default-header

kwaliteitsonderzoek rondom hartinfarct

Home Forums Algemeen kwaliteitsonderzoek rondom hartinfarct

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #79987 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Hallo mensen,

    Ik ben Thomas van der Kruk en ik doe de opleiding verpleegkundige. Ik loop stage in een algemeen ziekenhuis op de afdeling cardiologie. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding, in dit jaar moet ik een kwaliteitsonderzoek doen.

    Na lang zoeken heb ik een onderwerp gevonden wat mij heel erg aanspreekt. Het onderwerp waar ik het over wil gaan doen is verpleegkundige interventies (op een verpleegafdeling) m.b.t. angst/depressie na een hartinfarct. Angst speelt een grote rol na een hartinfarct, de angst begint rond de 2-3 dag al te spelen. Een voorbeeld van angst: De angst voor herhaling en verlies van vertrouwen in het eigen lichaam, wanneer het hartbewaking kastje eraf gaat, wanneer iemand weer gaat mobiliseren en onzekerheid voor de nadere toekomst (werk, relaties, sociale-omgeving etc). Veel mensen die ontslagen worden uit het ziekenhuis na een hartinfarct hebben meestal een dubbel gevoel, aan de ene kant blij om naar huis te gaan, maar aan de andere kant de onzekerheid. Door ermee te blijven lopen en het niet bespreekbaar maken met familie of andere personen, raak iemand vaak in een neerwaartse spiraal en dit kan zelfs lijden tot depressie.

    Mijn vraag is of jullie je ervaringen met mij willen delen, in het kader van mijn onderzoek. Na het oriënteren en vele gesprekken moet ik uiteindelijk komen met een implementatievoorstel voor de afdeling om de kwaliteit rondom dit onderwerp te verbeteren. Ik zou jullie willen vragen, of jullie willen meedenken over verbetervoorstellen op een cardiologische verpleegafdeling afdeling. Wat is volgens jullie belangrijk op een afdeling rondom het onderwerp angst/depressie.
    Ik denk zelf aan een aantekeningen boekje/ dagboek die uitgereikt wordt door de verpleegkundige, om daar gedachte en vragen in op te schrijven en dit dan bespreekbaar te maken met verpleegkundige en familie. Dit boekje zou ook goed van pas kunnen komen bij het hartrevalidatie programma.

    Ik hoop wat van jullie te horen. :laugh:

    Groet,
    Thomas van der Kruk

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: kwaliteitsonderzoek rondom hartinfarct
Je informatie: