default-header
HomeNieuwsHoe een cardioloog de stem van zijn hart volgde en wijnboer werd

Hoe een cardioloog de stem van zijn hart volgde en wijnboer werd

LeefstijlMentale vitaliteit

woensdag 9 augustus 2023, door Hartpatiënten Nederland

Jarenlang was Albert Meijer (63) een succesvol cardioloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Tot hij rond zijn 57e wijnboer werd. Hij bezit nu een florerende wijngaard in de mooie Belgische Voerstreek en een wijnbedrijf in Maastricht. Hoe komt een cardioloog erbij om zijn witte jas aan de haak te hangen en te vervangen door een werkjas in de buitenlucht? Wij spraken een man die zich laat leiden door de stem van zijn hart.

Albert is sinds 2016 eigenaar van Pietershof Wijndomein in het Belgische Voeren. Al enkele jaren droomde hij van een wijngaard. Temeer omdat het werk als cardioloog hem steeds zwaarder viel door de bureaucratie waarmee hij te maken kreeg. “Ik vond die toenemende bureaucratisering in het ziekenhuis heel vervelend”, legt Albert uit. “In ziekenhuizen heb je tegenwoordig mensen die zich manager noemen, daar veel geld voor opstrijken, maar weinig nuttigs uitvoeren. De jonge garde kan daar misschien mee omgaan, ik niet. Mijn vrouw zei op een gegeven moment: ‘stop met mopperen of stop met werken in het ziekenhuis.’ Ik deed dat laatste en voel me nu stukken gelukkiger.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.