default-header

Hartpatiënten met overgewicht doen het beter dan dunne patiënten

Home Forums Gewicht Hartpatiënten met overgewicht doen het beter dan dunne patiënten

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #78940 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hartpatiënten met overgewicht doen het beter dan dunne patiënten

  Volgens wetenschappers uit Louisiana is Obesitas goed voor mensen die lijden aan hartziekten. Onderzoekers constateerden dat zwaarlijvige hartpatiënten beter reageren op beroertes en hartaanvallen in vergelijking met patiënten een normaal gewicht of ondergewicht. Hoewel obesitas een belangrijke oorzaak is van hart-en vaatziekten, paradoxale wetenschappers zeggen dat vet en zelfs een hoog cholesterolgehalte beschermende voordelen kunnen hebben .

  Maar de onderzoekers zeggen wel dat gewicht verliezen nog steeds beter is omdat overgewicht leidt tot meer hartaanvallen en beroertes.

  Cardioloog Carl J. Lavie, van het Ochsner Medical Center in New Orleans, Louisiana, zei:
  “Hartpatiënten met overgewicht doen het beter dan dunne patiënten, maar patiënten met overgewicht die afvallen doen het ‘t beste van allemaal.

  “Het is belangrijk om te bedenken dat obesitas de belangrijkste doodsoorzaak is van hartfalen, overgewicht en obesitas patiënten hebben een veel hogere incidentie van hartinfarcten en beroertes.”

  De obesitas paradox wordt onderzocht sinds Kamyar Kalantar-Zadeh zijn bevindingen publiceerde in de journal Kidney International in 2003

  Het staat bekend als “omgekeerde epidemiologie” dat obesitas en zelfs een hoog cholestorolgehalte, een beschermend voordeel kunnen hebben en gelinkt kan worden aan een grotere kans op overleven bij bepaalde groepen mensen, zoals ouderen en mensen met bepaalde chronische aandoeningen.

  Bron: Jojoclub-afslanken.com
  Datum: May 20, 2009

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Hartpatiënten met overgewicht doen het beter dan dunne patiënten
Je informatie: