86 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Job Pieter Tent
afbeelding van Job Pieter Tent
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/08/2008 - 14:28
Verre reizen

Ik zie zelf weinig terug op het forum over verre reizen? Ik heb zelf intussen al aardig wat gereisd. Van bestemmingen om de hoek, als ook bestemmingen aan de andere kant van de wereld. Zo zie ik een weekje naar zeeland als een vakantie, weekje in Winterberg of zonnen in Coo als een reisje om de hoek.
Anderzijds ben ik een paar keer in Brazillië geweest, curacoa, paar keer Gran Canria, Tenerife, Turkije.... enz. Nu kunt u wel denken; jij bent jong en gezond... Dan moet ik er bij zeggen dat ik met mijn ouders wegging. Met mijn zwaar gehandicapte vader dus...

Nu vraag ik me af of hier ook nog mensen zijn die met een beperking nog veel reizen en waar jullie dan naar toe gaan. Blijft u dan in Europa of waagt u zich buiten Europa?

Nicc
afbeelding van Nicc
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/12/2008 - 10:36
Re:Verre reizen
Quote:

Anneliese schrijft:
Maar dan begint het leuke deel: inrichten!

Haha, helemaal mee eens. :laugh: Ik ben al een tijdje aan het rondkijken, maar er zijn meer dan zat leuke dingen. Kan niet wachten totdat ik het echt mag kopen om het in mijn huisje neer te zetten. ;)
En meestal moet er inderdaad wel het een en ander gebeuren voordat je erin kan, maar het moet ook wel helemaal naar je eigen smaak zijn. Je moet er tenslotte toch zo'n 5-10 jaar wonen als je het koopt om het rendabel te maken.
Maar het huizenaanbod is inderdaad redelijk groot. Wat ook scheelt is dat je nu rustig onder de vraagprijs kan gaan zitten. Vaak staat het huis al een tijdje te koop en op den duur wil je er toch vanaf.
Ach... volgende week eerst maar eens kijken wat de bank me wil geven, voordat ik begin te dromen van een te groot kasteel. :silly:

Mar666
afbeelding van Mar666
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 22/12/2008 - 20:38
Re:Verre reizen

Spannend hoor, heel veel succes :)

Volop in het leven en genieten

Nicc
afbeelding van Nicc
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/12/2008 - 10:36
Re:Verre reizen

Beste Joop,

Dat is absoluut de juiste instelling! Het was een mooie reactie om te lezen en ben het er helemaal mee eens.
Sinds kort heb ik een pacemaker en hoewel ik die niet echt als een beperking zie, zal ik het reizen er zeker niet om laten. Juist de laatste paar jaren ben ik pas echt gaan genieten van het maken van reizen. Ben dit jaar naar Tunesië gegaan, dat jaar daarvoor was het Bulgarije en voor de komende zomer staat het zuiden van Afrika op de planning.
In je reactie worden ook heel wat goede adviezen gegeven. Bij sommige dingen zou ik normaal niet stilstaan, maar dat is nu misschien wel handig. Toch zal ik er niet minder door genieten. Want juist dat is inderdaad erg belangrijk in het leven!

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Hoi Nicc!

Hoe gaat het er mee!
Heb je jouw huis nu een beetje op orde? Hoe gaat het trouwens met je opleiding?
Over mij en mijn verdere studie, ik wil eigenlijk een MBA gaan volgen. Na een technische en creatieve opleiding is dit denk ik toch een heel erg interessante aanvulling.

De drukte ben ik intussen ook te boven. Ik ben nu de afgelopen dagen weer op het kantoor van Hartpatiënten Nederland te vinden. M.a.w. ik heb vakantie ofzo :P

Groetjessssss

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Hoi Nicc!

Ten eerste leuk dat je actief bent op hartgenoten. Ik had al eerder willen reageren, maar de drukte nekt me een beetje.
Volgens mij ben jij ook nog aardig jong of niet?

Maar dapper, het zuiden van Afrika! Het lijkt me geweldig. Ik heb zelf intussen al aardig wat landen gezien. Maar ook voor mij staat Africa ook nog zeker op de planning. Hoe ben je daar eigenlijk bij gekomen? Zijn kenissen/vrienden of familie daar geweest, of ergens anders door? Wat wil je daar gaan doen?

Groetjes, Job

evaros
afbeelding van evaros
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/06/2008 - 09:33
Re:Verre reizen

Veel succes!!! :)

Nicc
afbeelding van Nicc
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/12/2008 - 10:36
Re:Verre reizen

Heey Job!

Met mij gaat het goed! Met de studie is de zomervakantie begonnen, mijn huisje is helemaal klaar, ik zou bijna niets meer te doen hebben. ;)
Hoe gaat het met jou? Lekker aan het genieten van de zomer (of wat daarvoor zou moeten doorgaan)?

Een MBA zou trouwens inderdaad een mooie aanvulling zijn. Die zijn natuurlijk ook wereldwijd erkend dus dan kan je heel breed aan de slag. Heb je ook al nagedacht over een eventuele major waar je je in zou willen specialiseren?

Groetjes Nicole

Anneliese Wijer...
afbeelding van Anneliese Wijers-Barten
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 3 maanden geleden
Lid sinds: 30/06/2008 - 09:34
Re:Verre reizen

Mijn eerste grote reis zal naar Mexico gaan, dat ben ik al jaren aan het zeggen,maar voorlopig struinen we nog Europa af met onze vouwwagen, want eigenlijk kan ik niet kiezen, verrre reizen of kamperen, je kunt wel zeggen combineer het dan, maar ik wil met mijn eigen spullen kamperen, en ik zie me niet met een vouwwagen op het vliegtuig stappen:laugh:

Stichting Hartpatiënten Nederland

Anneliese Wijers-Barten

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Hey Nicole

Dus jij bent lekker aan het genieten van de zomerstop :)
Ik geloof er niks van dat je bijna niets te doen hebt, volgens mij ben jij ook niet iemand die stil kan zitten :P

Heb je het studiejaar wel goed af kunnen sluiten?
Ik ben nu persoonlijk meer druk met het zoeken naar een MBA die bij mij past, in het bijzonder qua opleidingsvorm. Ik wil dit namelijk persé in deeltijd of in de avonduren... Maar daarvoor mis ik de benodigde jaren in ervaring. Anderzijds sluit mijn opleiding niet voldoende aan om die een beetje vlot te kunnen doorlopen :P

Groetjes Job

Anneliese Wijer...
afbeelding van Anneliese Wijers-Barten
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 3 maanden geleden
Lid sinds: 30/06/2008 - 09:34
Re:Verre reizen

we zijn wel wat van het item reizen afgeraakt, dit jaar ga ik naar Toscane op vakantie, het had nog heel wat voeten in de aarde voordat we een camping hadden, alles was al volgeboekt (en dat terwijl de meeste mensen in eiigen land vakantie fgaan houden vanwege de kridietcrisis zo zeggen de media!?)
Een aantal jaren geleden zijn we ook al in Toscane geweest, een prachtige streek, maar nu gaan we zonder kinderen.:P

Stichting Hartpatiënten Nederland

Anneliese Wijers-Barten

Nicc
afbeelding van Nicc
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/12/2008 - 10:36
Re:Verre reizen

Heey Job,

Bedankt voor het welkom heten. ;) Ik kwam op de site terecht op zoek naar wat informatie, maar vind het forum erg nuttig. Zowel voor de informatie van anderen, maar zeker ook omdat je hier de kans krijgt om met andere te praten en hun kijk op bepaalde zaken te weet komt.
Ik ben inderdaad nog redelijk jong, 21 jaar. Maar ik ben toch echt blij dat ze er achter zijn gekomen dat ik een te trage hartslag heb in combinatie met een AV-blok. Dan nu maar jong een pacemaker, dan weet ik in ieder geval zeker dat ik rustig oud wordt.
Maar Afrika is eigenlijk al een hele tijd een droom. Op de basisschool hadden we een uitwisselingsleerling die een jaar bij ons bleef. Ze had altijd de meest prachtige verhalen en foto's. Lang niet alles is daar natuurlijk perfect, maar het is zeker iets dat ik zelf mee wil maken. Ben nu aan het kijken om een rondreis met Shoestring te doen. De grote lijn van je reis wordt dan voor je gepland, maar je krijgt nog genoeg vrije tijd om zelf invulling aan te geven. Qua land denk ik nu aan Madagaskar, maar voordat ik daadwerkelijk ga kan dat nog tien keer veranderen. ;)
Maar waar ben je allemaal geweest? En dan doe je een rondreis? Ben benieuwd. Reisverhalen zijn altijd leuk. :silly:

En Anneliese, op een gegeven moment merk je vanzelf dat de tijd 'rijp' is voor Mexico, om het zo maar te zeggen. En voordat je het weet heb je dan die reis geboekt. En als het dan zover is... geniet er dan lekker van! Het schijnt dat Mexico echt prachtig is. :laugh:

Joop Hendriks
afbeelding van Joop Hendriks
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 12/08/2008 - 10:22
Re:Verre reizen

Het reizen naar verre bestemmingen hoeft voor mensen met een beperking geen reden te zijn om dit niet te doen. Een goede begeleiding kan natuurlijk van essentieel belang zijn (b.v. georganiseerde reizen). Het is van groot belang om tijdig overleg te hebben met je specialist en/of huisarts. Zonder hun toestemming neem je wel een risico. Als je voordat je met vakantie gaat je al afvraagt wat er allemaal niet kan gebeuren kun je beter thuis blijven of het wat dichterbij zoeken, m.a.w. je psychische gesteldheid is heel bepalend!
En gebeurt er onverhoopt toch wat, zorg dan in ieder geval dat je een medische geschiedenis bij de hand hebt (Cardiostick?) en een lijst met medicijnen, alles wel in de engelse taal! Als je naar Australie gaat kun je ook nog de European Health Insurance Card meenemen die je gratis kunt aanvragen bij je verzekeraar. Je kunt er dan verzekerd van zijn dat b.v. ziekenhuiskosten rechtstreeks worden verrekend met de verzekeraar.
Ik zeg dan altijd: Als de mogelijkheden er zijn stel het dan niet uit, want het leven kan van de ene op de andere dag drastisch veranderen en het is altijd fijn om dan achteraf te kunnen zeggen: Kijk dat heb ik toch nog mooi allemaal mee mogen maken en heb er geweldige herinneringen aan! Gelukkig heb ik zelf nog niet echt een handicap maar heb wel zware medicatie die af en toe toch wel de nodige problemen met zich meebrengt. In de loop der jaren leer je hoe je hier mee om moet gaan, ook al heeft dat tot gevolg dat je aan bepaalde aktiviteiten tijdens de reis niet kunt deelnemen (bergbeklimmen, speedboaten, jumpen enz.). Vorig jaar heb ik een reis naar Nieuw-Zeeland gemaakt (5 weken) en kan het iedereen aanbevelen, want het is echt een belevenis. Dit jaar ben ik naar Noorwegen geweest en volgend jaar staat Canada/Alaska op het programma. Ik sta er steeds weer versteld van dat ik dit allemaal aankan. Daarom is mijn advies: zorg voor een goede begeleiding en geniet want het leven is kort!

evaros
afbeelding van evaros
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/06/2008 - 09:33
Re:Verre reizen

Hallo Nicc,

Een vraagje, met wie ga je dan op vakantie naar Afrika? Met famillie, vrienden... Toch niet alleen??? :S

Ben zelf dit jaar pas voor de eerste keer alleen zonder ouders opvakantie geweest. Lekker alleen met mijn vriend. Nou het was geweldig, echt leuk... was niet zo ver weg, Mallorca, maar wel een leuk eiland, en natuurlijk het weer, en dat vind ik ook al belangrijk, dat je op vakantie bent en dat het dan ook wel echt zomer is!!! En niet zoals in Nederland... Haha

Ben dus echt geen wintersport type... Iemand anders die wel op wintersport gaat, of al is geweest dit jaar :silly: ...?

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Hallo Joop!

Wat leuk om te lezen dat u nog zoveel reist. Al wist ik al een paar van uw reizen die u per mail vertelde.
Bedankt voor de goede adviezen die u geeft.

Vriendelijke groeten :D,

Job

Anneliese Wijer...
afbeelding van Anneliese Wijers-Barten
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 3 maanden geleden
Lid sinds: 30/06/2008 - 09:34
Re:Verre reizen

Ben ook geen wintersporter, geeft mij maar de zon (genietenB) ) ik moet wel elk jaar er op uit, waarschijnlijk wordt het in 2009 Toscane, we zijn er een jaar of 10 geleden al eens geweest, toen nog met kinderen, en ik vind het nog altijd een van de mooiste streken die we bezocht hebben
Zijn er nog meer mensen in Toscane geweest,
Dat landschap met die cipressen, en die leuke plaatsjes, geweldig:silly:

Stichting Hartpatiënten Nederland

Anneliese Wijers-Barten

karlijn
afbeelding van karlijn
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/01/2009 - 15:23
Re:Verre reizen

Hallo allemaal,

ik ben nieuw hier... :blush: Vond eindelijk een forum over reizen in combinatie met hartpatienten. Ik wil graag in september 3 maanden door Zuid-Amerika gaan trekken met een vriendin samen. Vraag me alleen af of mn arts dit een goed idee vind. Ik ben vorig jaar geopereerd aan een vernauwing van m'n aorta, daar zit dus een nieuw stukje en afgelopen december hebben ze m'n aortaboog vervangen en heb ik een mechanische hartklep gekregen. Ben nu ah revalideren en dat gaat goed. Maar moet dus vanaf nu wel altijd bloedverdunners en oppassen met onstekingen en koorts e.d. Maar zou zo graag op reis gaan, vroeg me af of er meer mensen zijn die een mechanische hartklep hebben en daardoor dus op moeten passen en ook bloedverdunners gebruiken en verre reizen maken/hebben gemaakt. Dat is nu nog nieuw voor mij en zou daar graag meer over weten, maar je leest op internet weinig over dit soort dingen helaas! Hopelijk kan iemand me wat informatie geven, alvast bedankt! :)

Groetjes, Karlijn

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Hoi Karlijn, allereerst welkom dan maar! :D
Er zijn hier veel jonge reislustige hartpatiënten. Dat kan je bijvoorbeeld hieronder ook lezen.
Het is natuurlijk altijd een risico om met een aandoening op reis te gaan. Maar je moet natuurlijk altijd doorgaan met leven.
Ten eerste moet je het gewoon overleggen met jouw arts of het te doen is.
Daarna zal je de reis heel goed moeten plannen. Rekening houden met ziekenhuizen en toegankelijkheid. 300km van een ziekenhuis te midden van de Jungle is dan niet zo fijn. Dat zou meer dan een dag reizen betekenen. Je zal extra medicijnen mee moeten nemen. Niet alleen je standaard pakketje. Koortsremmers en ontstekingsremmers die gecombineerd kunnen worden met jouw medicamenten.
Ook is het daar behoorlijk warm en vochtig, dit betekend dat je hart veel moet rondpompen om je lichaam af te koelen. Overdrijven met activiteiten is dan ook niet zo wijs.
Maar je hebt het zelf in de hand. Calculeer de risico's goed in. ;)
Persoonlijk vind ik dat je moet blijven genieten en lekker moet kunnen reizen. Je moet alleen wat meer doordacht op reis.
Alvast heel veel succes!!

evaros
afbeelding van evaros
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/06/2008 - 09:33
Re:Verre reizen

Hey hey, wat leuk ook weer een jong iemand die ons forum ontdekt heeft, mooi!

Ik hoop dat je hier met lotgenoten het e.e.a. kunt delen, maar dat zal wel lukken denk ik... En veel succes met het plannen van je verre reis, en 't lijkt me ook geweldig om een tijd door Zuid-Amerika te trekken, dit zal er voor mij dit jaar helaas nog niet inzitten, hoop over een paar jaar wel... Hou ons op de hoogte he ! :silly:

Nicc
afbeelding van Nicc
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/12/2008 - 10:36
Re:Verre reizen

Heey Job,

Het klopt inderdaad wat je zegt... ik ben niet echt goed in niets doen. Ik kan gerust wel een boekje lezen op mijn balkon, maar dat moet toch vooral niet te lang duren. En op kantoor hebben we nu toch wel een beetje last van de komkommertijd, dus de tijd gaat nu wel een stuk langzamer. Maar... nog maar 4 weekjes en dan is het toch echt tijd voor vakantie. ;)
Maar het studiejaar heb ik goed kunnen afsluiten. Alle tentamens heb ik met een mooi resultaat gehaald, dus we zijn weer een jaartje verder. Altijd fijn als je de vooruitgang ziet. :)
Een opleiding in deeltijd of in de avonduren is trouwens wel zo handig. Je kan daarnaast gewoon blijven werken, wat altijd wel handig is als je je huur/hypotheek e.d. wil betalen. ;) Ik vind het zelf erg fijn om op vrijdag studie te hebben. Dat breekt de week zeg maar. Een studie in de avonduren lijkt me dan wel weer zwaarder, omdat je dan daarnaast waarschijnlijk wel fulltime wil werken. Dus het is denk ik net wat het beste bij jou en je situatie past.
Een misschien kan je wel een schakeltraject doen in deeltijd zodat je een aansluiting kan vinden qua opleiding en ondertussen werkervaring kan opdoen. Maar of dat mogelijk is voor de ene opleiding dat weet ik natuurlijk niet. Ik hoop in ieder geval dat je wat kan vinden. :) En dan laat je het wel even weten he? ;)

Groetjes Nicole

Nicc
afbeelding van Nicc
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/12/2008 - 10:36
Re:Verre reizen

In de zomer ga ik meestal met vrienden op vakantie, in het najaar met familie. In de zomer zoek ik lekker de zon op en in het najaar vertrekken we meestal richting België. Ga dan ook niet alleen naar Afrika toe, maar dat zou ik sowieso niet zo snel doen. Kan er niet goed tegen om langere tijd alleen te zijn (of in ieder geval zonder bekenden ;)).

Vorig jaar heb ik voor het eerst op de latten gestaan en maar dat was in Snowworld. En eerlijk gezegd moet ik toegeven dat het niet echt een heel groot succes was. ;) Maar wat vrienden roepen al een hele tijd dat we toch echt een keer op skivakantie gaan. Dit jaar dan nog even niet, maar denk dat ik er in 2010 toch echt aan zal moeten geloven. Toch lijkt het me in ieder geval gezellig en als ik van tevoren wat lessen neem moet het vast wel goed komen. ;)

Philicia
afbeelding van Philicia
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 10/09/2008 - 09:40
Re:Verre reizen

Weekendje weg is idd ook al leuk, in het land of net er buiten... je hebt toch weer even een ontspanning er ff op uit geweest.

Parijs is ook heel leuk, en telkens zie je er toch weer iets anders, heerlijk zo'n grote stad!

B)

Marly
afbeelding van Marly
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 4 weken geleden
Lid sinds: 01/07/2008 - 08:20
Re:Verre reizen

Ik ben het helemaal eens met Anneliese. Ik zou voor geen geld op wintersport gaan haha:woohoo: Ik ben dan ook niet sportief, en ik hou absoluut niet van kou en sneeuw enzo:P Geef mij maar lekker de zon!

Ik ben afgelopen jaar ook in Toscane op vakantie geweest, echt prachtig!!:laugh:

Maar Nicc, wie weet moet je er in 2010 dus toch aan geloven om op wintersport te gaan haha;) Naja, misschien is het wel hartstikke leuk! Vooral als je met een aantal vrienden bent:) Maar hoezo was het skieen niet zo'n succes, Nicc? Ben je vaak en hard gevallen, of vond je het gewoon niet zo leuk ?:P

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Hoi Nicc

Ja nu kan je toch met een geruster hart ouder worden ;)
Moeilijk omheen te gaan dat niet alles perfect is in Africa, maar je kan het toch niet allemaal in een keer veranderen. Dat vereist altijd nog gezamenlijke inspanning.
Er alleen op uit gaan is natuurlijk ook niet altijd even wijs, dus geen verkeerde om dan met een organisatie op pad te gaan.

Ik ben zelf een paar keer in Brazilië geweest, op Curacoa, paar keer de Canarische eilanden, natuurlijk ook op het Europese vaste land. Echt rondreizen heb ik nog niet kunnen doen. Teveel beperkingen gehad altijd. Het lijkt mij ook fantastisch om de jungle in te gaan :) Ik zie het mijn vriendin trouwens ook niet helemaal doen, dus dan houdt het op.

En dan wintersport, ik zie dat het er nu een beetje over gaat :P Ik ben gister voor het eerst in mijn leven gaan skiën, echt geweldig! Ook in Snowworld :P Eerst drie keer van de oefen baan afgegaan.
Dat ging wel lekker dus zijn we de normale baan op gegaan. Echt geweldig om naar beneden te suizen. :D hihi
Maar af en toe is een hobbeltje net wat te hoog, dan blijven je ski's hangen… Dan vlieg je een meter boven de grond, vlieg je met je gezicht recht op het sneeuw af en land je vol op je ribben… :blink:

(Daar word ik trouwens continue aan herinnerd :roll: )

Een paar blauwe ribben verder op de gevorderden baan op. Hier is pas echt snelheid te halen. Wind blaast zo hard door je gezicht dat je ogen beginnen te tranen, die zijn een seconde later omgevormd tot mini-ijspegels :P

Pas als je echt hard gaat, komt het besef dat je toch echt pas net op de ski's staat… Je kan niet meer remmen… daar scheur je dan de professionals voorbij…. je ziet ze denken… die kan niet meer remmen…. :dry:

Een enorme plof, ski's en stokken vliegen in het rondte, een grote sneeuwwolk en 50m later lig je plat op je rug.

Stom genoeg geen bretels omgedaan, waardoor de broek als een ijsschep werkte en vervolgens een paar kilo ijs in je ondergoed… DAT is koud!!!
Niet uit de broek te krijgen, dus met die hele ijspakking in de bilspleet naar beneden… Jas uit, broek omlaag en wegscheppen dat ijs…. Die mensen in het restaurant zullen wel gedacht hebben: Dat zijn bleke billen. Maar ja…. Broek weer aan en dan blijk je toch nog wat vergeten te zijn. Langzaam glijden nog een paar flinke klodders half gesmolten ijs in je broekspijpen naar beneden…. brrrr

Maar gewoon weer dapper omhoog en opnieuw proberen. iets rustiger en het gaat redelijk goed, totdat je weer achterstevoren de baan afgaat en gewoon face tot face kunt praten met diegene die naast je skiet….

Weer boven zit iemand wat te dicht op je en moet je wat vaart maken.. weer niet kunnen remmen, maar deze keer komt de wijsheid eens, probeer scherp omhoog te sturen. Dat gaat op zich wel.. de vaart blijft er in, maar het is nog wel te houden, zig-zaggend over de baan, komt die skihut toch erg dichtbij. Je probeert weg te sturen… Nee daar komt de onervarenheid weer… vergeet het maar, dan de andere kant op sturen …. dat lukt, maar nu komen de palen en de snowboardbaan wel heel dichtbij, maar dat maakt toch niet uit, want een steile sneeuwrand helpt je even remmen. Je mag weer vliegen en land je face-first in het heerlijk zachte sneeuw van de snowboardbaan.

Weer een wijze les geleerd.:huh: Nu maar wat rustiger van de baan af. Een redelijk tempo, maar echt iedereen komt je voorbij… Kinderen die nog maar amper kunnen fietsen scheuren je dan voorbij… Toch maar een klein beetje meer tempo. Midden op de baan en rechtvooruit, even wat snelheid maken. Dan sturen om te gaan slalommen, sturen? Nee hoor… Dat harde werkelijkheid van op een ijsvlak bevinden…. je glijdt dwars even hard door….(Ze hadden je nog gewaarschuwd) Tot je weer sneeuw raakt… drie keer over de kop en weer op je rug doorglijden. MAAR deze keer wijselijk de armen onder de rug gehouden, waardoor het ijs deze keer niet tot aan de voorkant kon kruipen.

Maar ik heb me ongelofelijk geamuseerd :D ook heerlijk om anderen onderuit te zien gaan :P hahah. Ik zou het zo weer gaan doen

Nou ik hou het hier maar bij met mijn ski-verhaal ;)

Joop Hendriks
afbeelding van Joop Hendriks
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 12/08/2008 - 10:22
Re:Verre reizen

Ik zou toch meer kiezen voor Zuid-Afrika. In de Zuid-Amerikaanse landen loop je toch wat meer risico (Colombia-Bolivia-Venezuela), maar dat neemt niet weg dat het zeker de moeite waard is deze landen te bezoeken. Ik houd toch meer van landen zoals Australie, Nieuw-Zeeland en Canada waar ook de medische voorzieningen veel beter zijn en daar moeten we toch ook een beetje op letten, nietwaar? Desalniettemin blijft het toch wel een uitdaging om de zuid-amerikaanse landen te ontdekken! Dus begrijp ik het enthousiasme!

karlijn
afbeelding van karlijn
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/01/2009 - 15:23
Re:Verre reizen

Zuid-Afrika? Dat lijkt me ook niet zo heel veilig of wel? Is de gezondheidszorg daar goed? Ik wil heel graag naar Argentinie en Brazilie misschien en Paraguay, Chili misschien. In ieder geval was ik niet van plan naar Colombia te gaan, dat lijkt me een onveilig land met de FARC e.d. Ik wil trouwens ook heel graag een keer naar Australie en Nieuw-Zeeland en ik heb nog een oom wonen in Canada, dus dat lijkt me ook zeer de moeite waard. Maar allereerst had ik m'n zinnen gezet op Zuid-Amerika. Ik ben net bij de cardioloog geweest en die raadde het me in ieder geval niet af. Inderdaad wel zorgen dat je redelijk in de buurt bent van medische voorzieningen e.d., maar verder vond ze het geen slecht idee, dus als ik het allemaal een beetje kan plannen en voorzien, dan moet dat wel gaan lukken!

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Dat is wel erg leuk, trouwens heel postief om te horen!
Als ik jou was had ik al bijna mijn koffers gepakt HaHa :P

Begin gauw met plannen ;)

evaros
afbeelding van evaros
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/06/2008 - 09:33
Re:Verre reizen

O, vreselijk die sneeuw... Ik denk dat als ik in je plaats was meegegaan naar Snowworld dat de mensen gedacht zouden hebben dat ik Tourette zou hebben ofzo... Dat vallen en die kou... Dan was er bij mij alleen gescheld uit gekomen ben ik bang... Ook absoluut geen sportieveling :S

Heb al echt weer zin in de zomermaanden B) lekker met de zonnebril op :laugh: ! ! !

Nicc
afbeelding van Nicc
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/12/2008 - 10:36
Re:Verre reizen

Haha, geweldig verhaal Job Pieter (of in ieder geval leuk verteld ;)). Mijn probleem komt daar ook wel een beetje in voor, als ik op skies sta kan ik dus niet remmen. Wat ik ook probeer, het lukt me gewoon niet. Wat natuurlijk leidt tot verschillende valpartijen, schuivers en noem maar op. Verhaal kwam me dus wel bekend voor. ;)

Verder vind ik het skieen wel leuk hoor Marly. Al is het maar voor de gezelligheid van de apres ski. En gelukkig ben ik uit mijn vriendgroep niet de enige die niet kan skieen (of in mijn geval dan niet kan remmen), dus kunnen we ons straks samen aansluiten bij de kleutergroep. Haha, zie mezelf aan staan met mijn 1.84 tussen de kleine kindjes. :woohoo:

Joop Hendriks
afbeelding van Joop Hendriks
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 12/08/2008 - 10:22
Re:Verre reizen

Hallo Karlijn,

Als ik mijn reisbureau mag geloven is op dit moment Zuid-Afrika een redelijk veilig land.
Meestal ga ik met een reisgezelschap en dan loop je toch al minder risico. In Zuid-Afrika zijn de medische voorzieningen redelijk goed, al zijn ze natuurlijk niet zo goed als bij ons hier. Als je een keer naar Nieuw-Zeeland gaat kan ik je er alles over vertellen. Ik ben er vorig jaar geweest en het is tot nu toe het mooiste land wat ik ooit gezien heb, maar er zullen best nog mooiere landen zijn (Canada?), misschien wel in Zuid-Amerika?!
Mijn vader zei altijd: Ik wil de hele wereld zien als ik gepensioneerd ben, maar verder als Duitsland is hij nooit gekomen want hij stierf door een hartstilstand door longproblemen al op 59-jarige leeftijd. Daarom zeg ik altijd; Als je in de gelegenheid bent: stel het niet uit en ga genieten want van de ene op de andere dag kan je leven drastisch veranderen. Als een cardioloog geen bezwaren heeft vind ik dat een goed teken en kun je de gok wel wagen. Op internet kun je al een hoop informatie vinden maar ook de reisbureau's kunnen prima inspelen op je plannen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Ik wens je vast een hele goede reis en kom gezond terug!!
Groetjes Joop.

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Oei oei oei_____

Ik ben nu al een paar keer op dit forum geweest. Iedere keer om een reactie te plaatsen. Maar echt elke keer is er wat tussendoor gekomen. Eigenlijk echt schandalig.

Ik ben wel blij dat je de moeite had genomen om te reageren Nicole.
Je gaat dus echt voor de alles in één reis. Ik kan nog niet eens tien minuten stil liggen bij een zwembad, of aan het strand. Dus ik begrijp je rusteloosheid maar al te goed.

Brussel was even een lekkere ontsnapping. Het geeft je echt even het gevoel dat je op vakantie bent. Een buitenland gevoel :) terwijl het toch gewoon echt om de hoek ligt.

We zijn wel schandalig vaak naar de bioscoop geweest. Een film per dag :silly:

Je had toch niet gedacht dat het een makkelijke studie zou worden. :P hahah nee vast niet. Je krijgt er zeker iets goeds voor terug. Veel uitdagingen zullen nog op je pad komen. Oftewel, je gaat je nog buigen over veel problematiek ;)

Ik zit toch een meter voorbij mijn oren in het werk. Misschien net iets te veel. Ik word er af en toe niet bepaald vrolijk van :blush:

Groetjessss

Wandeltheo
afbeelding van Wandeltheo
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 9 maanden geleden
Lid sinds: 02/01/2009 - 14:27
Re:Verre reizen

Ik wil je niks ontraden maar;
een reisbureau wat z'n eigen reizen veilig verklaart vind ik net zo iets als een slager die z'n eigen gemaakte worst goedkeurt.
Ik kijk liever of er al dan niet een negatief reisadvies is gegeven.
Kun je vinden op: http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/reisadviezen/classificatie/onveili...
Hier lees ik dat voor ZuidAfrika geld een classificatie-3 dat betekent dat er rekening gehouden dient te worden met onveilige gebieden.
Kijk er even naar en je voorkomt wellicht een boel narigheid.
Ook ik vind ZuidAfrika schitterend, maar dat vind ik van meer landen.
Ik wens je veel succes met het uitzoeken verder.

karlijn
afbeelding van karlijn
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/01/2009 - 15:23
Re:Verre reizen

Hartstikke bedankt voor jullie reacties en tips, daar kan ik zeker wat mee en die site van het ministerie v buitenlandse zaken had ik al wel eens bekeken, is idd heel handig en betrouwbaar waarschijnlijk. Ik zal jullie op de hoogte houden en laten weten waarheen ik ga en wanneer ik vertrek en mocht ik vragen hebben, dan horen jullie het wel :-)

Groetjes, Karlijn

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Een paar dagen later heb ik toch wel heel erg veel last van mijn valpartijtjes gekregen. Mijn ribben protesteren met de dag meer. Toch een beetje verkeken op de schade..... :dry:

Maar het mag voor mij de pret niet drukken, ooit zal ik leren remmen :P
Volgende keer wil ik een snowboard uitrpoberen...

Wie heeft hier ervaring mee? Waar zouden de hardste klappen mee vallen :huh: , ski's of snowboard?

[i]Toevoeging:

De Fysiotherapeut is op bezoek geweest...
Een aantal flink gekneusde en gebroken ribben...

Het is me nu toch wel duidelijk waarom mijn ribben zo protesteerden...[/i]

Door een auto-ongeluk een paar dagen later is het rijtje aangevuld..
4 gekeusde ribben
2 gebroken, waarvan 1 op 2 plaatsen
1 gescheurde rib tot slot ...

Joop Hendriks
afbeelding van Joop Hendriks
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 12/08/2008 - 10:22
Re:Verre reizen

Hallo wandeltheo,

In principe heb je gelijk natuurlijk. Echter, ik heb al zoveel jaren via mijn reisbureau (verre) reizen geboekt, dat ik er toch wel van uit mag gaan dat hun advies onderbouwd is. Het zou ook bepaald geen reclame zijn als zou blijken dat dat niet het geval zou zijn. Inderdaad klopt het dat bepaalde gebieden in Zuid-Afrika niet echt veilig zijn, ook dat hebben ze mij verteld. De reis die ik gepland had stond als redelijk veilig aangemerkt. Maar waar in de wereld is het dan echt veilig? Nieuw-Zeeland stond toch altijd bekend als een veilig land alleen moet je oppassen als je daar met een camper op pad gaat!!
Zoals ik al eerder memoreerde is het reizen met een gezelschap (bv wandelaars) heel erg leuk, maar alleen op pad met een paar vrienden heeft ook wel wat. Zo heb ik een wandelvriend, die al 59 keer de Nijmeegse Vierdaagse heeft gelopen en al heel wat buitenlandse tochten heeft gelopen. Helaas heeft hij door een lekkende hartklep moeten afhaken en kan nog nauwelijks 100 meter lopen. Hij heeft al zijn tochten gedokumenteerd in een aantal albums waar hij nu nog met plezier op terugkijkt.
Groetjes Joop.

Wandeltheo
afbeelding van Wandeltheo
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 9 maanden geleden
Lid sinds: 02/01/2009 - 14:27
Re:Verre reizen

Hallo Joop,
Je hebt helemaal gelijk. Ook in een "veilig" land kun je op een glibberig pad je nek breken en zelfs in je eigen land moet je wel om je heen kijken. Het was dan ook meer bedoeld als: laat je uitvoerig informeren. Niet alleen omtrent de onveilige gebieden, maar ook over de "niet te missen" leuke plekjes, waar je door onbekendheid met het land wellicht zomaar aan voorbij zou kunnen gaan. En daarvoor is deze rubriek heel geschikt. Helaas ken ik dit land niet, maar als ik dit soort reisverhalen lees, krijg ik altijd zoiets van een koorts. Opschieten, want er valt nog zoveel te zien, waar ik nog niet geweest ben. Gelukkig direct gerelativeerd door het simpele feit, dat dit voor een normaal mens toch niet gaat lukken.
Afgelopen jaar een wandelvakantie gehad op het Griekse eiland Amorgos. Ligt in de Cycladen, nog niet ontdekt door het massatoerisme. Echte rust en een sfeer van duizendjaar oude beschaving. Maar je moet er van houden. Ik heb alle bewondering voor mensen die zoveel jaar de 4-Daagse van Nijmegen hebben gelopen. Ik heb me gisteren net weer ingeschreven, pas voor de 9e keer en hoop het nog een paar jaartjes vol te houden.

sandrakaas
afbeelding van sandrakaas
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/04/2012 - 14:08
Re:Verre reizen

Mijn man heeft beperkingen en het is altijd de vraag geweest of we ver van huis reizen of niet. We zijn in het begin dicht bij huis geweest zoals in Nederland zelf, Belgie en Duitsland. Maar toen kwam er een moment dat we gekozen hebben voor verre reizen. Zoals Joop het al zegt we leven maar een keertje en het is belangrijk dat je terug kijkt naar je leven met een goed gevoel! Twee jaar geleden zijn we naar Indonesie geweest, natuurlijk met toestemming van de dokter en nu plannen we een [url=http://www.rondreisvergelijk.nl/thailand]rondreis naar Thailand[/url]. We zijn er erg enthusiast over en hebben er nu al zin in!

Snoopy
afbeelding van Snoopy
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 10/09/2008 - 09:55
Re:Verre reizen

denk bij verre reizen ook tijdig aan je inentingen, sommigen moeten nl al langer van te voren worden gegeven. Op de site van de GG\Dd kun je dit nalezen.

Nicc
afbeelding van Nicc
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/12/2008 - 10:36
Re:Verre reizen

Ik ben nog lang niet toe aan snowboarden. ;) Als ik al niet fatsoenlijk vooruit kan komen met mijn voeten op twee verschillende plakjes, denk ik dat het alleen maar erger wordt als ze op dezelfde plank vastzitten. Volgens mij kom ik dan nooit meer overeind. ;)

En ik heb geen idee waar de hardste klappen bij vallen. In eerste instantie zou ik snowboarden willen zeggen, maar daarbij kan je je wel veel makkelijker achterover laten vallen. Maarja, daarbij zitten ook je voeten weer vast aan één plankje. Beetje dubbel gevoel. ;)

Marly
afbeelding van Marly
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 4 weken geleden
Lid sinds: 01/07/2008 - 08:20
Re:Verre reizen

Hmm ik weet niet waar de hardste klappen mee vallen, of dat met skiëen of snowboarden is. Ik vind het allebei net zo gevaarlijk (of snowboarden misschien toch wat gevaarlijker:P) en ik zou het allebei voor geen geld doen haha.. Ik heb ook hoogtevrees dus het lijkt me niet zo geschikt voor mij ;)

Maar maken de ervaren skiëers of snowboarders ook nog veel harde klappen dan, denk je? Of is dat alleen de beginfase?:P

Mar666
afbeelding van Mar666
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 22/12/2008 - 20:38
Re:Verre reizen

Ik ben van plan om volgend jaar naar Nieuw Zeeland te reizen, en daar een rondreis te doen. Ik ben eenhartpatient van 38 jaar, en heb nog nooit zo'n reis gemaakt. Ik ben momenteel nog aan het revalideren, maar de artsen verwachten dat ik die reis kan maken, zelfs in 1 keer :cheer:

Moet nog wel uitzoeken over hoe en wat, hoe het moet met mijn medicatie enzo. En natuurlijk een laatste e.e.g. meenemen. Maar goed, het duurd nog wel even voor het zover is, al kan ik niet wachten :laugh:

Volop in het leven en genieten

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Ik begrijp maar al te goed dat je niet kan wachten!
Het lijkt me super om daar rond te trekken, al wil ik overal wel rond trekken :P
Maar gelukkig staan de artsen er ook positief tegenover!!! :D

Wanneer ben je van plan er naar toe te gaan, zomer/winter?

Groetjes, Job

Joop Hendriks
afbeelding van Joop Hendriks
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 12/08/2008 - 10:22
Re:Verre reizen

Beste Mar666,

Als je iets wil weten over een rondreis naar Nieuw Zeeland kan ik je er alles over vertellen, ik ben er vorig jaar december naar toe gegaan. Het is echt een belevenis en het is het mooiste land wat ik tot op dit moment in de wereld gezien heb. Maar er zullen op de wereld best wel plaatsen zijn die misschien nog wel mooier zijn, maar als je er naar toe gaat ga dan in de periode december/februari want dan is het daar het mooiste weer. Ik ben er 5 weken geweest, waarvan 3 weken een rondreis met reisorganisatie De Boer en Wendel te Amsterdam. Ze zijn niet goedkoop maar dan heb je het ook wel perfekt geregeld. De andere 2 weken ben ik bij een neef van me geweest die heel lang geleden daar naar toe is geemigreerd. Ik heb er een geweldige foto- en videoreportage van gemaakt en kijk er nog steeds vol genoegen op terug. Het enige nadeel is de verre reis er naar toe. Totaal heb ik 26 uur in het vliegtuig gezeten. Eerst 13 uur van Amsterdam naar Hong Kong. En na een verblijf daar (stadsrondrit en diverse bezienswaardigheden bezocht) van 12 uur nog eens 13 uur naar Auckland. Een vreemde gewaarwording is het feit dat in de winkels er een heuse kerstsfeer hangt, terwijl het buiten rond de 23 graden is!! Het land zelf is niet duur, benzine en huizen zijn er super goedkoop, en het natuurschoon is overweldigend en heel indrukwekkend. Aan het strand lekker eten, eventueel zwemmen, echt genieten (zwitserlevengevoel? Heel erg aan te bevelen!! Heb je mijn tips ook al gelezen over dit onderwerp?!

seun
afbeelding van seun
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 19/11/2008 - 20:16
Re:Verre reizen

Wij dat zijn mijn vrouw en onze jongste nog thuis wonende zoon gaan de 23 juni naar Turkye voor een rondreis.
Vanaf 1990 ben ik hartpatiént en wij zijn altijd op vakantie gegaan.
In 2006 een bypas gekregen in juni en in juli zijn wij met een groeps reis naar Italié geweest.
En in 2007 een rondreis door Thailand gemaakt, vorig jaar niet weggeweest maar toch weer de aandrang om te gaan.
De dingen die ik niet kan doet mijn vrouw met onze zoon,zo konden zij ook het vaticaan van binnen bekijken.
Ik had de cardioloog gevraagd of hij bezwaren had ,maar hij vond dat ik trap lopen moest vermijden.
Ik draag altijd mijn medicijnen paspoort bij me.
Door dat mijn beperkingen steeds voelbaarder worden heb ik me op fotografie gestort.
En hoop straks in Turkye ook mooie plaatjes te schieten.

Groetjes Seun
.

Mar666
afbeelding van Mar666
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 22/12/2008 - 20:38
Re:Verre reizen

Job Pieter Tent : we gaan waarschijnlijk al in september, en we blijven daar misschien tot februari ^^ Is nog niet bekend, ik heb nu net de foto van de bus gezien die de vriend van ons aan het bouwen is. Want als alles goed gaat, en we kunnen daar een bedrijf starten, willen we daar naar toe emigreren. (ik weet ook hoe dat moet als hartpatient zijnde, zal niet makkelijk zijn maar toch is het te doen). Ik kan ook al medicijnen voor een half jaar meenemen.

Joop Hendriks : We zullen landen in Auckland (heb al een aantal webcams opgezocht van alle steden enzo daar) en ik weet dat het het mooiste land is. We gaan al in de lente er naartoe, gewoon 2 retourtjes halen (scheeld ook ontzettend in de kosten hihi) en dan steeds verlenging voor de terug reis halen. Het schijnt dat we geen enkeltjes kunnen halen, anders kom je het land niet eens in.

Het lijkt me super om daar kerst te vieren lekker aan het strand, en de mensen daar zijn erg relaxed. Ben al overal aan het rondkijken over NZ, om zoveel mogelijk te weten te komen. Ik weet dat de NZ dollar ongeveer de helft van de euro waard is, plus dat we dagelijks met onze vriend daar praten ;)
Met eten zal ik wel moeten opletten, ben tenslotte hartpatient :P maar we gaan zelf koken en in restaurants eten. Ik zal zeker je tips lezen, want ik weet natuurlijk niet genoeg... er is weinig over te lezen als je als hartpatient naar NZ toe wilt gaan helaas.

Volop in het leven en genieten

Marly
afbeelding van Marly
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 4 weken geleden
Lid sinds: 01/07/2008 - 08:20
Re:Verre reizen

Ow, dat klinkt echt super Mar!! Wat een belevenis zeg, een heel avontuur:woohoo: Verheug je je er al helemaal op?:) Ik denk het wel he. Maar ik word nou wel erg nieuwsgierig. Wat zijn jullie daar dan precies van plan, ivm dat bedrijf enzo? Leuk zeg!!:woohoo:

Mar666
afbeelding van Mar666
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 22/12/2008 - 20:38
Re:Verre reizen

Marly: Ja ik verheug me er verschrikkelijk op :woohoo: Ik kan nog niet veel vertellen over de inhoud, we willen anderen niet op ideeën brengen :laugh: Maar als het goed gaat, dan gaat het echt goed!!! ;) Ik weet het, klinkt allemaal misterieus hihi, maar kan er niets aan doen :blush:

Maar mn vriend word nu al soms gek van me, ik kan maar nauwelijks mn mond houden erover :lol:

Volop in het leven en genieten

Marly
afbeelding van Marly
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 4 weken geleden
Lid sinds: 01/07/2008 - 08:20
Re:Verre reizen

Hahaha ja dat herken ik wel... Ik ben zelf ook vaak enthousiast, en dan verheug ik me ook al maanden van tevoren op dingen en kan ik mn mond er ook niet over houden hahaha:P Maar waar jij het over hebt, is natuurlijk toch heeeel wat!!:) En je vriend wordt vanzelf wel enthousiast, als het dichterbij komt;)

Maar ik snap dat je nog niet veel kunt vertellen haha. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig:P Nou ja, wie weet horen we wel iets van je als je in Nieuw Zeeland bent:) Hoe komen jullie eigenlijk op dat idee? Doordat die vriend van jullie daar woont denk ik..?

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Verre reizen

Hoi Seun, wat kan ik anders zeggen dan dat ik het geweldig vind dat jullie nog reizen. En dan ook nog echt de bijzonderheden bezichtigen.
Waar gaan jullie naar toe in Turkije? Wat willen jullie gaan bezichtigen?
Ik ben benieuwd naar de plaatjes ;)

Groetjes, Job

Mar666
afbeelding van Mar666
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 22/12/2008 - 20:38
Re:Verre reizen

:laugh: Ja, ik besef het wel, en onze vriend kwam ermee, in eerste instantie was het ikzelf, ik wilde gewoon als vakantie naar hem toe, en toen kwam ie met het briljante idee :silly: Maar er moet een hoop geregeld worden, en we hebben een oude kat, die moet natuurlijk ook verzorgd worden enzo. En alle rekeningen gaan gewoon door van ons huisje, maar komt tijd komt raad.

Hij is op zich wel enthousiast (maar minder dan ik, tis een man he hihi) en hij denkt meer aan de dingen die geregeld moeten worden, eventuele problemen etcetc. Maar goed dat hij het doet, als ik dat soort dingen voor me haal, schiet ik verschrikkelijk in de stress. Ik ben namelijk een volleerd stresskip, die moet afleren in de stress te schieten haha. Ook een goed idee ivm mijn hart :P

Ik zal zeker zo nu en dan iets posten als ik daar ben, zullen wel internet cafes zat zijn ;)

Ik heb ook zojuist de tips van Joop Hendriks gelezen, zijn ook zeer bruikbaar idd. Dank je Joop ;)

Volop in het leven en genieten

Marly
afbeelding van Marly
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 4 weken geleden
Lid sinds: 01/07/2008 - 08:20
Re:Verre reizen

Haha juist, dat is het verschil tussen mannen en vrouwen he;) Maja, jullie vullen elkaar dan tenminste goed aan haha:P En jij moet idd zeker niet stressen nee!! Dus het is goed dat hij dat allemaal regelt;)

Maar wel echt super dat jullie daar meteen zo'n tijd blijven:) Dat is toch beter dan 2 weekjes he. Maar verblijven jullie dan bij die vriend van jullie? Dan kun je vast af en toe internetten haha;)

Pagina's