default-header

dikke enkels en voeten

Home Forums Boezemdefibrilatie dikke enkels en voeten

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #80011 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    ben bekend met boezemfibrilleren sinds 2009 en dat is aardig onder controle met sotalol..sinds november nu al 3 x longontsteking gehad …kuren amoxicilline/clavulaan vandaag voor het laatst voor 14 dagen 3 x per dag …nu alleen nog dexamethason afbouwend van 2 x 4 per dag …daarna 4 dagen 4 per dag …nu 4 dagen 3 per dag ..dan nog 4 dagen 2 per dag en dan tot 4 februari 1 per dag voor longfunctietest …gaat best wel goed nu meer lucht ..alleen gisteren kreeg ik opeens vreselijke dikke voeten gewoon eng ..toch maar even gevraagd ..bloeddruk was goed ..het kwam gewoon door de dexamethason ..heb extra plastabletten gekregen maar die helpen niks …ik vraag me af of als de dexamethason op is het vocht ook vanzelf weer weg gaat …het staat wel in de bijwerkingen …heb je met prednison ook alleen weet ik niet hoe lang het duurt voor dat het uit je systeem is ..weet iemand dat ?

    #89282 Reageer
    Elsje
    Deelnemer

    Hallo wilma,

    Ik heb de halfwaardetijd voor Dexamethason voor je opgezocht op internet, en die is 36-72 uur. Halfwaardetijd is de tijd die nodig is om de helft van het in het bloed aanwezige medicijn af te breken. Om dus het medicijn volledig uit je bloed te hebben ben je 72-144 uur verder, dat is dus een kleine week. Dexamethason staat bekend om zijn lange halfwaardetijd.
    Ik hoop dat ik je hiermee een beetje verder heb geholpen.

    Groetjes, Elsje.

    #89283 Reageer
    wilma780
    Deelnemer

    dank je wel elsje ….het blijkt toch te helpen die plaspillen ..mijn enkels zijn al behoorlijk geslonken alleen s,avonds ga ik omhoog zitten en mijn gewicht is ook 1 kilo af ..gelukkig maar …hoop dat dat het goed blijft gaan zonder amox ..ben altijd blij met goede antwoorden en oplossingen want ik moet alles nog leren ..morgen moet ik terug bellen voor mijn bloeddruk ..dat kan ik zelf en die was ook gezakt ..fijne dag verder en nogmaals bedankt
    groetjes wilma

    #89329 Reageer
    cesarina
    Gast

    Hallo WIlma

    Fijn dat de plaspillen helpen.
    Slik je ook nog andere medicatie?
    De Amox waar je het over hebt is voor de longontstekingen die je hebt gehad als ik begrepen.heb?
    Hoop dat je aan herstellen bent…heb ze ook 2 weken geleden geslikt,,,flinke griep en kuur van 14 dagen.

    Ben nog moe trouwens…mijn gerepareerde hartkleppen die weer beide lekken, de hechtingen zijn stuk… hoe dat nu weer moet…erg onduidelijk allemaal. Intussen weet je niet waar je aan toe bent…en mijn cardioloog ….helaas is hij nogal arrogant en wenst geen enkele inbreng…….je bent er een nummer, meer niet. Zo kan het niet meer voor mij.

    Maar ook mijn bloeddruk blijft aardig hoog, vandaar de nieuwe plas pil..en eigenlijk durf ik het niet te nemen…je wordt maar volgestopt, krijgt nog meer bijwerkingen volgens de bijsluiter.
    Ik krijg ze van de internist, de cardioloog bemoeit zich niet met medicatie….nou ja…..

    Slik al veel andere medicatie..zoals betablokkers..maar ook ik heb last van dikke voeten en gewrichtstoename na de betablokkers en CYress die ik slike..dat is een zusje van de ACE remmers, werken ietsje anders.
    Zit nu op het maximum van de betablokkers en nu moet ik er weer nieuwe bij gaan slikken.
    De laatste keer belandde ik in het ziekenhuis,,,je natrium en vooral kalium geeft problemen dan.

    DUs ja, we gaan er weer voor, had gewoon even een vervelende week, met hoge bloeddrukken ondanks de pillen. Met 2 lekke hartkleppen en hoge bloeddruk, voel het niet goed.

    Accepteren kan ik wel, heb ik geleerd, maar mijn geduld en incasseringsvermogen is even ver te zoeken.
    Je wilt graag weten waar je aan toen bent…Gelukkig heb ik een hele goede internist…hij zorgt ervoor dat er een echo wordt gemaakt…de cardioloog vond het na 2 jaar nog niet echt nodig..
    Pompfunctie gaat omlaag en wat ben ik blij met mijn internist nu.
    Mijn steun en toeverlaat…Dat is weer een heel positief eind van de mail.

    Hoelang kan je blijven doorlopen met lekke kleppen graad 4 zonder te opereren?
    Ik kan er ook geen duidelijkheid over krijgen….ELsje…misschien ga ik toch nog eens naar Antwerpen! UVA, je favoriete ziekenhuis…Ze hebben je er inderdaad weer boven gekregen.. Ik wacht nog even af…maar wil nu weten wat er toch nog aan gedaan kan worden…hoe dan ook!

    Veel liefs WIlma en ook voor Elsje 🙂

    #89333 Reageer
    wilma780
    Deelnemer

    hoi hoi cecarina
    ik slik heel veel medicatie maar het meeste voor boezemfibrilleren en dat heb ik aardig onder controle….ben nog steeds bezig met de dexamethason en nog 2 per dag…mocht 1 maar dat lukte niet -.moet 4 februari test doen hoop dat ik er dan mee mag stoppen …volgens mij is het net zo vervelend als prednison …ik voel me net zo,n opgeblazen kip bah …dikke kop mijn kaken doen er zeer van maar de arts zegt datt als ik er mee mag stoppen het dan langzaam weg zal gaan ook die dikke voeten …maar naar mijn gevoel zal dat wel heeeeel lang gaan duren …ik zie er echt niet uit ..lijk wel een ander en voel me helemaal niet goed maar hoop dat het goed blijft gaan met de benauwdheid dan kom ik er wel …vergeleken bij jou mag ik nog niet mopperen denk ik…hoop dat alles met jou ook in orde komt ..ik vind dit wel een goede manier van kletsen en nieuwtjes uit wisselen maar ik heb steeds problemen met inloggen ..snap ook niet waar dat aan ligt ..proberen maar steeds
    groetjes en beterschap van wilma
    elsje als je dit leest kun je dan nog een keertje de tijd die mijn lichaam nodig heeft om er van af te komen uit rekenen …ik snap daar helemaal niks van …nogmaals zal best lang duren

    toedeloe allemaal

    #89334 Reageer
    Roland
    Deelnemer

    Hallo Cesarina,

    Je krijgt het nodige voor je kiezen. En dan toch steeds maar proberen de moed erin te houden.

    Heel veel sterkte en een warme hartegroet,
    Annemarie

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: dikke enkels en voeten
Je informatie: