2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
sakari
afbeelding van sakari
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 07/12/2008 - 07:02
hartoverslagen door pacemaker?

Hallotjes allemaal,
Ik ben gisteren naar de huisarts geweest voor controles. Toen hij naar mijn hart luisterde kon hij hartoverslagen horen, die in korte afstanden plaatsvonden. Ik vertelde tegen de huisarts dat ik al sinds meer dan twee maanden last van heb, vooral bij inspanning en ' s ochtens met het opstarten. De huisarts denkt dat de pacemaker misschien moet bijgesteld worden en heeft mij het advies gegeven om het LUMC in Leiden te bellen voor een afspraak. Normaalgezien moet ik pas 2011 op controle komen. Ik vraag mij af of het echt zo is dat men door een verkeerde instelling van de pacemaker ritmestooringen kan krijgen?.....
heeft er iemand ervaring mee?
beste groeten
Asje

happylil
afbeelding van happylil
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 26/04/2009 - 12:36
Re:hartoverslagen door pacemaker?

Hallo Sakari,
Ben zelf ook pacemakerdrager sinds 1 jaar.
Het op de juiste "frequentie"afstellen van de pacemaker is niet zo één twee drie gebeurd.
Ik ben na implantatie al vele malen terug geweest naar de pm techneuten om uiteindelijk tot de voor mij ideale afstelling te komen.
Mijn klachten van een te lage hartslag zijn prima opgelost met de pacemaker, maar ondanks dat heb ik nog last van vele onregelmatigheden. Deze hebben ze weten op te lossen om de "low rate"op te schroeven zodat er minder ruimte is voor overslagen. Helaas heeft het bij mij niet afdoende geholpen, ik ga volgende week voor een ablatie.
Op hoeveel BPM staat je pacemaker afgesteld? De mijne eerst op zestig, na klachten in het ritme werd ie opgeschroefd naar eerst 70, tot slot 80 BPM, in rust.
Wanneer ik veel onregelmatigheden heb, zoals bv boezemfibrilleren, springt de pacemaker in een andere modus, want helaas kan de pacemaker daar ( nog) niets tegen doen.
Ik zou ook even kijken op www.pacemakerdragers.nl , een speciaal forum voor pm dragers!
Staat boordevol interessante onderwerpen, allemaal m.b.t. pacemakers.
Helaas heb ik net als jij nog steeds klachten van vermoeidheid.
Veel succes!
Lil

Lili