default-header

Aritmie en slaapmiddel kan het samen ?

Home Forums Algemeen Aritmie en slaapmiddel kan het samen ?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #80353 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    .

    #91360 Reageer
    Roland
    Deelnemer

    Hallo Dennis,

    Uit je berichtje maak ik op dat nog niet duidelijk is om wat voor ritmestoornissen het gaat, dat je hiervoor binnenkort onderzoeken krijgt.
    Mijn advies is om met je huisarts of cardioloog te overleggen t.a.v de slaapmedicatie en of je eventueel de Sotalol mag ophogen.

    Sterkte.

    Hartegroet van Annemarie

    #91361 Reageer
    brandy
    Deelnemer

    Hoi Dennis,
    Ik sluit me aan bij annemarie,overleg met je huisarts/cardioloog
    en ook met de apotheek
    ik heb zelf ook een slaapmedicatie: lormetazepam,
    en heb het ook wel eens gebruikt bij perioden met boezemfibrilleren
    ik weet niet hoe je reageert op slaapmedicatie(ben je helemaal vd wereld?)
    k heb zelf gemerkt dat ik met slaapmedicatie ook wel eens wakker wordt, om bijv. naar de wc te gaan,dusik ben niet helemaal knock out
    ook weet ik wat het is om NIET te kunnen slapen, heeft bij mij jaren geduurd, en het is werkelijk waar slopend,
    succes ermee
    en oja als sotalol niet helpt waarom geen andere medicatie?

    #91364 Reageer

    Sotalol heeft net als sommige andere ß-blokkers de zeer nare eigenschap dat je er ook nog eens slecht van gaat slapen. Dit heeft er mee te maken dat ze je melatonine productie slopen. En dat kan je wel kopen en slikken maar het is maar de vraag of je lichaam dit accepteert. En als je slecht slaapt heb je weer extra kans op ritmestoornissen. En als je slaapt en het toch niet merkt een ritmestoornis krijgt en in ieder geval wel geslapen hebt…. ja dan moeten ze gewoon die ritmestoornis goed behandelen. Die manoeuvres om ritmestoornissen te verhelpen zouden niet nodig moeten zijn. En naar mijn weten werken die ook amper. Het is toch niet de bedoeling om wakker te blijven om zoiets te doen? Misschien is een ingreep als een ablatie of een ander medicijn tegen ritmestoornissen een oplossing. Of een combinatie daarvan. Ik slik rustig een paar diazepam of oxazepam of temazepam of zopiclon als ik niet kan slapen. Niet slapen is slopend. Dan maar een tablet van het een of ander. En ze mogen met alle hartritmemedicatie, ik ben geen arts maar dat durf ik je met grote zekerheid te zeggen. En iedereen kan zeggen wat ze willen dat het verslavend is en dit en dat… blabla maar ik slaap er al 4 jaar prima mee. Ze zoeken het maar uit.

    Ik ben inmiddels niet zo’n fan meer van Sotalol. Omdat het niet betrouwbaar is en je in veel gevallen toch regelmatig ritmestoornissen kan verwachten. En ik er steeds meer van nodig had. Ik heb meer baat bij Amiodaron (maar da’s geen lieverdje) of Tambocor (flecaïnide). En een ablatie.

    #91369 Reageer
    . . .
    Deelnemer

    .

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Aritmie en slaapmiddel kan het samen ?
Je informatie: