default-header

Verre reizen

Home Forums Reizen Verre reizen

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 86)
 • Auteur
  Berichten
 • #78738 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ik zie zelf weinig terug op het forum over verre reizen? Ik heb zelf intussen al aardig wat gereisd. Van bestemmingen om de hoek, als ook bestemmingen aan de andere kant van de wereld. Zo zie ik een weekje naar zeeland als een vakantie, weekje in Winterberg of zonnen in Coo als een reisje om de hoek.
  Anderzijds ben ik een paar keer in Brazillië geweest, curacoa, paar keer Gran Canria, Tenerife, Turkije…. enz. Nu kunt u wel denken; jij bent jong en gezond… Dan moet ik er bij zeggen dat ik met mijn ouders wegging. Met mijn zwaar gehandicapte vader dus…

  Nu vraag ik me af of hier ook nog mensen zijn die met een beperking nog veel reizen en waar jullie dan naar toe gaan. Blijft u dan in Europa of waagt u zich buiten Europa?

  #82536 Reageer
  Joop Hendriks
  Deelnemer

  Het reizen naar verre bestemmingen hoeft voor mensen met een beperking geen reden te zijn om dit niet te doen. Een goede begeleiding kan natuurlijk van essentieel belang zijn (b.v. georganiseerde reizen). Het is van groot belang om tijdig overleg te hebben met je specialist en/of huisarts. Zonder hun toestemming neem je wel een risico. Als je voordat je met vakantie gaat je al afvraagt wat er allemaal niet kan gebeuren kun je beter thuis blijven of het wat dichterbij zoeken, m.a.w. je psychische gesteldheid is heel bepalend!
  En gebeurt er onverhoopt toch wat, zorg dan in ieder geval dat je een medische geschiedenis bij de hand hebt (Cardiostick?) en een lijst met medicijnen, alles wel in de engelse taal! Als je naar Australie gaat kun je ook nog de European Health Insurance Card meenemen die je gratis kunt aanvragen bij je verzekeraar. Je kunt er dan verzekerd van zijn dat b.v. ziekenhuiskosten rechtstreeks worden verrekend met de verzekeraar.
  Ik zeg dan altijd: Als de mogelijkheden er zijn stel het dan niet uit, want het leven kan van de ene op de andere dag drastisch veranderen en het is altijd fijn om dan achteraf te kunnen zeggen: Kijk dat heb ik toch nog mooi allemaal mee mogen maken en heb er geweldige herinneringen aan! Gelukkig heb ik zelf nog niet echt een handicap maar heb wel zware medicatie die af en toe toch wel de nodige problemen met zich meebrengt. In de loop der jaren leer je hoe je hier mee om moet gaan, ook al heeft dat tot gevolg dat je aan bepaalde aktiviteiten tijdens de reis niet kunt deelnemen (bergbeklimmen, speedboaten, jumpen enz.). Vorig jaar heb ik een reis naar Nieuw-Zeeland gemaakt (5 weken) en kan het iedereen aanbevelen, want het is echt een belevenis. Dit jaar ben ik naar Noorwegen geweest en volgend jaar staat Canada/Alaska op het programma. Ik sta er steeds weer versteld van dat ik dit allemaal aankan. Daarom is mijn advies: zorg voor een goede begeleiding en geniet want het leven is kort!

  #82537 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Hallo Joop!

  Wat leuk om te lezen dat u nog zoveel reist. Al wist ik al een paar van uw reizen die u per mail vertelde.
  Bedankt voor de goede adviezen die u geeft.

  Vriendelijke groeten :D,

  Job

  #82744 Reageer
  Nicc
  Deelnemer

  Beste Joop,

  Dat is absoluut de juiste instelling! Het was een mooie reactie om te lezen en ben het er helemaal mee eens.
  Sinds kort heb ik een pacemaker en hoewel ik die niet echt als een beperking zie, zal ik het reizen er zeker niet om laten. Juist de laatste paar jaren ben ik pas echt gaan genieten van het maken van reizen. Ben dit jaar naar Tunesië gegaan, dat jaar daarvoor was het Bulgarije en voor de komende zomer staat het zuiden van Afrika op de planning.
  In je reactie worden ook heel wat goede adviezen gegeven. Bij sommige dingen zou ik normaal niet stilstaan, maar dat is nu misschien wel handig. Toch zal ik er niet minder door genieten. Want juist dat is inderdaad erg belangrijk in het leven!

  #82746 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Hoi Nicc!

  Ten eerste leuk dat je actief bent op hartgenoten. Ik had al eerder willen reageren, maar de drukte nekt me een beetje.
  Volgens mij ben jij ook nog aardig jong of niet?

  Maar dapper, het zuiden van Afrika! Het lijkt me geweldig. Ik heb zelf intussen al aardig wat landen gezien. Maar ook voor mij staat Africa ook nog zeker op de planning. Hoe ben je daar eigenlijk bij gekomen? Zijn kenissen/vrienden of familie daar geweest, of ergens anders door? Wat wil je daar gaan doen?

  Groetjes, Job

  #82750 Reageer

  Mijn eerste grote reis zal naar Mexico gaan, dat ben ik al jaren aan het zeggen,maar voorlopig struinen we nog Europa af met onze vouwwagen, want eigenlijk kan ik niet kiezen, verrre reizen of kamperen, je kunt wel zeggen combineer het dan, maar ik wil met mijn eigen spullen kamperen, en ik zie me niet met een vouwwagen op het vliegtuig stappen:laugh:

  #82754 Reageer
  Nicc
  Deelnemer

  Heey Job,

  Bedankt voor het welkom heten. 😉 Ik kwam op de site terecht op zoek naar wat informatie, maar vind het forum erg nuttig. Zowel voor de informatie van anderen, maar zeker ook omdat je hier de kans krijgt om met andere te praten en hun kijk op bepaalde zaken te weet komt.
  Ik ben inderdaad nog redelijk jong, 21 jaar. Maar ik ben toch echt blij dat ze er achter zijn gekomen dat ik een te trage hartslag heb in combinatie met een AV-blok. Dan nu maar jong een pacemaker, dan weet ik in ieder geval zeker dat ik rustig oud wordt.
  Maar Afrika is eigenlijk al een hele tijd een droom. Op de basisschool hadden we een uitwisselingsleerling die een jaar bij ons bleef. Ze had altijd de meest prachtige verhalen en foto’s. Lang niet alles is daar natuurlijk perfect, maar het is zeker iets dat ik zelf mee wil maken. Ben nu aan het kijken om een rondreis met Shoestring te doen. De grote lijn van je reis wordt dan voor je gepland, maar je krijgt nog genoeg vrije tijd om zelf invulling aan te geven. Qua land denk ik nu aan Madagaskar, maar voordat ik daadwerkelijk ga kan dat nog tien keer veranderen. 😉
  Maar waar ben je allemaal geweest? En dan doe je een rondreis? Ben benieuwd. Reisverhalen zijn altijd leuk. :silly:

  En Anneliese, op een gegeven moment merk je vanzelf dat de tijd ‘rijp’ is voor Mexico, om het zo maar te zeggen. En voordat je het weet heb je dan die reis geboekt. En als het dan zover is… geniet er dan lekker van! Het schijnt dat Mexico echt prachtig is. :laugh:

  #82761 Reageer
  evaros
  Deelnemer

  Hallo Nicc,

  Een vraagje, met wie ga je dan op vakantie naar Afrika? Met famillie, vrienden… Toch niet alleen??? :S

  Ben zelf dit jaar pas voor de eerste keer alleen zonder ouders opvakantie geweest. Lekker alleen met mijn vriend. Nou het was geweldig, echt leuk… was niet zo ver weg, Mallorca, maar wel een leuk eiland, en natuurlijk het weer, en dat vind ik ook al belangrijk, dat je op vakantie bent en dat het dan ook wel echt zomer is!!! En niet zoals in Nederland… Haha

  Ben dus echt geen wintersport type… Iemand anders die wel op wintersport gaat, of al is geweest dit jaar :silly: …?

  #82764 Reageer

  Ben ook geen wintersporter, geeft mij maar de zon (genietenB) ) ik moet wel elk jaar er op uit, waarschijnlijk wordt het in 2009 Toscane, we zijn er een jaar of 10 geleden al eens geweest, toen nog met kinderen, en ik vind het nog altijd een van de mooiste streken die we bezocht hebben
  Zijn er nog meer mensen in Toscane geweest,
  Dat landschap met die cipressen, en die leuke plaatsjes, geweldig:silly:

  #82775 Reageer
  Nicc
  Deelnemer

  In de zomer ga ik meestal met vrienden op vakantie, in het najaar met familie. In de zomer zoek ik lekker de zon op en in het najaar vertrekken we meestal richting België. Ga dan ook niet alleen naar Afrika toe, maar dat zou ik sowieso niet zo snel doen. Kan er niet goed tegen om langere tijd alleen te zijn (of in ieder geval zonder bekenden ;)).

  Vorig jaar heb ik voor het eerst op de latten gestaan en maar dat was in Snowworld. En eerlijk gezegd moet ik toegeven dat het niet echt een heel groot succes was. 😉 Maar wat vrienden roepen al een hele tijd dat we toch echt een keer op skivakantie gaan. Dit jaar dan nog even niet, maar denk dat ik er in 2010 toch echt aan zal moeten geloven. Toch lijkt het me in ieder geval gezellig en als ik van tevoren wat lessen neem moet het vast wel goed komen. 😉

  #82777 Reageer
  Marly
  Gast

  Ik ben het helemaal eens met Anneliese. Ik zou voor geen geld op wintersport gaan haha:woohoo: Ik ben dan ook niet sportief, en ik hou absoluut niet van kou en sneeuw enzo:P Geef mij maar lekker de zon!

  Ik ben afgelopen jaar ook in Toscane op vakantie geweest, echt prachtig!!:laugh:

  Maar Nicc, wie weet moet je er in 2010 dus toch aan geloven om op wintersport te gaan haha;) Naja, misschien is het wel hartstikke leuk! Vooral als je met een aantal vrienden bent:) Maar hoezo was het skieen niet zo’n succes, Nicc? Ben je vaak en hard gevallen, of vond je het gewoon niet zo leuk ?:P

  #82783 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Hoi Nicc

  Ja nu kan je toch met een geruster hart ouder worden 😉
  Moeilijk omheen te gaan dat niet alles perfect is in Africa, maar je kan het toch niet allemaal in een keer veranderen. Dat vereist altijd nog gezamenlijke inspanning.
  Er alleen op uit gaan is natuurlijk ook niet altijd even wijs, dus geen verkeerde om dan met een organisatie op pad te gaan.

  Ik ben zelf een paar keer in Brazilië geweest, op Curacoa, paar keer de Canarische eilanden, natuurlijk ook op het Europese vaste land. Echt rondreizen heb ik nog niet kunnen doen. Teveel beperkingen gehad altijd. Het lijkt mij ook fantastisch om de jungle in te gaan 🙂 Ik zie het mijn vriendin trouwens ook niet helemaal doen, dus dan houdt het op.

  En dan wintersport, ik zie dat het er nu een beetje over gaat 😛 Ik ben gister voor het eerst in mijn leven gaan skiën, echt geweldig! Ook in Snowworld 😛 Eerst drie keer van de oefen baan afgegaan.
  Dat ging wel lekker dus zijn we de normale baan op gegaan. Echt geweldig om naar beneden te suizen. 😀 hihi
  Maar af en toe is een hobbeltje net wat te hoog, dan blijven je ski’s hangen… Dan vlieg je een meter boven de grond, vlieg je met je gezicht recht op het sneeuw af en land je vol op je ribben… :blink:

  (Daar word ik trouwens continue aan herinnerd 🙄 )

  Een paar blauwe ribben verder op de gevorderden baan op. Hier is pas echt snelheid te halen. Wind blaast zo hard door je gezicht dat je ogen beginnen te tranen, die zijn een seconde later omgevormd tot mini-ijspegels 😛

  Pas als je echt hard gaat, komt het besef dat je toch echt pas net op de ski’s staat… Je kan niet meer remmen… daar scheur je dan de professionals voorbij…. je ziet ze denken… die kan niet meer remmen…. :dry:

  Een enorme plof, ski’s en stokken vliegen in het rondte, een grote sneeuwwolk en 50m later lig je plat op je rug.

  Stom genoeg geen bretels omgedaan, waardoor de broek als een ijsschep werkte en vervolgens een paar kilo ijs in je ondergoed… DAT is koud!!!
  Niet uit de broek te krijgen, dus met die hele ijspakking in de bilspleet naar beneden… Jas uit, broek omlaag en wegscheppen dat ijs…. Die mensen in het restaurant zullen wel gedacht hebben: Dat zijn bleke billen. Maar ja…. Broek weer aan en dan blijk je toch nog wat vergeten te zijn. Langzaam glijden nog een paar flinke klodders half gesmolten ijs in je broekspijpen naar beneden…. brrrr

  Maar gewoon weer dapper omhoog en opnieuw proberen. iets rustiger en het gaat redelijk goed, totdat je weer achterstevoren de baan afgaat en gewoon face tot face kunt praten met diegene die naast je skiet….

  Weer boven zit iemand wat te dicht op je en moet je wat vaart maken.. weer niet kunnen remmen, maar deze keer komt de wijsheid eens, probeer scherp omhoog te sturen. Dat gaat op zich wel.. de vaart blijft er in, maar het is nog wel te houden, zig-zaggend over de baan, komt die skihut toch erg dichtbij. Je probeert weg te sturen… Nee daar komt de onervarenheid weer… vergeet het maar, dan de andere kant op sturen …. dat lukt, maar nu komen de palen en de snowboardbaan wel heel dichtbij, maar dat maakt toch niet uit, want een steile sneeuwrand helpt je even remmen. Je mag weer vliegen en land je face-first in het heerlijk zachte sneeuw van de snowboardbaan.

  Weer een wijze les geleerd.:huh: Nu maar wat rustiger van de baan af. Een redelijk tempo, maar echt iedereen komt je voorbij… Kinderen die nog maar amper kunnen fietsen scheuren je dan voorbij… Toch maar een klein beetje meer tempo. Midden op de baan en rechtvooruit, even wat snelheid maken. Dan sturen om te gaan slalommen, sturen? Nee hoor… Dat harde werkelijkheid van op een ijsvlak bevinden…. je glijdt dwars even hard door….(Ze hadden je nog gewaarschuwd) Tot je weer sneeuw raakt… drie keer over de kop en weer op je rug doorglijden. MAAR deze keer wijselijk de armen onder de rug gehouden, waardoor het ijs deze keer niet tot aan de voorkant kon kruipen.

  Maar ik heb me ongelofelijk geamuseerd 😀 ook heerlijk om anderen onderuit te zien gaan 😛 hahah. Ik zou het zo weer gaan doen

  Nou ik hou het hier maar bij met mijn ski-verhaal 😉

  #82788 Reageer
  evaros
  Deelnemer

  O, vreselijk die sneeuw… Ik denk dat als ik in je plaats was meegegaan naar Snowworld dat de mensen gedacht zouden hebben dat ik Tourette zou hebben ofzo… Dat vallen en die kou… Dan was er bij mij alleen gescheld uit gekomen ben ik bang… Ook absoluut geen sportieveling :S

  Heb al echt weer zin in de zomermaanden B) lekker met de zonnebril op :laugh: ! ! !

  #82790 Reageer
  Nicc
  Deelnemer

  Haha, geweldig verhaal Job Pieter (of in ieder geval leuk verteld ;)). Mijn probleem komt daar ook wel een beetje in voor, als ik op skies sta kan ik dus niet remmen. Wat ik ook probeer, het lukt me gewoon niet. Wat natuurlijk leidt tot verschillende valpartijen, schuivers en noem maar op. Verhaal kwam me dus wel bekend voor. 😉

  Verder vind ik het skieen wel leuk hoor Marly. Al is het maar voor de gezelligheid van de apres ski. En gelukkig ben ik uit mijn vriendgroep niet de enige die niet kan skieen (of in mijn geval dan niet kan remmen), dus kunnen we ons straks samen aansluiten bij de kleutergroep. Haha, zie mezelf aan staan met mijn 1.84 tussen de kleine kindjes. :woohoo:

  #82810 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Een paar dagen later heb ik toch wel heel erg veel last van mijn valpartijtjes gekregen. Mijn ribben protesteren met de dag meer. Toch een beetje verkeken op de schade….. :dry:

  Maar het mag voor mij de pret niet drukken, ooit zal ik leren remmen 😛
  Volgende keer wil ik een snowboard uitrpoberen…

  Wie heeft hier ervaring mee? Waar zouden de hardste klappen mee vallen :huh: , ski’s of snowboard?

  [i]Toevoeging:

  De Fysiotherapeut is op bezoek geweest…
  Een aantal flink gekneusde en gebroken ribben…

  Het is me nu toch wel duidelijk waarom mijn ribben zo protesteerden…[/i]

  Door een auto-ongeluk een paar dagen later is het rijtje aangevuld..
  4 gekeusde ribben
  2 gebroken, waarvan 1 op 2 plaatsen
  1 gescheurde rib tot slot …

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 86)
Reageer op: Verre reizen
Je informatie: