default-header

Re:Aan mijn lijf geen polonaise

Home Forums Orgaantransplantaties Aan mijn lijf geen polonaise Re:Aan mijn lijf geen polonaise

#81869
Jan van Overveld
Deelnemer

Fantastisch hoe dit onderwerp leeft. Echter gezien de omvang en aard van mijn werkzaamheden kan ik helaas niet continu met dit onderwerp op deze wijze deel blijven nemen aan de discussie op dit niveau.
Maar mijn inbreng van de varkensharten was geen grapje. Sterker nog: de wetenschap is hier in de hele wereld al jaren mee bezig. Zou een fantastische levensreddende oplossing voor aan groot aantal transplantatie kandidaten kunnen zijn. Ook onze Stichting heeft vaak artikelen geschreven over dit gevoelig onderwerp. We hebben zelfs ooit een enquete gehouden waaruit bleek dat een groot percentage van de ondervraagden liever een hart van een varken zou ontvangen dan van een medemens.
Dat de medische ontwikkelingen vaak traag gaan, is niet te voorkomen. varkensmateriaal wordt in de medische wereld al jarenlang met veel succes gebruikt. Denk maar eens aan bijvoorbeeld de hartkleppen waar veel, heel veel mensen mee rondlopen.
Veel dank aan de professie en aan de varkens. Zonder hen zouden veel mensen niet meer in leven zijn.
Maar waarom ik dit schrijf: er is goed nieuws van dat front. Kijk straks maar als we het nieuws verversen want het is bijna zo ver ……