default-header

Graag advies van lotgenoten

Home Forums Help?!? Graag advies van lotgenoten

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)
  • Auteur
    Berichten
  • #80223 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Hallo lotgenoten.

    Allereerst wil ik iedereen een gelukkig maar vooral zo gezond mogelijk 2014 toewensen!

    Graag zou ik willen horen wat jullie zouden doen in mijn geval! Ik zal een korte beschrijving geven van wat er allemaal gebeurt is en wat de reactie,s van de doktoren en het UWV hierop zijn.

    In juli 2007 niet goed geworden tijdens het vissen tijdje helemaal weg geweest en ben gelukkig zelf weer bij positieven gekomen allerlei onderzoeken gehad van het hart en de catheterisatie gaf geen ernstige vernauwingen aan maar bleef wel klachten houden na lang zeuren bij de cardioloog doorverwezen naar het radboud in Nijmegen en deze hebben mij op 5 en 14 januari 2008 gedotterdt resultaat 5stents en 3vernauwingen waar stent plaatsen niet mogelijk was hartrevalidatie gevolgd angsten overwonnen en weer aan het werk gegaan als internationaal chauffeur dit ging goed en langzaam aan stond ik er niet meer zo bij stil behalve dan dat ik trouw medicatie slikte en op mijn eten lette en ook voor beweging zorgde dus na het rijden s,avonds een stuk stevig wandelen maar ik ondervond geen problemen meer van het hart!

    Totdat het eind november 2012 werd en de hele week bij het laden en lossen druk op de borst kreeg maar zodra ik in mijn cabine zat zakte het snel weg ook zonder nitrospray.
    Ik was donderdags s,avonds thuisgekomen op 1december2013 lekker gedoucht gegeten even met mijn vrouw gesproken en toen naar bed ik kon niet in slaap komen en in 1 keer flink pijn op de borst vrouw gewekt en die de ambulance gebelt deze konden gelijk zien dat het mis was hartinfarct in de voorhand van het hart ik zou gelijk met toeters en bellen naar Nijmegen gaan maar onderweg verslechterde het zodat ze besloten eerst maar rijnstate in Arnhem aan te rijden die mogen ook dotteren. Daar bleek dus dat een stent die eerder geplaatst was weer dicht was gaan zitten deze hebben ze opengekregen gellukig.

    Maar nu het gene waar ik mee zit toen werd mij gezegd dat zij eerst de gegevens van Nijmegen moesten opvragen omtrent de soort stent die toen geplaatst was omdat men blijkbaar de zelfde soort er weer in moesten plaatsen toen zij de gegevens hadden 3 dagen later weer via de pols naar binnen en toen werd mij gezegdt dat een stent plaatsen geen zin had ook omdat er weer meerdere vernauwingen waren gezien en dat het advies naar mijn behandelend cardioloog werd gedaan voor omleidingen die zou dat verder moeten regelen dus weer naar Doetinchem. Daar werd ik na 4dagen ontslagen uit het ziekenhuis met de mededeling dat ik eerst van dit infarct moest herstellen en ik toch op de wachtlijst voor de bypass-operatie zou komen.
    Toen na 2 maanden controlle en werd mij verteld dat ze mij eigenlijk te jong vinden (48jaar)voor omleidingen en dat het geen verbetering zou brengen voor wat betreft mijn uithoudingsvermogen en vermoeidheid dus geen bypass-operatie wel hartrevalidatie gevolgd en weer opbouwen nu blijf ik erg moe en snel kortademig bij inspanning maar goed dat kan maar nu op 28december 2013 tijdens het tv kijken ineens druk op de borst en zware armen nitro gebruikt zakte af maar kwam weer terug ambulance gebeld en daar ging ik weer naar de hartbewaking,maar gelukkig viel het blijkbaar mee en mocht na 2 dagen weer naar huis alleen de dienstdoende cardioloog vertelde dat ik het wel rustig aan moest doen gezien mijn geschiedenis wat hij in het dossier gezien had en zei letterlijk u bent een tikkende tijdbom alleen van gebeurtenis tot gebeurtenis bekijken we wat we gaan doen!!!!!!!!!!
    Nu wil het UWV dat ik weer ga werken ook zien zij gezien de gegevens die zij van mijn cardioloog hebben gekregen geen problemen als ik weer internationaal zou gaan rijden alleen geen stress,tijdsdruken geen overuren(die heeft blijkbaar geen chauffeurs in zijn familie) en ik werd in geval van afkeuring alleen maar voor 50% afgekeurd
    Dit is een beknopte versie van wat er allemaal gebeurd is anders ben ik nog wel even aan het typen.

    Nu denk ik aan een second opinion maar hoe,mijn vrouw zat erbij die staat nu ook bol van de stress en is bang als ik wat alleen ga doen wat heel begrijpenllijk is!

    Graag hoor ik iets over hoe jullie hier over denken en wat jullie misschien zouden doen ik weet het even niet meer!!

    Alvast bedankt en een hartegroet
    Marcel

    #90708 Reageer
    Elsje
    Deelnemer

    Hallo Marcel,

    Allereerste de beste wensen en vooral een zo gezond mogelijk 2014!
    Als ik jou verhaal zo lees, zou ik ook zeker gaan voor een Second Opinion. Ga naar de huisarts en zeg dat je een SO wilt, en hij moet je dan verder helpen. Lukt dit niet dan mag je me altijd mailen.

    Succes, en groetjes, Elsje.

    #90711 Reageer
    trucker-Marcel
    Deelnemer

    Hallo Elsje.

    Bedankt voor je reactie en je advies nu mag ik vandaag eerst een echo van het hart maken en dan probeer ik er ook nog eens met mijn cardioloog over te praten en zoals je schrijft zal ik er eens met de huisarts over praten en naar een so vragen! En hoe hij er over denkt.

    Nogmaals bedankt en zal het hier laten weten.

    Groetjes Marcel

    #90712 Reageer
    ..Jacob..
    Deelnemer

    “Te jong voor omleidingen” :unsure: dat ziekenhuis zou ik dus al niet meer serieus nemen. Z’on onzin heb ik nog nooit gehoord.
    Gauw een second opinion in een echt ziekenhuis.
    Tja dan het verhaal UWV, ben jij bijna aan de goden overgeleverd.
    Hier zijn wel bezwaar procedures mogelijk en als je er helemaal niet uitkomt zal het voor de rechter moeten.
    Is je baas niet aangesloten bij een arbodienst?
    Als deze vooral werkzaam is in de vervoersbranche kunnen zij jouw situatie beter inschatten.
    Als je uiteindelijk bijna 2 jaar in de ziektewet hebt gelopen wordt het een heel ander verhaal, dan gaat het UWV je oproepen voor een keuring, daar komt een medisch advies uit die gaat naar de arbeidsdeskundigen en die gaat kijken wat je nog wel kan, echter helemaal losstaand van je oude beroep.

    #90716 Reageer
    trucker-Marcel
    Deelnemer

    Hallo Jacob.

    Bedankt voor je reactie en advies!
    Heb vanmorgen een fietstest gedaan en ze hebben een echo van het hart gemaakt hierop heeft mijn cardioloog besloten om mij door te verwijzen naar het radboud in Nijmegen om mij weer te laten dotteren of als zij het nodig achten omleidingen te krijgen!
    Er gebeurt tenminste wat nu dus maar weer wachten op een oproep hiervoor.

    Wat betreft werkgever ik werkte door een slinkse constructie van mijn werkgever of liever gezegdt 4 werkgevers nog na 6 jaar op een tijdelijk contract en toen ik op 1dec2012 het infarct kreeg liep mijn contract af op 1febr 2013 en kon hij mij dus mooi eruitgooien zodat ik nu dus eigenlijk werkeloos ben en zij dus willen dat ik een baan ga zoeken of ze willen zelfs helpen bij het opstarten van een eigen bedrijfje! Ik zit dus nu 1jaar in de ziektewet.

    Groetjes Marcel.

    #90717 Reageer
    ..::Jacob::..
    Gast

    Valt dat weer mee, dat ze nu in een ander ziekenhuis toch meer actie willen ondernemen.
    Tja en je werk, lekkere kutconstructie dus.
    Als je in de ziektewet blijft, zul je in week 87 van je ziekte een oproep voor een medische keuring krijgen. Geeft de arts aan dat je nog gedeeltelijk kan werken zal de arbeidsdeskundige rekening houdende met je beperkingen een 4 tal banen uit de computer toveren , die je nog zou kunnen doen.
    Hij kijkt dan wat hiermee theoretisch verdient kan worden en wordt vergeleken met je oude loon, wat nu helaas een uitkering is en daardoor toch al lager, dat stukje wat je nu niet meer kan verdienen wordt je % arbeidsongeschiktheid.
    Des te lager het voorheen verdiende loon des te lager zal je % arbeidsongeschiktheid zijn omdat je met de gevonden fictieve banen relatief gezien veel kan verdienen tov je oude loon. Het werk als vrachtwagenchauffeur ligt ook niet meer voor het opscheppen (dankzij al die oostblokkers 🙁 ), dus terugkeer in je oude beroep zal ook niet gemakkelijk zijn.
    Volledig afkeuren gaat tegenwoordig niet zo gemakkelijk meer ,omdat er bijna altijd wel banen te verzinnen zijn waarmee men theoretisch iets kan verdienen.
    Als je nog vragen hebt omtrent dit verhaal brand los, helaas weet ik er het een en ander van af, ik ben wel volledig afgekeurd.
    Bij interesse kun je onderaan het bericht even op mijn verhaal klikken.

    #90718 Reageer
    trucker-Marcel
    Deelnemer

    Hallo Jacob,dat is nogal wat wat ik in je verhaal gelezen heb dan heb je het nodige meegemaakt! Hellaas word je dan tot ervaringsdeskundige gemaakt en dan is dit forum toch mooi dat je elkaar zo kunt helpen!

    Het was een constructie van 3 broers en een vriend en ieder anderhalfjaar schreven ze het bedrijf over als zijnde verkocht met personeel en dus had ik in feite iedere keer een nieuwe werkgever en mocht dus weer een tijdelijk contract tekenen.
    Weigeren was geen optie omdat dan het recht op uitkering verviel omdat ik dan verwijtbaar werkeloos was geworden.
    Inderdaad is werk vinden niet makkelijk in deze tijd en zeker niet met deze achtergrond
    Maar ook heb ik op dit moment angst om te chauffeuren met mijn medische achtergrond omdat ik niet graag het nieuws wil halen als de chauffeur die achter het stuur in slaap is gevallen en in het slechtste geval een paar of een leven op mijn geweten krijg!

    Gr. Marcel

    #90719 Reageer
    ..Jacob..
    Deelnemer

    Valt mee te leven hoor. 🙂
    Moet je toch eerst maar eens een keuring afwachten, dan weet je misschien welke kant je op moet. ( bericht van in de 87ste week)
    Als je gedeeltelijk wordt afgekeurd kan een nieuwe werkgever subsidie krijgen als hij jou in dienst neemt. En evt. omscholing?

    #90762 Reageer
    tonyenzenno
    Deelnemer

    heey marcel,

    ook jij de beste wensen voor het nieuwe jaar.
    ik weet niet of je mijn verhaal kan lezen bij mijn profiel anders wil ik die je wel mailen.
    wat betreft het uwv, ik ben na 8 jaar nog steedsmet advocaat aan het vechten voor mijn gelijk, want zo makkelijk krijg je geen gelijk van het uwv.

    jij mag tenminste nog truck rijden en vind dat goed om te horen ooit was dat ook mijn toekomst maar door mijn gezondheid viel dat even in het honderd ik zit nu vanaf 2007 thuis

    ik wens je veel sterkte

    groetjes tony

    #90898 Reageer
    trucker-Marcel
    Deelnemer

    Hallo Allemaal.

    Ik heb even niet kunnen reageren door ziekenhuis opname en ben inmiddels weer gedotterd in Nijmegen.
    Ben een hoop wijzer geworden daar,niet dat ik er vrolijk van word maar schept wel duidelijkheid! De dotterbehandeling is niet gemakkelijk geweest de vernauwing die 1 jaar geleden dicht zat was nu alweer voor 90% dichtgeslipt en hebben ze alleen met een ballonnetje gedotterd stent plaatsen was niet mogelijk.
    Een andere ader zat ook bijna over de volle lengte dicht en hebben ze van onder tot boven met 3 lange stents opgevuld tijdens het behandelen van dit stuk heb ik een hartstilstand gekregen gelukkig ben ik er weer maar vind het een raar idee!
    Heb daarna met de behandelende arts een gesprek gehad en werd daar niet vrolijk van zoals hij het uitlegde is eigenlijk alles wat er zit wel verstopt of ziek zoals hij het noemde en hij verwacht dat ik binnen korte tijd weer klachten zal krijgen en dat er eigenlijk maar 1 echte oplossing is en dat is een nieuw hart, verder gaf hij ook aan dat bypasses geen verbetering zouden geven en op dit moment het idd afwachten is op de volgende boem en dan bekijken wat nog mogelijk is! Nu weer hartrevalidatie gaan doen en een echo wat voor schade het hart nu weer opgelopen heeft.

    Allemaal spannend weer
    Groetjes Marcel.

    #90912 Reageer
    Roland
    Deelnemer

    Jeetje Marcel, wat gebeurt er allemaal met je? Ik word er stil van. Hopelijk heb je baat bij de hartrevalidatie. Ik weet meestal wel woorden te vinden, nu niet echt….

    Heel veel sterkte.

    Hartegroet,
    Annemarie

    #90914 Reageer
    trucker-Marcel
    Deelnemer

    Hallo Annemarie.

    Bedankt voor je lieve reactie en steunende woorden!
    Eigenlijk weet ik het effe niet meer en voel nu alleen maar woede omdat hier maar telkens door mijn cardioloog mij het gevoel werd gegeven dat ik mij maar aanstelde en dat alles goed was? Nu gebeurt er dit allemaal en zit mijn vrouw naast me en word ons dit verteld en vraag ik me af wat nu als ik mijn kleindochter zie van 2 jaar denk ik hoelang nog heb nu in 5 jaar tijd verschillende klappen gehad en ben moe nu! Maar wel blij dat ik er nog ben hoor.

    Lieve hartegroet Marcel

    #90915 Reageer
    ..::Jacob::..
    Gast

    Besef je nu dat werken waarschijnlijk afgelopen is?
    En hoe sta je daar tegenover?
    Geen leuke vooruitzichten dus, ik hoop voor je dat de echo toch meevalt en je EF nog redelijk is en je nog een tijd rustig aan je gang kunt gaan.
    Niet meer werken scheelt een enorme hoop stress en stress is echt funest voor ons.

    #90897 Reageer
    Elsje
    Deelnemer

    Hallo Marcel,

    Nou, dat zijn heftige conclusie’s hoor! Ik zou even de tijd nemen om alles goed te laten doordringen en laten bezinken. Sterkte met alles!

    Hartelijke groeten,

    Elsje.

    #90916 Reageer
    brandy
    Deelnemer

    Hoi Marcel,
    Moest alles eens goed lezen, wat een verhaal zeg!
    Net als annemarie weet ik ook niet zo goed hoe te reageren
    1 ding is wel duidelijk: werken is op dit moment geen prioriteit, je hebt al je energie nu nodig om bij te komen en te revalideren
    Je schrijft dat je telkens tijdelijk werk had, maar dat is ook een abeidsverleden,toch?
    Hoe denkt je arboarts erover?
    Het lijkt mij nu toch wel duidelijk dat werken er niet in zit, er moet eerst duidelijkheid komen hoe nu verder, weer nieuwe omleidingen, echo, de revalidatie, en vooral:bijkomen van dit alles
    Doet het uwv moeilijk dan verwijs je maar naar je huisarts/cardioloog, bespreek dat met hun, dat het uwv moeilijk doet
    zelf denk ik dat je toch voorlopig wel met rust laten, moet je toch op controle altijd iemand meenemen hè? sta je toch sterker(mag je ook doen bij de arboarts hoor)
    verder heel veel sterkte,

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)
Reageer op: Graag advies van lotgenoten
Je informatie: