default-header
HomeNieuwsSee the Light, Be the Light (2)

See the Light, Be the Light (2)

Columns

dinsdag 12 april 2016, door Hartpatiënten Nederland

Ik ben me er terdege van bewust dat de titel en ook het gedicht van Marianne Williamson mooie adviezen zijn, maar dat de uitvoering daarvan lang niet voor iedereen duidelijk zal zijn.

Ik heb het al eens over intentie en focus gehad en ook nu geldt dat de intentie er moet zijn. We moeten het besluit nemen dat we het licht willen zijn, onder welke omstandigheden dan ook. Daarna moeten we gefocust blijven om achter dit besluit te blijven staan.

Dat daar vele uitdagingen komen om het anders te doen is niet meer dan logisch. Het oordelen en veroordelen van anderen,  maar vooral ook van onszelf ligt altijd op de loer. Daarnaast zijn we vaak geneigd om mee te praten met anderen, ook als het om negatief praten gaat. Doen we daar niet aan mee, dan kan het zijn dat we buiten de boot vallen. Dit bleek ook uit  de mooie reacties die ik  op de vorige column mocht ontvangen.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.