default-header

leven na een bypass

Home Forums Help?!? leven na een bypass

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #79663 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Anderhalf jaar geleden heb ik een bypass operatie ondergaan. Ik was toen 41. De operatie was preventief maar zeer noodzakelijk. Ik was er net op tijd bij. Na die tijd had ik heel even het gevoel dat ik de wereld weer aankon maar dat was van korte duur. Ik kreeg last van angsten waardoor ik de deur niet meer uit durfde. Ik heb mezelf naar buiten ‘ geschopt’ en daardoor ging het wel weer iets beter. Ik blijf echter maar de angst houden dat er iets mis is. Bij het minste of geringste dat ik voel word ik bang. Stel voor dat er iets mis is. De dingen die ik voorheen deed, van het leven genieten door concerten, reizen etc doe ik niet meer. Terwijl dat helemaal niet bij mijn drang voor avontuur hoort. Ik voel me opgesloten in mijn lichaam en brein. Ik weet me geen raad hiermee. Ik wil LEVEN maar weet niet meer hoe ik dit moet doen. Ik wil niet meer leven gebasseerd op angst!
    Weet iemand hoe ik hiermee om kan gaan?
    Dank je wel alvast voor je reactie.
    Radeloos 🙁

    #87571 Reageer
    Frenkieboy
    Gast

    Hoi mountain,

    Ik heb net als jij ook een bypassoperatie gehad in september 2010,alleen dat was wel noodzakelijk omdat ik een infarct had en de boel helemaal dicht zat.
    En ik was 40 dus net zo jong als jij.

    Ik vond het in het begin ook heel erg goed gaan,ik voelde me beter als ooit tevoren.
    Toen een paar maanden later,bij elk klopje en prikje in mijn borst dacht ik ohnee he het zal toch niet….
    Dat gevoel heb ik een jaar later nog.
    Je moet niet vergeten dat de hart/long machine waar je aan vast hebt gezeten in combinatie met de narcose echt heel wat met je lijf en hersenen doet hoor.
    Ik ben ook bang geweest,en ook agressief naar andere mensen toe,vergeetachtig,geen 2 dingen tegelijk meer kunnen doen.
    Maar ik merk dat het wel wat minder wordt.
    Sommige hebben nergens last van maar sommige die krijgen angsten.

    Nu heb ik paar weken geleden een fietsproef gedaan en er was een lichte afwijking en nu mag ik 16 sept weer gecatheriseerd worden omdat er er toch weer een vernauwing blijft te zitten.
    Ik voel dit ook duidelijk,ik wil hiermee zeggen dat als er echt iets aan de hand is dan voel je dat heus wel.

    Ik redeneer nu, ik moet me niet druk maken want als het je tijd is dan ga je toch,want van stress kun je in ons geval dood gaan.
    Schrijven is niet mijn sterkste punt maar ik hoop dat je er aan hebt
    Groeten Frenk

    #87575 Reageer
    mountain
    Deelnemer

    Hallo Frenk,
    Dank je wel voor je reactie!
    Tja die narcose en dat apparaat, ik was even vergeten dat dat zo’n effect op je kan hebben. Ik moet zelf ook weer terug naar de cardioloog omdat ik wat last heb van een neiging tot wegvallen in combinatie met een lage hartslag. Vergeetachtigheid ken ik ook. Ben ook regelmatig duizelig maar ik las dat het ook van de Simvastatine kan komen. Heb jij daar toevallig ervaring mee?
    🙂 P.

    #87576 Reageer
    Frenkieboy
    Deelnemer

    Hee mountain,

    Ik heb ook elke keer als ik het niet vertrouwde de cardioloog gebeld,net zolang tot ik wat onderzoeken kreeg,het is tenslotte jouw lichaam,beter 10 voor niks dan als er wel iets aan de hand is zo denk ik maar.

    Van onze medicijnen wordt je niet vrolijk :unsure: maar zijn hard nodig.
    Die duizeligheid kan inderdaad voor komen bij simvastatine,maar ook bij andere medicijnen.
    Heb je ook betablockers? bijv metropolol (Selokeen) ?
    Want daar werd ik duizelig van.
    Nu ben ik deze week afgestapt van metropolol naar Tildiem en de duizeligheid is wel wat minder. Alleen ik voel me hart erg hard bonken 😆

    Dus om kort samen te vatten luister naar je lichaam en bel de cardioloog als je het niet vertrouwt 😉

    #87577 Reageer
    sjeel
    Deelnemer

    hallo,ik heb net als jullie ook by-passes (4) gehad en ik heb eigenlijk totaal geen angst(mijn cardioloog heeft mij ervan overtuigd dat alles weer zo goed als nieuw is) waar ik problemen mee heb zijn mijn longen(ik ben heel snel buiten adem),ik probeer zoveel als mogelijk aan mijn conditie te werken maar ik merk geen verbetering. ik was in nederland naar de revalidatie gegaan (wat een aanfluiting is,3 keer per week een uur ,en dat vier weken lang)ik ga begin september in duitsland revalideren(ik werk in duitsland enzo ook in duitsland verzekerd) gedurende 3 weken intern ,afwachten of dat wat word,verder heb ik nog erg veel last van de wond(gevoelig) ik ben eind januarie van dit jaar geopereerd

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: leven na een bypass
Je informatie: