default-header
HomeNieuwsMijn hartklachten werden niet serieus genomen

Mijn hartklachten werden niet serieus genomen

AandoeningBehandeling

vrijdag 30 juni 2023, door Hartpatiënten Nederland

Ze werd doodziek van haar medicatie, maar er leek geen andere optie te zijn. Corry Nicolay (74) kampte met een hartritmestoornis en voelde zich jaren niet serieus genomen door haar cardioloog. Ze vertelt hoe hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas haar heeft geholpen.

Het begon allemaal toen Corry’s man Bote in 2007 getroffen werd door A-streptokokken, een levensbedreigende vleesetende bacterie. “Ik had hem nog gezoend toen hij naar het ziekenhuis ging, want we wisten niet of hij het zou overleven. De kans was groot dat ik ook besmet was”, vertelt Corry. In het ziekenhuis kreeg ze daarom een sterke kuur toegediend. “Als ik die niet zou nemen, zou ik volgens de dokters door een klein wondje binnen twee dagen dood zijn. Verstand op nul en slikken, dus.” Die kuur viel haar echter zwaar. Naast uitslag kreeg ze plotseling hartklachten. “Mijn hart bonkte soms hevig en daarna weer rustig. Eerst dacht ik dat het wel meeviel, maar het werd steeds erger. Daarnaast voelde ik me moe en duizelig. Ik wist meteen dat het foute boel was.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.