default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82213
Anoniem
Inactief

Melanie schrijft:
[quote]O ja en wat helemaal triest is is de smoes die de regering gebruikt : Het personeel moet bescherm worden tegen rook. Want iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek. En dat terwijl meer dan 90% van het horecapersoneel zelf rookt……..en dus tussen de klanten buiten aan n sigaretje staat te hijsen…… Wie denkt de regering wel niet dat ze zijn om te menen dat ze volwassen mensen tegen zichzelf moeten beschermen alsjeblieft zeg. Dat er beter regels moesten komen ben ik het mee eens hoor maar ik vind dit erg ver gaan.[/quote]
Er geldt een rookverbod op ELKE werkplek. Ook daar waren mensen die rookten. Zelfs bazen die liever geen rookverbod wilden.
Vroeger mocht je als patient zelfs op een ziekenzaal roken. Tegenwoordig moeten patienten maar voor het ziekenhuis gaan staan, als het daar nog mag.

Dat veel mensen in de horeca roken, wil niet zeggen dat men daar geen recht heeft op een rookvrije werkplek. Dan zou je de situatie krijgen dat iemand met een horeca-opleiding, die niet rookt, om die reden wordt afgewezen. Want stel je voor dat hij zijn recht op een rookvrije werkplek op gaat eisen.

Die 10 % heeft recht op een rookvrije werkplek en op een gelijke kans op een baan naar keuze.