default-header
HomeNieuwsDe Nationale HartMonitor: 100% voor de patiënt!

De Nationale HartMonitor: 100% voor de patiënt!

Columns

dinsdag 13 augustus 2019, door Hartpatiënten Nederland

Hartpatiënten hebben lang niet altijd het gevoel dat hun belang centraal staat in de zorg. Ook voelen ze zich vaak beperkt door hun hartafwijking. En een ruime meerderheid blijkt weinig vertrouwen te hebben in de medische zorg, en al helemáál niet in de farmaceutische industrie.

Deze opmerkelijke resultaten concluderen wij uit onze Nationale HartMonitor: een nieuw initiatief van Hartpatiënten Nederland. Inmiddels hebben ruim tweeduizend hartpatiënten deze ‘enquête’, die momenteel nog steeds actief is via onze Facebook-pagina, ingevuld. De resultaten hiervan baren mij eerlijk gezegd zorgen.

Wij wilden graag weten hoe hartpatiënten zich nu écht voelen, wat er allemaal in hun leven speelt, maar ook op welke manieren we tot concrete verbeteringen kunnen komen. We willen samenwerken met alle disciplines zoals bijvoorbeeld cardiologen, om zo samen te zorgen voor verbetering. Ook willen we onze eigen dienstverlening nog beter laten aansluiten op de wensen en behoeften van u als patiënt.

Natuurlijk is het over het algemeen zo dat zorgverleners het beste voor hebben met een patiënt. Toch hebben kennelijk veel patiënten te weinig vertrouwen in de medische zorg. Dat is een kwalijke zaak. Wij spelen graag een rol in dit verbeterproces. Wij streven ernaar om oplossingen te vinden, maar ook om deze daadwerkelijk door te voeren.  Op pagina 32 is meer te lezen over de Nationale HartMonitor en de resultaten daaruit.

Het belang van de patiënt voorop zetten, dat doen we inmiddels al heel wat jaren. Volgend jaar vieren we zelfs ons 50-jarig jubileum en daar zijn we heel trots op! Doordat we op geen enkele manier gesubsidieerd of gefinancierd worden, zijn we puur en alleen afhankelijk van

donateurs. Een bijdrage is van levensbelang voor alle hartpatiënten in Nederland, en juist wij functioneren als waakhond, als de spin in het web, als luis in de pels. Lees op pagina 28 welke 5 manieren er zijn om ons te steunen. Onze dank is groot!

Column door: Marly van Overveld

Voor meer columns van o.a marly van Overveld klik hier


Geef een reactie