default-header

Steeds afwijkende ECG

Home Forums De jongere hartpatiënt Steeds afwijkende ECG

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #80354 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Hallo allemaal,

    Ik ben een tot voor kort kerngezonde vrouw van 30 met een wat minder goede conditie. 2 maanden geleden kreeg ik plotseling tijdens het houden van een grote schoonmaak flinke druk op mijn borst, benauwdheid, pijnlijke linkerarm, tintelende vingers en zweten. Dit hield de hele avond aan en ook snachts bleef ik er last van houden. Mijn man wilde de huisartsenpost bellen maar ik wilde liever wachten om naar mijn eigen huisarts te gaan. Dag er na afspraak gemaakt bij de huisarts die me in eerste instantie oxazepam wilde geven ivm stress, maar ook wilde ze voor de zekerheid een ECG maken. Na het maken van de ECG werden we meteen doorgestuurd naar de SEH. Ook daar zagen ze de afwijking. Bloedonderzoek wees uit dat ik geen hartinfarct had en me dus geen zorgen hoefde te maken. Nu 2 naanden later (met nog steeds hetzelfde gevoel en afwijking op ECG) ben ik vorige e week eindelijk doorverwezen naar cardioloog. Daar weer dezelfde afwijking te zien op ECG. Cardioloog heeft me nu doorverwezen voor een CT scan en een fietstest. De CT scan heb ik afgelopen week gehad en de fietstest heb ik morgen.

    Lees al een tijdje mee op dit forum en wilde nu zelf ook eens mijn verhaal kwijt en contact met mensen die dit herkennen.

    #91362 Reageer

    Dat is niet leuk. Als je in paniek gebracht wordt door eerst typische klachten van een hartinfarct. Deze daarna nog min of meer bevestigd worden door een ECG afwijking (ik neem aan ST elevatie). Dan wordt je weer gerust gesteld dat je geen sporen van een hartinfarct hebt in je bloed (troponine). Succes met de fietstest. Neem maar een goed ontbijt want ze laten je flink werken. Hebben ze je wat laten weten van de uitslag van de CT scan?

    Overigens kan er om allerlei redenen een afwijkend ECG zijn. Bij mij heeft er in het verleden ook van alles angstaanjagends bij gestaan. Ook wel eens als ik me gewoon goed voelde.

    Succes

    #91363 Reageer
    Blondie30
    Deelnemer

    Nee Eenbeetjevanditendat het was inderdaad geen leuke dag. Helaas ben ik nog 2 maal naar de SEH gemoeten en steeds werd er niet verder gekeken dan een hartinfarct.

    Volgens een van de assistent cardiologen mist er een bobbel in mijn ECG. Zoals ik het begreep had hij het over mijn ST Segment.

    Van de CT scan heb ik nog geen uitslag dit zou minimaal 2 weken duren. Vooral het wachten met die steeds terugkerende druk is zo vervelend.

    Iemand ervaring met de zogenaamde missende bobbel in het ECG?

    #91366 Reageer
    Blondie30
    Deelnemer

    Vandaag de fietstest gehad. Ik heb 9 van de 10 minuten volgehouden en heb maar 1x pijn gevoeld en dat was ook redelijk snel weer weg. Helaas hebben ze niets verteld over een eventuele uitslag. Maar ik ben na deze fietstest wel een stuk geruster dat ik niets ernstigs aan mijn hart heb. Nu even tot 20 Juni wachten op de bevestiging van de cardioloog.

    #91368 Reageer

    Nee, dat moet de cardioloog aangeven… meestal belt ie een paar dagen tot weken erna op. Ik heb pas ook een fietstest gehad. Alhoewel de laborante de monitor zo had gedraaid dat ik mee mocht kijken en ze gaf ook aan dat het heel goed ging.

    Maar gelukkig dat je weer wat vertrouwen hebt teruggewonnen. Zo kun je mooi het zonnige weekend in!

    #91399 Reageer
    Artist86
    Gast

    Hoi, ik lees net het bericht. Raar dat ze zo lang gewacht hebben om je door te sturen naar een cardioloog.
    Heb je inmiddels al een uitslag? Al die onzekerheid is verschrikkelijk natuurlijk.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: Steeds afwijkende ECG
Je informatie: