default-header

Re:Aan mijn lijf geen polonaise

Home Forums Orgaantransplantaties Aan mijn lijf geen polonaise Re:Aan mijn lijf geen polonaise

#82393
Melanie
Deelnemer

Marly schrijft:
[quote] Maar ik denk wel dat er veel mensen zijn die heel erg twijfelen, en die nog ‘over de streep’ moeten worden getrokken………. Zou je dat ook “erg” vinden, of vind je dat dat gewoon hun eigen keuze is?[/quote]

Ik denk dat er ook andere mogelijkheden of manieren zijn om dat te bereiken helaas hebben die misschien niet het gewenste aantal donoren opgeleverd. Ik vind het eigenlijk best brutaal om te verwachten dat ik het wel aangeef als ik het niet wil….dat is een beetje de omgekeerde wereld in mijn ogen. En is er bij dit plan rekening gehouden met geloofsovertuigingen ed? Ik kan me voorstellen dat bij zon systeem ook wel het nodige mis kan gaan en wat dan? Als ze dus na overlijden ( of hersendood ) gaan kijken of iemand heeft “afgezegd” en de organen worden verwijderd en acteraf blijkt bijv dat dit volgens het geloof niet mag of mensen zijn niet voldoende op de hoogte of mensen zijn thuis of dakloos of hebben niet de middelen ( bijv taal ) om volledig te begrijpen wat er aan de hand is en hoe ze daar op moeten reageren wat dan?? Hoe moet ik dat zien krijg je een brief in de bus waar instaat dat ik en mijn kinderen donor zijn en als ik dat niet wil ik een antwoordkaart moet invullen ofzo??

Ja als mijn kinderen dat later wel willen heb ik daar respect voor net zoals ik dat voor alle donoren heb ik vind het een uitermate nobele daad en ben blij dat veel mensen dat doen om een ander mens zijn levenskwaliteit of levensduur kan kan verbeteren.