default-header
HomeNieuwsAlles is Liefde

Alles is Liefde

Columns

vrijdag 12 juni 2015, door Hartpatiënten Nederland

Nee, dit wordt geen filmrecensie en het is ook niet de songtekst van een bekend liedje. Deze keer wil ik het hebben over Liefde met een hoofdletter L.

Bij ‘liefde’ denken we meestal aan de liefde tussen twee mensen, liefde voor dieren of de natuur. ’Dit noem ik voor het gemak maar even ‘egoliefde’. Deze liefde is persoonlijk en vaak niet echt onvoorwaardelijk. We houden niet zo van mensen die ons niet liefdevol benaderen.

De Liefde waar ik het over wil hebben is de allesomvattende Liefde, deze zit in elk mens. Het verbindt alles en iedereen met elkaar. Deze Liefde kent geen grenzen, gaat voorbij aan ons ego. Als we deze volgen, is er geen ik en de ander. Dan zien we de ander als onszelf. Dan zien we de liefde in iedereen, ook in de mensen die ons onheus bejegenen.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.