default-header

RemBrand

RemBrand

Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Sluiten PFO – ervaringen #132072
  RemBrand
  Deelnemer

  Meer dan 1 op de 5 mensen heeft een PFO in meer of mindere mate, dus ja, ik zou zeggen dat het erg gebruikelijk is dat er niets aan gedaan wordt. Het is aan de cardioloog of je klachten van de laatste maanden gerelateerd kunnen zijn aan iets waar je al sinds je geboorte mee rondloopt. Het blijft een ingreep in je hart, dus kan mij goed voorstellen dat dat niet zomaar gedaan wordt als er geen aanleiding toe is dat het iets oplost.
  Remco

  In reactie op: Sluiten PFO – ervaringen #120311
  RemBrand
  Deelnemer

  Hi Emily,

  Als update heb ik nog dat ik met m’n 6 maanden controle een belletjes echo heb gehad. Hierbij worden belletjes (onschuldig) in je bloedsomloop gebracht. Door het contrast dat dat geeft kan je erg goed zien of je PFO echt 100% gesloten is. Dit zag er allemaal prima uit.

  Gevolg is dat mijn 12 en 24 maanden opvolging komt te vervallen en mocht per direct stoppen met m’n medicatie (bloedverdunners & cholesterolverlagers). Ik was ietwat verbouwereerd dat dit ook een scenario was, maar dichter dan dit wordt het niet, dus ze kunnen er niets anders van maken. Alom een persoonlijke positieve ervaring met snelle genezing.

  Ik heb af en toe nog hartkloppingen, maar staat hier los van en kan ik niets aan doen helaas. Verder gezond en doe weer alles wat ik wil.

  RemBrand

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)