default-header

Werken???

Home Forums Hartinfarct Werken???

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #79752
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal,
  Ik ben Rob en ik heb november 2008 een groot voorwand infarct gehad en ik heb aardig wat restschade eraan overgehouden.
  De EF is momenteel ongeveer 35 % waardoor ik ook aan hartfalen lijdt.
  Als ik ’s morgens opsta om +/_ 08.30 en mijn medicijnen inneem moet ik er rekening mee houden dat ik zeker 2 uur nodig heb om weer een beetje normaal te kunnen functioneren.
  Normaal ga ik dan om 10.30 met de honden naar het bos om zodoende aan mijn lichaamsbeweging te komen. Ik wandel dan zeker 45 minuten en probeer in een aardig tempo door te lopen. Er zijn echter ook dagen bij dat mij dit niet lukt en blijf ik thuis.
  ’s middags na de lunch ga ik meestal ff naar de supermarkt boodschappen doen en dan heb ik het eigenlijk wel weer gehad voor die dag, plat gezegd heb ik dan de pijp leeg en moet ik in de ruststand.
  Nu zou ik graag weer aan het werk willen maar dit lijkt mij onmogelijk gezien de conditie.
  Wie heeft hier ervaring mee en is ondanks dat het eigenlijk niet ging toch aan het werk gestuurd door bijvoorbeeld een ARBO arts of zo.
  Hoop op reacties van jullie,
  Groetjes Rob

  #88106
  Anoniem
  Inactief

  Hoi Rob, heb geen ervaring dat ik aan het werk werd gestuurd..

  maar ben wel weer fulltime aan het werk..oftewel op de zaak aan uren
  maandag/dinsdag/donderdag 7 uur (exclusief lunchpauze)
  woensdag 6 uur(exclusief lunchpauze)
  en vrijdags werken we maar een halve dag tw vier uur.

  daarna ga ik naar huis om te rusten en werk daarna thuis nog de resterende uurtjes vooral via de mail.
  maar kan ook in noodgevallen inloggen op de zaak…of als ik een hele dag thuis werk..

  in den beginne werkte ik wel fulltime..maar na 3 maanden gleed ik helemaal af…dus toen zijn we hierop gekomen..en dit gaat goed..ondanks dat ik een vrij stressvolle baan heb..maar dat geeft juist de sjeu eraan…

  ik zelf heb cardiomyopathie, hartfalen en mijn EF is 33 in december 2006 was mijn EF 20 en in oktober 2007 ben ik geopereerd daar ik een mechanische aorta-klep kreeg…waardoor mijn hartfalen zich hopelijk stabiliseerde..

  afgelopen oktober heb ik een ICD implanteerd gekregen en wie weet gaat mijn EF nog wat de hoogte in…

  ik weet natuurlijk niet wat voor werk je deed, maar in een kantoorfunctie kan je best wat schuiven denk ik maar zo…luister wel heel goed naar je lichaam…

  #88871
  peter12
  Deelnemer

  Hoi Boys,
  Ik ben een uur terug lid geworden bij de hartpatienten en ik heb hetzelfde probleem.Ik ben 59 en In maart heb ik een infarct gehad en ben nu een half jaar aan het revalideren.Ik heb nog ca 75 % van mijn hartfunctie over .
  Op mijn werk zijn ze aan het reorganiseren en ik ben bang dat als ik weer ga werken dat ik ontslag ga krijgen want ja 59 jaar met 4 omleidingen daar zit geen ene wergever op te wachten Heeft iemand hier ervaring mee wat ik moet of kan doen afkeuring of aangepast werk of iets anders.Graag hoor ik eens hoe jullie hier over denken.

  M vr gr peter

  #88872
  Anoniem
  Inactief

  Hoi Peter,

  Ze kunnen je nooit ontslaan vanwege je gezondheid!!

  Tegenwoordig zijn de regels qua inplannen van arbeidplaatsen bij reorganisatie aardig veranderd…ik weet dat omdat ook bij ons zoiets gaande is..er moet bezuinigd worden en de hele organisatie word om gegooid…

  stel er komen nog 4 plaatsen op een bepaalde functie..dan moeten ze kijken welke mensen horen bij deze functie..en dan gaat het volgende gebeuren..
  iedereen word in leeftijdsgroepen verdeelt…65-55, 55-45,45-35.35-25,jonger dan 25

  de eerste halen ze uit de oudste groep…zitten daar er meer van dezelfde leeftijden dan word degene met de meeste dienstjaren eruit gepikt..en zo verder naar beneden qua leeftijd..tot ze er vier hebben…

  Dit is ook wat in het sociaal plan moet komen te staan..dit zijn wettelijke regelingen..

  maar tis wel weer extra stress voor iedereen!!

  #91378
  perry 45
  Deelnemer

  hoi rob

  ik heb in 2011 5 hart aanvallen gehad daarbij ben ik veel gereanimeerd ik heb daarna revalidatie gedaan en heb in februari 2013 tot oktober 2013 8 uur per dag gewerkt als heftruckchauffeur in oktober kreeg ik een terug slag en nu ben ik erg veel thuis en erg moe ik probeer er veel aan te doen naar de sportschool maar mijn conditie is 0,0 ik blijf het proberen totdat mijn baas zegt dat het genoeg is en dat ik gekeurd word dus even afwachten maar je zou kunnen werken maar denk erom dat je heel rustig aan doet

  groetjes
  gordon maas

  #91381
  Anna Ellis_old
  Deelnemer

  Hallo Rob,

  Wanneer ik je verhaal lees denk ik…Hoe wil je dat doen dan…. werken?
  Je hebt te weinig energie en de energie die je hebt moet je verdelen over de dag. Hoef je bij een werkgever niet mee aan te komen…
  Af en toe een rustmoment om nieuwe energie op te doen. En op de dagen dat je te moe bent…dan ben je niet in staat om te werken toch? :unsure:

  Ik heb hetzelfde probleem ( maar een andere oorzaak) en moest hiervoor revalideren om te leren de 4 uur energie die ik per dag heb goed te verdelen.
  Heb er niet zoveel aan gehad want in de praktijk is het niet haalbaar wat je er leert heb ik ervaren.

  Na 2 jaar ziektewet werd ik door de UWV arts voor 80 -100 % arbeidsongeschikt verklaard.

  Als de oorzaak bekend is van je vermoeidheid dan kon je altijd een keuring aanvragen bij het UWV om te kijken wat er nog wel of niet mogelijk is. Volgens mij heet dit een deskundigenoordeel. Moet je wel met bewijzen komen voor de oorzaak van je vermoeidheid. Is een heel gedoe volgens mij maar ja dat is het UWV…
  Bij mij was de uitslag van de inspanningstest (VO2 max) voldoende voor de arts.
  Anders kun je eens op hun site kijken…staat wel hoe je dit moet aanpakken.

  Succes…

  groeten,

  Annelies

  #91382
  brandy
  Deelnemer

  Hoi annelies,

  ik heb jaren geleden ook zo, n inspanningstest gedaan,
  mag ik vragen wat bij jou precies de oorzaak is?
  van de vermoeidheid bedoel ik dus
  groetjes

  #91383
  Anne Ellis
  Gast

  Hoi Brandy,

  Tuurlijk mag je dat vragen.
  Mijn conditie is zeer slecht…zomaar ineens. Fietste minstens 3 x per week 25 km voor de lol en een flinke wandeling daar kon ik ook zo van genieten. Had ook nog een kantoorbaan van 32 uur.

  Weet niet of een VO2 max van 12 je iets zegt??? Dat is dus heel slecht..
  Dit is de reden dat ik niet zoveel kan en ook niet meer mag 🙁 Vandaar de arbeidsongeschiktheid.
  Ben echt binnenste buiten gekeerd door de cardioloog en longarts.
  Een fietstest in zijligging …echt onderzoeken die ze normaal niet doen.
  Helaas…de oorzaak kunnen ze niet vinden. Voor de cardioloog was dit net zo frustrerend als voor mij.

  Ik ben niet het type dat heel internet gaat afspeuren naar wat de oorzaak zou kunnen zijn. Heb er de energie ook niet voor…
  Zelf heb ik altijd gedacht dat, op den duur, een pacemaker het hart schade toe kan brengen. Heb dit aan de cardioloog gevraagd en hij bevestigde dat dit mogelijk kan zijn….Heb al heel lang een pm dat weet je he?
  Voor mij is dit, op dit moment voldoende informatie.

  De energie die ik nog besteed ik zoveel mogelijk aan mijn familie en de dingen die ik leuk vind. Ook al is het soms zwaar…Af en toe heb ik liever pijn dan deze vermoeidheid…niemand snapt dit wanneer ik dit zeg maar goed….
  Merk dat ik steeds een beetje minder kan en verwacht dat mij nog wel het een en ander te wachten staat….maar dat zie ik dan wel weer kan er immers toch niets aan veranderen. 🙁

  Dus om op je vraag terug te komen…oorzaak niet bekend!
  groetjes,

  Annelies

  #91384
  brandy
  Deelnemer

  hoi annelies, heel frustrerend allemaal
  die vermoeidheid is voor mij ook heel herkenbaar,
  moet ook mijn energie verdelen
  ik had jaren geleden bij de inspanningsarts een zuurstofopname van 31 procent,
  weet niet of dat te vergelijken is met jouw uitslag
  de diagnose is nu chronotrope incompetentie, een nieuwe pm geeft nog niet voldoende resultaat helaas
  ik denk zelf iets met de mitochrondien, maar als dat zo is, is er ook niets aan te doen
  groetjes

  #93702
  Zathros
  Deelnemer

  Hoi allen,

  Zo ook heb ik recentelijk een hartinfarct gekregen, er is een stent van 40mm geplaatst maar ik ervaar dezelfde problemen met de medicatie en heb ze vervroegd naar een uur of 6 in de ochtend. Dit heeft in ieder geval een tijdje geholpen, en heeft nog steeds zin voor mijn gevoel. Tot zo ver mijn idee er over met het innemen van de medicatie.

  Heb inmiddels weer meer last van vermoeidheid en de cardioloog had bij ontslag uit ziekenhuis al over IND gesproken ook.

  Ik heb nu nog 73% hartfunctie(meting na ontslag uit ziekenhuis) en verwacht over een maand of 3 nog een onderzoek hoe of dit heeft uitgepakt en om te kijken of de hart revalidatie voldoende heeft aangeslagen etc.

  Ik heb er echter weinig geloof in, het is erg laag drempelig zeker voor iemand die gewend was elke dag 3 tot 4 uur op de fiets te zitten maar na een ongeluk plusminus 3 jaar geleden niet meer kon. Ik ben toen geschept door een MPV en gelanceerd waarna tegen een lantaarnpaal geklapt. Hoop biomechanische klachten en pijn aan overgehouden. De cardio echter wil dat ik laagdrempelig blijf werken maar mijn gevoel/wens is natuurlijk gewoon weer op die fiets te knallen naar believen zoals ik dat al 39 jaar gewend was. Dat kon dat wel vergeten volgens hem. Hij wist tevens te vermelden dat ik al eerder 1 of 2 infarctjes moet hebben gehad in de laatste paar jaar, na overleg over symptomen kon ik precies nagaan met de cardioloog wanneer dat geweest was. Ik herstelde namelijk erg slecht van het ongeluk, ging steeds verder achteruit zelfs in de eerste half jaar maar geen van de behandelaars ging er een lichtje op helaas anders was ik dit zeker voorkomen.

  Vreemde echter was dat ik een jaar of 1,5 voor het ongeluk bij de huisarts was geweest met pijnklachten op de borst en beklemmend gevoel om de borst. Zelf merkte ik op mijn hartslagmeter hartritme problemn en heb in overleg met de arts een maand lang gemoniyord en alles genoteerd voor hem. Diverse onderzoeken gehad maar is niets concreets uitgekomen, was stress en ben tot hypochonder uitgeroepen door de huisarts, ja 'tis geen fijne praktijk meer de laatste 5 jaar, helaas moet je daar altijd te laat achter komen maar dat is een ander verhaal dat hier niet thuishoort.

  Grts

  Teddie.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.