default-header
HomeNieuwsLeven vanuit het Hart (deel 7)

Leven vanuit het Hart (deel 7)

Columns

donderdag 12 oktober 2017, door Hartpatiënten Nederland

Lieve mensen, hierbij dan de laatste column uit de serie ‘Leven vanuit het Hart’. De laatste twee oefeningen die ik wil behandelen zijn Hartcoherentie en Ho’oponopono.

Hartcoherentie is een methode die ons snel uit de ‘stressmodus’ kan halen. In een stress-situatie wordt ons denken overgenomen door instinctief reageren op een gevaarlijke situatie. Hierdoor kunnen we vechten, vluchten of ‘bevriezen’. Dit is een goede reactie op een reëel dreigend gevaar, maar hetzelfde systeem gaat ook in werking bij psychische vormen van stress. Zoals eerder al vermeld, is bewustzijn een belangrijke weg om bij het hart te komen. In een stresssituatie is deze weg echter volledig afgesloten. Het enige dat telt is overleven. Bij psychische stress, zeker als deze frequent of chronisch aanwezig is, moeten we een methode vinden om terug te komen in de innerlijke rust.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.