1 bericht / 0 nieuw
the5oaks
afbeelding van the5oaks
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 20/06/2014 - 16:27
boezemfibrilleren, medicatie en flauwvallen

Sinds 2013 last van aanvalsgewijs boezemfibrilleren. De periodes tussen de aanvallen werden steeds korter. De dosering van de medicatie (metropolol en later flecainide daarbij) steeds hoger. Begin dit jaar begon ik last te krijgen van duizelingen op het moment dat het ritme van mijn hart van onregelmatig naar regelmatig ging. En dan was de duizeling ook weer over. De duizeling ging over in korte momenten van flauwte. Ik kwam dan bij en dan was mijn ritme weer normaal. Ik werd daar erg onzeker van en heb het aan de huisarts en de cardioloog gemeld. Er werd eigenlijk schouderophalend op gereageerd. "Iedereen valt wel eens flauw". Kan geen kwaad. Maar het flauwvallen werd regelmatiger en vanaf mei was het boezemfibrilleren permanent en na een ziekenhuisopname van een week omdat ik heel erg veel vocht vasthield en een geslaagde cardioversie mocht ik, met het maximum aan metropolol en amiodoron naar huis. Was nog geen uur thuis of ritme was weer van slag en 's nachts viel ik weer twee keer flauw. Volgende dag gebeld. Niets aan de hand je zult wel last hebben van een verstopping of stress.

Een week later. Voelde me niet goed. Had huisarts gebeld maar die wilde geen actie ondernemen. 's middags weer flauwgvallen. Weer huisarts gebeld. Het was vrijdag en zo wilde ik weekeind niet in. Met zichtbare tegenzin belde hij toch met het ziekenhuis en de vrouwelijke cardioloog vond het toch raadzaam om mij per ambulance naar de SEH te laten brengen. Daar aangekomen werd ik aan de monitor gelegd en ja wel hoor. Weer viel ik flauw. Toen ik bijkwam was er lichte paniek om mij heen. Wat bleek tijdens het flauwvallen ging mijn hartritme van 150 naaar 25 naar 0 en daar bleef het tientallen seconden. Het hart gaat dan in de overlevingsstand en begint dan wel weer te kloppen maar, werd mij verteld er kan een moment komen dat het hart die escape niet meer kan uitvoeren. En dan is het einde verhaal.

Ik ben toen met spoed per ambulance naar de Isala gebracht en daar hebben ze 's nachts nog een externe pacemaker geplaatst. Heb twee weken daar gelegen en heb  nu een permanente pacemaker. Over een aantal weken wordt een ablatie van de bundel van His uitgevoerd.

De hoge dosering medicatie kan dit hebben veroorzaakt. Laat je dus nooit aanpraten dan flauwvallen in cmbinatie met hart ziekte ongevaarlijk is. Het kan wel degelijk gevaarlijk zijn.