default-header

Losse stent

Home Forums Stent Losse stent

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #78788 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Zijn er meer mensen die een alergische reactie op een stent hebben gehad en wat is daar aan gedaan

  #82935 Reageer
  Ester
  Deelnemer

  Hallo Jannie,

  Ik had het ook al gelezen in je hartverhaal, maar ik kan je helaas geen advies geven. Ik heb er nog nooit van gehoord en volgens mij zitten mijn 3 stents nog op hun plaats. Het is alweer even geleden dat ik je hartverhaal gelezen heb, maar hoe is het bij jouw geconstateerd of hoe voelde je het? Kan de cardioloog (of 1 van zijn-haar collega´s) er geen antwoord op geven? Sterkte met je zoektocht naar antwoorden.
  Groet Ester

  #82938 Reageer
  willem62
  Deelnemer

  niets is onmogelijk maar tot nu toe nog niet gehoord.
  ik heb 7 stents en zitten alle op z’n plaats.
  misschien moet je de vraag voorleggen aan een cardioloog.
  het kan de nieuwe stent heeft tenslotte wel een stof die hij afgeeft om klonteren te voorkomen.

  #82955 Reageer
  JvanDijk3
  Deelnemer

  Hallo Ester,

  Ik kreeg na mijn eerste hartinfarct 2 jaar geleden in september vorig jaar opnieuw pijn op de borst. Eigenlijk zonder waarschuwing vooraf. Het ging tot die tijd eigenlijk heel goed, ik had nergens last meer van en geen aantoonbare hartschade na mijn eerste infarct. Ik ben toen weer gedottert en daar bleek dat ik trombose in de stent had dat is toen verwijdert en toen bleek dat ik een allergische reactie op de stent had gehad. Dit betekent dat de ader niet aanligt aan de stent maar juist er vanaf is gaan liggen, waardoor hij los ligt en er trombose kan ontstaan doordat er bloed bij langs loopt, wat weer afremt en daar door gaat klonteren ondanks de bloedverdunner die ik gebruik(ascal). Het schijnt een probleem te zijn wat wel bekent is bij de cardiologen maar niet vaak voorkomt en er is geen oplossing voor.
  De cardioloog zoekt nu naar een oplossing maar die moet wel werken natuurlijk. Er is geopperd om een bypass aan te leggen en de ader met de stent in zijn geheel af te sluiten .
  Maar er kan ook een grotere stent geplaatst worden over de oude heen alleen dan moet ik afwachten of ik niet weer een allergische reactie krijg. Eigenlijk wacht ik nu op een telefoontje van de cardioloog, maar dat duurt nu al twee maanden en ik heb nog steeds niets gehoord. Ondertussen moet ik een dubbele dosis plavix slikken en hopen dat het niet weer gebeurt.

  Groetjes Jannie

  #82956 Reageer
  JvanDijk3
  Deelnemer

  Hallo Willem,

  Ik had er ook niet op gerekent dat dit zou gebeuren, het schijnt ook niet veel voor te komen
  al wist de cardioloog er wel van dat het mogelijk was.
  Het zoeken is nu naar een goede oplossing want een losse stent is geen optie zei hij.
  Er kan eventueel een nieuwe stent overheen, een grotere dan maar dan kan hetzelde weer gebeuren misschien en daar heb ik geen zin in. Ook een bypass en afsluiting van de ader met de met de stent is een mogelijkheid, maar dat besluit ligt bij de cardiologen.
  Er zijn vier cardiologen in Leeuwarden mee bezig, maar ik ben daar het eerste geval met een losse stent. Ze willen eerst contact met groter ziekenhuizen in Groningen en Utrecht
  voordat ze met een oplossing komen dus daar wacht ik nu op

  Groetjes Jannie

  #83230 Reageer
  willem62
  Deelnemer

  Hopelijk hebben ze nu een antwoord voor dit manco.
  Laat me even weten hoe het is afgelopen?
  Ben zeer benieuwd wat ze hebben besloten hoewel ik wel een vermoeden heb.
  Succes ermee.

  Groetjes, Willem

  #83339 Reageer
  JvanDijk3
  Deelnemer

  Hallo,

  Ik heb net weer een katheterisatie achter de rug het zag er goed uit er zat geen trombose in door het gebruik van een dubbele dosis plavix moet het goed blijven gaan dus voorlopig wordt er niets anders aan gedaan en moet ik over een half jaar weer terug komen bij de cardioloog.

  Groeten Jannie

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Reageer op: Losse stent
Je informatie: