default-header
HomeNieuwsHet leven aanvaarden zoals het is

Het leven aanvaarden zoals het is

Columns

maandag 28 september 2020, door Hartpatiënten Nederland

Ja maar, hoor ik je denken, dat is toch hartstikke moeilijk? De ene keer zijn er leuke gebeurtenissen waar ik enorm blij van word, maar dan is er weer zo’n moment of periode waarin alle mogelijke en onmogelijke ellende over mij heen wordt gestort. Het vervelende is dan ook nog eens dat ík alleen met die ellende te maken krijg en het percentage ellende groter is dan het percentage geluk!

We hebben natuurlijk allemaal wel eens een periode dat we het niet zo zien zitten, dat er teveel op ons afkomt. Maar als bovenstaande vaak van toepassing is op jou, dan kan het helpen om je blik op de situatie te veranderen. Dat doe je puur voor jezelf, omdat het jouw leven luchtiger maakt. Dat het ook zijn effect op je omgeving heeft is mooi meegenomen, maar daar doe je het in eerste instantie niet voor. Je wilt zelf zo min mogelijk last van het leven hebben, niet waar?

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.