default-header
HomeNieuwsEen heerlijk verschil

Een heerlijk verschil

AandoeningBehandeling

dinsdag 27 september 2022, door Hartpatiënten Nederland

Ashley Verkerk schrijft sinds kort columns voor HPNLmagazine. Wie is deze dertigjarige basisschooljuf en stijldanser? En hoe komt het dat iemand van haar leeftijd al verhalen schrijft in een magazine voor hartpatiënten?

Ashley voelde al op de basisschool dat haar hart op rustige momenten enorm tekeer ging, maar de klachten werden lange tijd afgeschoven op haar astma en later op de puberteit. Toen Ashley op haar 23ste voor de zoveelste keer bewusteloos raakte en medicijnen voor haar longen niet hielpen, moest ze nog één iemand overtuigen. “Volgens de cardioloog was het voor mijn 25ste vrijwel onmogelijk dat ik iets aan mijn hart had. Maar ik heb meerdere familieleden met hartproblemen, waardoor mijn zorgen reëel voelden. Ik was vastberaden,” vertelt Ashley. “En een beetje bijdehand,” voegt ze lachend toe.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.