default-header
HomeNieuwsAlles is liefde, deel 2 (de praktijk)

Alles is liefde, deel 2 (de praktijk)

Columns

zaterdag 12 december 2015, door Hartpatiënten Nederland

Eerder dit jaar ging mijn column over de alles-omvattende-Liefde. Daarin gaf ik aan dat wij allen met elkaar verbonden zijn, dat wij één zijn met alles en iedereen om ons heen. Als reactie op deze column kreeg ik de opmerking dat IS daar toch anders over dacht en zich ook niet hield aan het Gebod ’Gij zult niet doden’.  Uiteraard klopt deze reactie helemaal, maar we hoeven niet eens zover buiten ons zelf te kijken.

In ons dagelijks bestaan zullen we zien dat we regelmatig vergeten, dat we met elkaar verbonden zijn. We hebben dus ook niet door, dat als we tegen anderen strijden, we in feite tegen ons zelf strijden. Als we een ander haten, richt die haat zich ook tegen onszelf. Dit is de reden dat wijze mensen mededogen prediken en ons aanmoedigen om zuivere gedachten te hebben ten opzichte van onszelf en anderen.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.