default-header

Belangenbehartiging

HomeWat wij doenBelangenbehartiging

Belangenbehartiging

Wanneer je te maken krijgt met een hart- of vaatziekte(n), is dat behoorlijk schrikken. Want leven met een aandoening is niet vanzelfsprekend. Het heeft invloed op je lichaam en je geest. Maar misschien ook op je werk, hobby’s, familie en financiën. Dingen die eerst heel vanzelfsprekend waren, zijn dat plots (even) niet meer.

Steun, begrip en advies

Hartpatiënten Nederland begrijpt de zorgen en vragen die jij hebt. Misschien heb je moeite met het accepteren van je aandoening. Of maak je je zorgen over de toekomst. Of zit je gewoon met praktische vragen. Dan is het fijn als je ergens terecht kan voor onafhankelijke steun en advies. We zijn er voor jou, je familie en andere naasten. Zodat jij je kwaliteit van leven zoveel mogelijk behoudt. Bovendien laten we je graag zien wat er wél kan.

Waarom is belangenbehartiging nodig?

Je behandelend arts, familie en vrienden maar ook de apotheek en je ziektekostenvereniging zijn betrokken bij jou als hartpatiënt. Het is onmogelijk van iedereen te verlangen dat zij jouw belang altijd vooropstellen. Want soms is er sprake van onbegrip, gebrek aan kennis of financiële belangen. Hartpatiënten Nederland zet het belang van de hart- en vaatpatiënt altijd voorop!

Belangenbehartiging
Zo blijven we onafhankelijk en objectief

Het belang van de hartpatiënt voorop stellen kan alleen als we volledig onafhankelijk en objectief kunnen handelen. Daarom nemen wij geen geld aan van de voedingsmiddelenindustrie, van de farmaceutische branche of van de overheid. We doen ons werk dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs. Ook donateur worden?

Dit hebben we al bereikt

Hartpatiënten Nederland zet zich al ruim 50 jaar voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al veel bereikt:

• Mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren via reanimatie-onderwijs.
• De capaciteit voor dotteren, hartoperaties en luchtbruggen uitgebreid.
• De Onderzoeksraad voor de Veiligheid ingeschakeld, voor onder andere het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes.
• Een rol gespeeld in de Radboud affaire in de vorm van belangenbehartiging van gedupeerden. En meegewerkt aan de opzet van een hartafdeling nadat het thoraxcentrum gesloten werd door de inspectie.

Wist je dat we ook geinformeerd worden door patiënten? Bijvoorbeeld over hun ziekenhuiservaring. Deel gerust jouw ervaring met ons, positief of negatief. Zo verbeteren we samen de kwaliteit van hartzorg.

Jaaroverzicht

Bekijk hier het financieel overzicht van 2022 met de prognose van 2023.

Bekijk hier de statuten van de stichting.