default-header
HomeNieuwsMaastrichts echtpaar onder het mes bij Natour

Maastrichts echtpaar onder het mes bij Natour

AandoeningBehandelingLeefstijl

donderdag 29 juni 2023, door Hartpatiënten Nederland

Angst kenden ze eigenlijk allebei niet, Marion en Hans Joosten uit Maastricht. Allebei moesten ze in Maastricht onder het mes vanwege hart- en vaatproblemen. En allebei werden ze geholpen door hartchirurg Ehsan Natour. Tot grote tevredenheid. En ze zijn de uitzondering op de regel. Volgens Ehsan Natour zijn de meeste patiënten bang voor én na de operatie. Zo’n angst hebben beide echtelieden naar eigen zeggen niet gevoeld.

Twee weken voor dit interview plaatsvond werd geboortig Venlonaar Hans (70) geopereerd. Zijn echtgenote Marion (71, geboren in Gronsveld) werd vier jaar eerder geholpen. Allebei zeggen ze op geen enkel moment bang te zijn geweest. En al zou de angst hebben toegeslagen, hun hartchirurg boezemde zoveel vertrouwen in dat alle angstige gedachten als sneeuw voor de zon verdwenen.

Toeval

Bij Hans werd bij toeval ontdekt dat er iets mis was met zijn hart. “Ik was voor een apneu-onderzoek naar een instelling in Horn gegaan. Daar werd geconstateerd dat mijn hart onregelmatig klopte. En zo werd ik doorverwezen naar cardiologie in Maastricht. Na een katheterisatie bleek dat ik maar liefst vier omleidingen nodig had.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.