default-header

Hart en vaatziekten door giftige stoffen (oa kwik)

Home Forums Uitlaatdampen Hart en vaatziekten door giftige stoffen (oa kwik)

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79049 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Nieuws over milieu en gezondheid: 26 oktober 2009 |

  Er komt steeds meer bewijs dat milieugifstoffen in hoge mate kunnen bijdragen aan hartziekten. Een oorzaak die artsen vaak over het hoofd zien.

  Naast bekende oorzaken als stress, roken, diabetes, en obesitas kan ook vervuiling van de leefomgeving en blootstelling aan giftige stoffen als metalen, oplosmiddelen en bisfenol A (BPA) uit plastics hartproblemen veroorzaken.

  Om de veelvuldige processen in het lichaam in stand te houden is het lichaam op voldoende toevoer van mineralen en vitaminen door de voeding aangewezen. Maar dit wordt steeds moeilijker omdat het nutriënten gehalte van onze voeding door de moderne landbouwmethodes en tal van manipulaties bij opslag en verwerking steeds verder afneemt. Aan de andere kant stijgt de belasting met giftige metalen vanuit het milieu.

  Veranderingen van het milieu zoals emissies van de industrie, zure regen, het gebruik van pesticiden en van slib uit de waterzuivering voor de bemesting van landbouwgrond bevorderen de ophoping van zware metalen in de bodem en in het oppervlaktewater. Via de voedselketen en het drinkwater neemt het menselijk lichaam continue meer en meer schadelijke stoffen op. Door gelijktijdige afname van essentiële mineraalstoffen en sporenelementen vindt er een latente verzuring van het lichaam plaats. Door eenzijdige voeding (voornamelijk eiwit-, suiker en vetrijk) en verkeerde levensstijl (te snel en te laat eten, te weinig drinken, te weinig bewegen) wordt dit nog meer versterkt. Een “zuur” lichaamsmilieu bevordert de opname van schadelijke stoffen nog verder en verlaagd de uitscheiding.

  Veel ‘beschavingsklachten’ en vooral veel aspecifieke storingen van het welzijn, zoals moeheid, uitputting, concentratiestoornissen of een verhoogde gevoeligheid voor allergieën en infecties worden in samenhang gebracht met tekorten aan mineralen en belasting met metalen.

  Er circuleren veel soorten gif in het milieu. Wij bespreken hieronder een paar waarvan bekend is dat ze hart- en vaatproblemen veroorzaken.

  De rest van het artikel is hier te lezen:
  http://www.natuurdietisten.nl/news_article.php?s=0&l=0&k=0&cod=309

  Besproken worden:
  Arseen
  Bisfenol A
  Kwik
  Lood
  Lithium
  Oplosmiddelen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Hart en vaatziekten door giftige stoffen (oa kwik)
Je informatie: