default-header

Neurotransstimulater

Home Forums Angina pectoris Neurotransstimulater

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #79275 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo,Graag zou ik willlen weten of er personen zijn die een neurostimulator hebben en hun ervaring hiervan.

  groeten Ca-Ha

  #86496 Reageer
  Bert6502
  Deelnemer

  Voorstellen mijn naam is Bert.
  Praten we eigenlijk over een tense appraat. ?
  Dat heb ik in januari 2010 gekregen en dat helpt geweldig.
  Groeten

  #86497 Reageer
  Ca-Ha
  Deelnemer

  Hallo Bert,

  Mijn naam is Carolien.

  Ik heb op 1Juni 2009 een Implantatie van een neurostimulator ter bestrijding van Onbehandelbare Angina Pectoris gekregen in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven,
  Wel krijg je eerst een test met een Tensapparaat. Een neurostimulator is wel een beetje te vergelijken met een Tens alleen een Neurostimulator zit in je lichaam geplaatst.
  Heb je het Tens ontvangen voor je hart?

  Omdat er nog weinig personen zijn die dit in hun lichaam hebben voor angina pectoris,zou ik wel eens met andere personen hierover ervaringen willen uitwisselen.

  groetjes en hartelijk bedankt voor je reactie

  #86938 Reageer
  miel
  Deelnemer

  Dag Carolien,

  Ik heb inmiddels twee jaar een neurostimulator (uitwendig) en heb een aanvraag gedaan om hem te laten implanteren.
  Hierop kreeg ik een negatief advies met als reden dat een dergelijk apparaat, zo beschrijft mijn cardioloog de neurostimulator, bij een aantal patiënten niet beviel.
  Verder schrijft hij dat het een relatief groot apparaat is om te implanteren en er waren bijkomende infecties.
  Mijn vraag aan jou is zijn deze opsomming van antwoorden juist?
  Hoe bevalt de inwendige stimulator?

  Groet Gerard.

  #86939 Reageer
  Ca-Ha
  Deelnemer

  Dag Gerard,

  Momenteel bevalt mij de inwendige neurostimulator goed.
  Wel moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat de eerste keer de stimulator zelf is gestopt, waarom dat is voor iedereen een raadsel (arts van Cath.zkhs en Medtronic)
  Op 1-6-2010 was voor mij de eerste impantatie en de tweede keer 2-11-2010 en tot nu toe heb ik er veel profijt van. Ik weet niet waar je woont maar ik ben in het Cath.ziekenhuis te Eindhoven geopereerd en een fantastische begeleiding gehad. De operatie en de herstelperiode is geen pretje,maar als je daarna het voordeel er van hebt ben je dit zo vergeten .In Eindhoven kreeg ik voor de OK preventief antibiotica toegediend en geen infectie erbij gekregen.De groote van het apparaat valt best mee. Is je cardioloog wel goed op de hoogte van het implanteren van de stimulator? Op onderstaande url kun je verdere informatie en foto,s bekijken en ik zou zeggen ga voor een inwendige neurostimulator want die uitwendige is ook geen pretje en ik praat uit eigen ervaring.
  http://www.catharinaziekenhuis.nl
  Kies specialismen en afdelingen
  Anesthesiologie
  patientenfolder
  pijnbestrijding bij pijn op de borst van een neurostimulator ter bestrijding van Angina Pectoris.
  Hopelijk hebt u zo voldoende informatie,
  Met vriendelijke groet,

  Carolien

  #86940 Reageer
  miel
  Deelnemer

  Dag Carolien,

  Ik zal je vertellen dat mijn eigen cardioloog alles uit handen heeft gegeven omdat hij daar niet het nodige van weet. Mijn eerste gesprekken wat neurostimulatie betreft zijn geweest in het voorjaar van 2009 in het AMC in Amsterdam en wel bij Prof. Dr. de Winter. Na twee gesprekken en een grondige fietstest die ik moest afleggen op een lopendeband. was hem alles duidelijk.

  Even kort mijn geschiedenis: negen keer gedotterd waarvan de laatste kompleet mislukt. In totaal hebben ze in de rechter als de linker kransslagader 14 stents geplaatst.
  Bij de mislukte dotterprocedure ben ik een deel van de linkerkransslagader kwijt.

  Prof. Dr. de Winter is daarna gaan zoeken naar voor mij het dichtsbijzijnde ziekenhuis waar ze enigzins bekend zijn met neurostimulatie voor hartpatiënten. Ik woon in Beverwijk en hij kwam uit bij Dr. Hautvast in het MCA in Alkmaar. Deze cardioloog heeft zijn studie in het UMCG in Groningen gedaan waar hij ook het deel neurostimulatie deed. Tot zover loop alles naar wens. Ik functioneer goed met de uitwendige TENS, maar wordt na twee jaar die draden en die plakker op me borst zat! Ik heb dit neergelegd bij mijn eigen cardioloog om eens te zien of implantatie een optie voor mij was.
  De reactie van Dr. Hautvast verwonderde mij en daarom ben ik alles aan het verzamelen over implantatie. Met deze gegevens ga ik een gesprek aan bij mijn eigen cardioloog om hem te overtuigen dat Dr. Hautvast het mis heeft.

  Als je het niet erg vind print ik ook jou relaas uit zodat hij een beeld krijgt van iemand die wel gelukkig is met deze implantatie en meer kwaliteit van het leven heeft gekregen!

  Dank je wel voor de snelle reactie.

  Groet Gerard.

  #86947 Reageer
  Ca-Ha
  Deelnemer

  Dag Gerard,

  Kijk ook op de naam van janintgroen, deze persoon heeft nog niet zolang geleden een neurostimulator gekregen in Eindhoven.
  Kom je niet verder vraag je een second opinion aan in Cath.Zkhs te Eindhoven bij Dr.Suylekom. Of vraag je arts dat hij informeerd bij Dr.van Suylekom. Trouwens hij is geen cardioloog maar een Anesthesist die zich hierin heeft gespecialiseerd.
  Voordat ik de stimulator kreeg heb ik eerst op een loopband moeten lopen met een Tens aangesloten tot ik klachten kreeg, toen is de Tens ingeschakeld en meteen beslist dat ik in voor het apparaat in aanmerking kwam.

  Heel veel succes,
  Carolien

  #86949 Reageer
  miel
  Deelnemer

  Dag Carolien,

  Ik heb ook bij janintgroen gekeken. Ik ga zeker alles voorleggen bij mijn cardioloog.
  Het dossier is gemaakt!
  Dat dit in Eindhoven is dat is voor mij geen enkel probleem. Wat zijn afstanden in Nederland?

  Groet Gerard.

  #87046 Reageer
  miel
  Deelnemer

  Een vraag aan allen.
  Zijn er meer die te maken hebben met een Neurostimulator?
  Wanneer dat zo is hoe gaan jullie daarmee om.

  Groet Gerard

  #93547 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  hoi,ik wou graag vragen of iemand hier ervaring mee heeft

  plaatsen van neurostimulator bij uitbehandelde angina pectoris

  alvast bedankt,gr leila

  #93552 Reageer
  Mariannevw
  Deelnemer

  beste Leila,

  ik heb sinds 2013 een neurostimulator voor mijn Angina Pectoris. na een bypassoperatie en 9 dotter behandelingen kreeg ik te horen dat ik uitbehandeld was.

  om mijn kwaliteit van leven iets te verbeteren heb ik de neurostimulator gekregen omdat het de kleine bloedvaatjes van het hart kunnen verwijden. ( naast AP van mijn grote vaten heb ik ook MCD) dan zitten de vernauwingen dus nu voornamelijk nog in de kleine vaten en die kunnen ze niet dotteren,

  ondanks het ongemak van de implantaat heb ik er zoveel baat bij dat ik het echt wel iemand durf aan te raden.

  op dit moment kan ik echt wel 25% meer doen dan ik voor die tijd had. het duurt wel even maar ik denk dat de stimulator eerst moet inwerken op je gestel en op je vaten.

  ik hoop dat je hier iets mee kan. ik ben geopereerd in het Diaconesse ziekenhuis in Utrecht onder begeleiding van Dr. Bucx en de neuroloog van de Pijnpoli dr. Wille.

  met Hart-elijke groet,

  Marianne

  #93587 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  marianne,

  wel wat laat maar toch nog bedankt voor je reactie.zit nu

  zelf weer in onderzoeken enz,is nog effe afwachten en dan

  beslissing nemen. vernauwingen bij mij ook in kleine vaatjes en nu

  hartritmestoornissen erbij. bedankt en gr. marij

  #121402 Reageer
  Esther & Aniek
  Gast

  Beste Carolien en Bert,

  Wij zijn Esther en Aniek. Wij doen ons profielwerkstuk over neurostimulatie bij refractaire angina pectoris en kwamen op die manier bij dit forum uit. We zijn erg geïnteresseerd in jullie verhaal en zouden graag een keer contact opnemen met jullie om wat vragen te stellen. Staan jullie hier wellicht voor open?

  #130458 Reageer
  Nora
  Gast

  Lieve allemaal,

  Ik lees hier zulke indrukwekkende verhalen die mij weer wat hoop geven. Mijn vader is uitbehandeld aan z’n pijn op de borst als hartpatiënt(instabiele angina pectoris).. Ik ben nu dus ook gestuit op de neurostimulator na lang zoeken omdat het me teveel pijn deed mijn eigen vader zomaar op te geven. Ik ben nu bezig om dit te regelen met z’n huidige cardioloog. Graag zou ik contact willen voor dit alles met iemand die al een neurostimulator heeft. Ik zou diegene eeuwig dankbaar zijn voor z’n tijd en informatie. Ik weet niet hoe het op deze forum precies werkt maar zou je me kunnen laten weten op dit mailadres als je hier graag even de tijd voor zou willen nemen om mij hierin verder te helpen. Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt! coaching.stepforward@gmail.com

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
Reageer op: Neurotransstimulater
Je informatie: