default-header
HomeNieuwsHartige taart met spruitjes en gebakken champignons

Hartige taart met spruitjes en gebakken champignons

woensdag 8 januari 2020, door Hartpatiënten Nederland

Hoofdgerecht voor 4 personen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 40 minuten
 
300 g kwark
6 eetlepels olie
225 g bloem
1 theelepel zout
Paneermeel
500 g spruitjes
1 ui
1 teentje knoflook
250 g champignons
2 tl gedroogde tijm
4 eieren
 
Roer in een grote kom 225 gram kwark los met 3 eetlepels olie. Zeef er de bloem en het zout boven en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van. 
 
Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi met paneermeel en zet het tot gebruik in de koelkast. 
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens in ruim kokend water 3 minuten en laat ze goed uitleggen. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel het spruitjes-champignonmengsel over de kwarkdeegbodem.
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de rest van de kwark los met de eieren en verdeel over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. 
 

Voedingswaarde per persoon: 

2250 kJ (535 kcal)
25 g eiwit
22 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
55 g koolhydraten, waarvan 8 g suikers
 
 

Geef een reactie