default-header

Re:Vandaag gestopt…..

Home Forums Roken Vandaag gestopt….. Re:Vandaag gestopt…..

#82672
Melanie
Deelnemer

Turkse rokers bestookt met sms’jes

(Novum) – Rokers van Turkse komaf die zich hebben aangemeld voor de campagne ‘In iedere roker zit een stopper’ krijgen vanaf deze week sms-berichten met tips om het roken te laten. De afgelopen maanden hebben ruim 2600 rokers van Turkse afkomst zich opgegeven voor de zogeheten StopSMS, meldt antirokersclub Stivoro dinsdag.

Iemand die zich aanmeldt voor de StopSMS moet de datum doorgeven waarop hij of zij wil stoppen met roken. Daarna wordt de roker twee maanden lang bestookt met sms’jes met tips die het stoppen makkelijker moeten maken. Er is ook een informatiefolder uitgedeeld onder de Turkse rokers. Verder hebben lokale Turkse organisaties informatiebijeenkomsten georganiseerd over stoppen met roken.

De actie is georganiseerd in het kader van de bredere ‘stoppen-met-rokencampagne 2008’, en is specifiek gericht op mensen van Turkse afkomst. “Binnen de Turkse gemeenschap wordt behoorlijk gerookt”, zegt Lies van Gennip, directeur van Stivoro. “Omdat de doelgroep normaal moeilijk te bereiken is, hebben we de rokers van Turkse afkomst via mensen binnen hun eigen gemeenschap op de campagne gewezen. En dat blijkt succesvol.”

Uitgegeven op Dinsdag 25 november 2008 om 15:05:33

Geweldig intiatief ! Daar kan de Nederlandse regering echt een voorbeeld aan nemen daar zou ik me meteen voor opgeven![color=#FF0000][/color][size=CMS2CMS_LARGE][/size]