default-header

Re:Aan mijn lijf geen polonaise

Home Forums Orgaantransplantaties Aan mijn lijf geen polonaise Re:Aan mijn lijf geen polonaise

#81774
Anoniem
Inactief

De reactie van Dolores raakt de kern. Je hebt niet alleen maar een lijf. Je hebt ook een ziel, een geest, een sfeer. Je bent niet als een auto, die op de stort belandt, waarna een andere autobezitter uit dat wrak een boogie of een knalpijp kan slopen om het op de eigen auto te implanteren. Zo wordt het door sommigen op dit forum wel voorgesteld.
Het is jammer dat mensen tegenwoordig blijkbaar niet meer beseffen dat ze een ziel hebben. En dat hun hele lichaam, hun hele lijf daarvan doordrongen, doordrenkt en gedreven is. Een orgaan in mijn lijf heeft de ,,drive” van mijn ziel, de mij door God gegeven ,,adem”, om het spiritueel uit te drukken. Mijn lichaam sterft, mijn ziel, mijn geest, mijn bewustzijn niet. Ik hoor op dit forum nauwelijks iemand de vraag stellen welke implicaties dit gegeven heeft. Er wordt alleen maar geschreven over het wrak op de stort, waar nog wat bruikbare onderdelen in zitten.
Ik ben echt geen fundamentalist. Maar ik heb wel de leeftijd waarin ik geleerd heb dat je meer bent dan je lijf alleen. En dat er meer is tussen hemel en aarde. Daar ga je niet zomaar aan prutsen.
Als ik zou moeten rondlopen met een in mij geplant orgaan van een beroepscrimineel, om maar een voorbeeld te noemen, heeft diens ziel wel degelijk een desastreuze uitwerking op mij. Mijn gezin, mijn naasten, mijn familie zal niets meer van mij begrijpen. En waarom? Omdat ik coute que coute in leven gehouden moet worden? Wat is er in godsnaam mis met de dood? Is die onze vijand? Nou, dan laat ik u hiermee confronteren: de dood is waar we allemaal eindigen. Bij onze ,,vijand” dus. Ik kijk daar toch wat anders tegenaan…..