default-header
HomeNieuwsAbnormale hartactivatie beter begrepen

Abnormale hartactivatie beter begrepen

dinsdag 19 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

Tim ten Cate toont in zijn proefschrift aan dat de ‘vals positieve’ afwijkingen in de doorbloeding van de hartspier een typisch patroon hebben en een duidelijke relatie hebben met het abnormaal bewegingspatroon van het hart dat voorkomt uit de abnormale activatie.

Tim ten Cate toont in zijn proefschrift aan dat de ‘vals positieve’ afwijkingen in de doorbloeding van de hartspier een typisch patroon hebben en een duidelijke relatie hebben met
het abnormaal bewegingspatroon van het hart dat voorkomt uit de abnormale activatie. Verder laat hij zien dat ‘vals positieve’ afwijkingen veroorzaakt worden door het matig oplossend vermogen van de nucleaire camera bij de abnormale beweging van het hart. Herkennen van het typische patroon dat bij abnormale activatie en beweging van het hart ontstaat, levert het onderscheid op tussen patiënten met een laag risico en patiënten met een hoog risico voor toekomstige hart- en vaatziekten.
De resultaten van dit onderzoek zijn een aanzet om patiënten met pijn op de borst met een abnormaal activatiepatroon optimaal te behandelen: bij een laag risico is geen verder onderzoek nodig en kunnen in het algemeen met medicatie worden voldaan.

Lees verder op Medicalfacts.nl
 

 


Geef een reactie