default-header
HomeNieuwsScholieren leren reanimeren met I Save Lives

Scholieren leren reanimeren met I Save Lives

AandoeningBehandeling

maandag 12 juli 2021, door Hartpatiënten Nederland


Door middel van Serious Gaming leren reanimeren? David Hup en Sam Steltman, initiatiefnemers van ‘I Save Lives’ ontwikkelden een lesprogramma waarmee leerlingen van middelbare scholen leren reanimeren met een game. Onder andere Hartpatiënten Nederland steunde de crowdfunding en checkt nu met Sam hoe het ervoor staat!

Non-entertainment games om kennis of vaardigheden te ontwikkelen, is Serious Gaming in een notendop. David en Sam ontwikkelde zo’n Serious Game. Hun doel? Op een snelle en effectieve manier scholieren leren reanimeren. Met hun programma en bijbehorende game, verzorgen middelbare scholen zelf trainingen waarbij hun leerlingen zelfstandig leren reanimeren: “Ons programma bestaat uit drie onderdelen: de Serious Game, E-learning voor de leerlingen en een Online Portaal voor de leraren. Deze drie onderdelen zorgen ervoor dat de school gemakkelijk aan de slag kan met praktijkgerichte reanimatietraining,” aldus Sam - één van de initiatiefnemers van I Save Lives.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.