, waarvan 6-9 g suikers
 
Boodschappenlijstje 

Lunch- of hoofdgerecht voor
4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
1 ui
1 teentje knofl ook
2 eetlepels olijfolie
600 g fi jngesneden groenten
(bijvoorbeeld prei, paprika,
bloemkool, wortel, bleekselderij,
peultjes, witte of groene kool)
5 tomaten
75 g volkoren pasta
200 g gare witte bonen of
cannellinibonen (uit pot/blik of
zelf gekookt, afgespoeld)
versgemalen peper
6 eetlepels geraspte kaas