default-header

Hartkatheterisatie

Home Forums Algemeen Hartkatheterisatie

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 68)
 • Auteur
  Berichten
 • #80402 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Eerst even voorstellen, ben 48 jaar en sinds een jaar loop ik te rommelen met mijn hart.

  Het begon met een aanval s nachts waarbij ik niet meer kon ademen bijna een jaar geleden, in allerijl naar het ziekenhuis, verschillende onderzoeken niets concreets. Alleen een afwijkende ECG en ik reageerde erg goed op de hartmedicatie.

  Tijdje medicijnen gehad, nog meer onderzoeken. ECG bleef alleen afwijkend voor de rest onderzoeken als echo, inspanningstest e.d. goed. Bleef over een hartkatheterisatie. Dit onderzoek wilde ik niet omdat er toch risico’s aan verbonden zijn en behalve mijn ECG (zuurstoftekort) en te hoge bloeddruk geen afwijkingen werden gevonden.Men dacht aan hartkrampen maar dit ook niet met 100% zekerheid gezegd worden. Wel door de tijd heen steeds een ECG en bloeddrukmeting, beiden steeds niet goed.

  Door een verhuizing bij een andere cardioloog terecht gekomen. Hoge bloeddruk bleef, afwijkende ECG ook. Recent met een holterkastje rondgelopen. Gisteren uitslag, verwachte te horen te krijgen alles is oké, u kunt wel gaan. Uiteraard een dagboekje bijgehouden, tijdens en meningsverschil (:)) en tijdens autorijden een pijnlijke druk op mijn borst, holterkastje gaf duidelijk aan zuurstofgebrek. Volgens de cardioloog viel de lijn in 1x naar beneden tijdens dit, zegt mij niet zoveel, maar neem het aan. Had ik niet verwacht. Dus toch een hartkatheterisatie. Volgens mijn cardioloog zijn het, of toch hartkrampen, of toch een verstopte ader. Hoop nog steeds op iets anders. En zie ook op tegen dit onderzoek. Op dit moment weet ik gewoon niet wat ik er van denken moet.

  Waarom ik dit hier schrijf. Misschien wil iemand zijn ervaringen delen t.a.v. zuurstofgebrek hart en een hartkatherisatie.

  #91631 Reageer
  brandy
  Deelnemer

  Welkom Pat,
  Ik heb een hartkatheterisatie gehad nav plaatsen van een pacemaker
  het is geen akelig onderzoek hoor,en ook geen narcose
  je krijgt plaatselijke verdoving in je lies, die prik voel je wel even, daarna is het eigenlijk pijnloos, is mijn ervaring
  Gezien je klachten, pijn op de borst e.d lijkt mij zo, n onderzoek zeker zinvol, er kan dan goed gekeken worden of de klachten te maken hebben met een verstopte ader , en belangrijker dit verhelpen dmv een stent
  zeker, elke operatie kan risico, s met zich meebrengen, maar zo doorlopen kan ook een risico zijn…
  Sterkte ermee

  #91632 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Het onderzoek heeft slechts een klein risico, zo blijven doorlopen is een veel veel groter risico.
  Diverse keren gehad en kan je vertellen liever dat dan een ingrijpende behandeling bij de tandarts 🙂

  #91633 Reageer
  pat2
  Deelnemer

  Hallo Jacob en Brandy,

  Bedankt voor jullie reactie. Een ingrijpende behandeling bij de tandarts doet mij weinig, dus moet dit ook appeltje eitje zijn als ik dit zo lees. 🙂

  Ik krijg het trouwens op eigen verzoek via de pols, lijkt mij prettiger. Bij een bekende van mij ging dit onderzoek niet zo goed, wat mij ook wat huiverig maakt. Komt bij dat de uitslagen van de voorgaande onderzoeken steeds goed waren, daarom leek mij een hartkatheterisatie vrij overbodig.

  Maar heel eerlijk de laatste maanden wordt het steeds erger. Dus wil ik zelf graag ook het e.e.a. uitsluiten. Elke keer dat spuitje onder mijn tong is ook niet ideaal of zaligmakend, ben er ook nog steeds niet aan gewend wanneer ik het nou wel moet nemen of niet. Tussen mijn oren ligt het n.l. steeds aan niet anders. Ben een kei in relativeren, of dit nou goed is? Gewoon niet aanstellen en doorgaan zeg maar.

  Dacht trouwens dat veel van mijn bijkomende kwaaltjes bij de overgang hoorde, maar past toch ook heel goed in dit verhaal. We wachten af.

  Nogmaals thanks.

  #91634 Reageer
  Roland
  Deelnemer

  Hallo Pat,

  Ik zou je toch even goed voor laten lichten over een katheterisatie via de pols. In mijn omgeving heb ik ook minder goede ervaringen gehoord. Zelf heb ik nooit een hartkatheterisatie gehad maar wel via beide liezen een katheterablatie. Aanprikken in de liezen vond ik niet echt vervelend.

  Succes!

  #91635 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Ik heb het ook een keer via de pols gehad dat wou prima , alleen ik moest dus in een geforceerde houding liggen met een schouder waar ik op dat moment dus een slijmbeursontsteking had en dat deed wel pijn maar katheteriseren zelf helemaal niet.

  #91636 Reageer
  pat2
  Deelnemer

  Oh echt? Lig je dan niet op je rug?

  #91637 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  ja op je rug maar dan moet je je arm plat neerleggen en staat er wat spanning op je schouder gewricht. Normaal geen probleem natuurlijk, maar in mijn geval dus wel.

  #91638 Reageer
  pat2
  Deelnemer

  Klinkt pijnlijk. Vooral als je een tijdje zo moet blijven liggen. Ik las net je verhaal, je hebt veel ervaring, helaas.

  Mag ik daarom vragen of jij weet of er ook andere oorzaken zijn voor zuurstoftekort geconstateerd bij zo’n holteronderzoek? Cardioloog gebaarde dat mijn ‘lijn’ zo’n 50 cm daalde tijdens zo’n episode :). Hoorde van de cardioloog dat een andere oorzaak hyperventilatie kan zijn, maar dat had ik in beiden gevallen niet.

  #91639 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Bij mij was dus meerdere keren het zuurstof tekort in de hartspier het gevolg van vernauwingen, recentelijk in december ook dus en weer 3 stents er bij.
  Bij zuurstof tekort bij de hartspier denk je toch in eerste instantie aan een obstructie, vooral als het dus geen éénmalig event is.

  #91640 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Spasmen is natuurlijk ook niet uitgesloten, die geven dezelfde klachten

  #91641 Reageer
  pat2
  Deelnemer

  Het is nu bijna dagelijks, ben ook erg moe. Moet wel zeggen dat het de ene dag erger is dan de andere. Vandaag zijn 2 trappen op erg vermoeiend, voel het erg in mijn benen en in mn borst. Dan weer transpireren een tijdje naar voelen, vervolgens gaat het dan wel weer. Maar kan het ook in rust hebben. Wat ik wel vreemd vind is dat ik het gisteravond in combi had met hartritmestoornissen, niet lang maar wel heftig. Terwijl ik gewoon lag. Dan maar weer een spuitje onder de tong en zo gaan we weer door.

  Mag ik nog iets anders vragen, de laatste tijd kan ik aan het rijtje toevoegen dat ik buikpijn links boven in mijn buik heb, net onder de ribben. Kan dit ook tijdens of aanvullend bij pijn/druk op de borst hebben. Aanvalsgewijs, dacht steeds mijn nieren of zoiets, omdat ik ook veel vocht vast kan houden, maar kan mijn vinger er niet op leggen.

  Ja hartspasmen was de eerste conclusie omdat er niets uit de andere onderzoeken kwam en ik eerder meer in rust en s’nachts de klachten had.

  #91642 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Zou een uitstraling van pijn kunnen zijn.
  Vocht vasthouden geeft al aan dat je hart niet optimaal functioneert.
  Maar goed we zijn nu wel erg veel aan het speculeren, ik wil je toch adviseren niet te veel te piekeren en de katherisatie af te wachten.
  En tot die tijd goed luisteren naar je lichaam en als je het niet vertrouwt 112 !!!!

  #91643 Reageer
  pat2
  Deelnemer

  Thanks voor je reacties. Ik ga niet piekeren! :laugh: Was wel even lekker het van mij af te schrijven. Groetjes en een fijne avond.

  #91644 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  schrijf gerust van je af.
  Vele vragen kunnen hier beantwoord worden , echter niet alle :laugh:

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 68)
Reageer op: Hartkatheterisatie
Je informatie: