default-header

Meer foliumzuur om een hartinfarct te voorkomen

Home Forums Vitamines Meer foliumzuur om een hartinfarct te voorkomen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79063 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  2009 – Het risico van een hartinfarct kan mogelijk worden verlaagd met een hogere foliumzuurinname.

  Dat concluderen Zweedse wetenschappers naar aanleiding van een analyse van de gegevens van 571 personen die een hartinfarct hadden doorgemaakt en 1569 controlepersonen.

  Gekeken werd op welke manier het risico van een hartinfarct met de bloedspiegels voor foliumzuur, vitamine B12 en homocysteïne verband hielden. Ook de innames van foliumzuur, vitamine B2, B6 en B12 met de voeding werden in het onderzoek betrokken.

  Gevonden werd dat een hogere foliumzuurspiegel met een verlaagd risico van een hartinfarct verband hield, terwijl een hogere bloedspiegel voor homocysteïne juist met een verhoogde kans op een hartinfarct gepaard ging.

  Deze verbanden bleken onafhankelijk van elkaar en van de verschillende overige cardiovasculaire risicofactoren, waaronder de nierfunctie.

  De 20% deelnemers met de hoogste foliumzuurspiegels bleken, vergeleken met de 20% met de laagste foliumzuurspiegels, een 48% verlaagde kans op een hartinfarct te hebben.

  Op dezelfde wijze lieten de deelnemers met de hoogste homocysteïnespiegels een 92% verhoogde kans op een hartinfarct zien.

  http://www.ortho.nl/orthomoleculaire-bibliotheek/6784/meer-foliumzuur-voorkomt-hartinfarct

  Bron:
  Van Guelpen B, Hultdin J, [..], Winkvist A. Plasma folate and total homocysteine levels are associated with the risk of myocardial infarction, independently of each other and of renal function. J Intern Med 2009; 266(2):182-95

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Meer foliumzuur om een hartinfarct te voorkomen
Je informatie: